آیا می خواهید سرعت گوشی اندرویدتان را افزایش دهید؟ از در انتظار ماندن برای انجام کارهایتان در گوشی خسته شدهاید؟ قبل از آن که یک ارتقای گرانقیمت انجام دهید، ابتدا بهتر است از دستگاه فعلیتان کمی کار بیشتری بکشید.
تمام گوشی ها به مرور زمان نسبت به ابتدای کارایی کندتر میشوند و این مسئله یک امر کاملا طبیعی است. گوشی های اندرویدی هم از این مسئله خارج نیستند، اما شدت کند شدن دستگاه ممکن است از یک گوشی یا گوشی دیگر متفاوت باشد. عموما در گوشی های پایین و میان رده به دلیل ضعیفتر بودن بستر سخت افزاری، کند شدن گوشی به مرور زمان محسوس تر خواهد بود.
اما آیا میدانید که روش ها و ترفند های زیادی وجود دارند که با استفاده از آن ها میتوانید سرعت گوشی اندرویدی خود را افزایش دهید؟ ما در این مقاله چند نمونه از کاربردی ترین روش های افزایش سرعت گوشی اندرویدی بدون نیاز به روت را خدمتتان معرفی می کنیم. چنانچه در رابطه با هر یک از روش های نام برده شده نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید، میتوانید ضمن تماس با کارشناسان ما از آن ها درخواست راهنمایی کنید . با ما همراه باشید.
یکی از اصلی ترین دلایلی که منجر میشود گوشی های هوشمند به مرور زمان کند شوند عدم حافظه کافی موبایل می باشد ، با گذر زمان تعداد اپلیکیشن ها و بازی هایی که در گوشی نصب میکنید یا عکس هایی که با دوربین میگیرید بیشتر میشوند و به همین علت فضای بیشتری از حافظه گوشی اشغال خواهد شد. پس یکی از اصلی ترین روش های افزایش سرعت گوشی اندرویدی مربوط به مدیریت دقیق حافظه دستگاه میشود. سعی کنید اپلیکیشن ها، بازی ها، عکس ها، موزیک ها، ویدیو ها و هر فایلی که به آن نیاز ندارید را از حافظه گوشی حذف کنید.
بعضی از برنامه ها و بازی هایی که در گوشی شما نصب هستند ممکن است فضای بسیار زیادی از رم دستگاه را اشغال کنند و به مرور زمان کاربرد خود را از دست ندهند. به این اپلیکیشن ها اصطلاحا بلوت ویر (BloadWare) می گویند/. نصب بودن این اپلیکیشن ها در گوشی بر روی سرعت عملکرد آن تاثیر مستقیم میگذارد. هرچه رم شما بیشتر اشغال شود، سرعت عملکرد گوشی کمتر خواهد شد. پس سعی کنید همیشه بلوت ویر ها را شناسایی و از نصب بودن آن ها بر روی گوشی اندرویدی خود جلوگیری کنید.
دادههای موجود در حافظه موقت ، آن دسته اطلاعاتی اند که اپلیکیشنها برای راهاندازی سریعتر، و در نتیجه افزایش سرعت اندروید، ذخیره میکنند. یک مرورگر ممکنه تصاویر یک وبسایت را که شما بهصورت مکرر از آن دیدن میکنید در حافظه خود نگه دارد تا هر زمان که به آن صفحه مراجعه کردید به دانلود تصاویر نیازی نداشته باشد.
اطلاعات ثبت شده در حافظه موقتی یکی از سرعت بخشیدن به کار با موبایل است، ولی اگر حافظه موقت پر شود (چه برسد به اینکه حافظهی غیرضروری را از دستگاه اشغال کند)، ممکن است تأثیر منفی نیز داشته باشد. برای اپلیکیشنهایی که حافظهی زیادی را اشغال میکنند.
به منظور حذف حافظه کش گوشی اندرویدی وارد منوی تنظیمات (Settings) شوید و گزینه Storage را انتخاب کنید. سپس باید گزینه Cached data را لمس نموده و فایل های ذخیره شده در این قسمت را حذف کنید اپلیکیشنهایی مانند CCleaner نیز وجود دارند که همین کار را برای شما انجام می دهند .
اگر صفحهی خانه شما یک تصویر صفحهی زنده دارد که ویجتهای زیادی در آن قرار دارند و اخبار، وضع هوا و پیامهای شبکههای اجتماعی را به شما نشان میدهد، ممکن است در زمان جابجایی بین صفحات با اندکی لرزش مواجه شده باشید. اگر ویجتهایی مانند خبرخوان Bixby را فعال کردهاید، آن را حذف کنید. ویجت ها عموما بسیار کاربردی هستند و علاوه بر ایجاد ظاهر منحصر به فرد برای دستگاه اندرویدی منجر به ساده تر شدن دسترسی کاربر به بخش ها و اطلاعات خاصی میشوند ویجت ها میتوانند منجر به کاهش سرعت گوشی شوند، ویجت ها برای فعال بودن بخشی از رم دستگاه را اشغال ، زمانی که تعداد آن ها زیاد شود، بخش بیشتری از رم اشغال خواهد شد و سرعت عملکرد گوشی افت میکند. پس همیشه سعی کنید برای افزایش سرعت گوشی اندرویدی خود تعداد ویجت هایی که از آن ها استفاده میکنید را به حداقل برسانید.
این ترفند کوچک کاملا شناخته شده است. این کار نه تنها باعث افزایش سرعت گوشیتان نمیشود، بلکه زمان لازم برای گذار بین صفحات و اپلیکیشنها را کاهش میدهد و همه چیز سریعتر به نظر میرسد.خوشبختانه روشی هست که با استفاده از آن شما میتوانید بدون نیاز به روت کردن دستگاه، انیمیشن ها و جلوه های بصری آن را غیرفعال نمایید. برای انجام این تغییر، لازم است به گزینههای توسعهدهنده (Developer's Options) در بخش تنظیمات دستگاه موبایلتان دسترسی داشته باشید. \
قسمت “شماره ساخت (Build Number)” را بیابید و هفت مرتبه روی آن ضربه بزنید. اکنون به منوی گزینههای توسعهدهنده بروید و قسمت مقیاس انیمیشنی گذار را پیدا کنید. اگر این گزینه را روی “خاموش” بگذارید، اپلیکیشنها به جای پخش موسیقی و حرکت، تنها در صفحه ظاهر میشوند. همچنین میتوانید مقیاس انیمیشن پنجره و مقیاس زمانی انیماتور را نیز خاموش بنمایید.
اپلیکیشن های متعددی وجود دارند که به طور اختصاصی با هدف افزایش سرعت گوشی اندرویدی طراحی شدهاند. عموما در این اپلیکیشن ها بخش های اختصاصی برای حذف فایل های به درد نخور از حافظه گوشی، غیر فعال کردن اپلیکیشن های پس زمینه، حذف حافظه کش دستگاه، مدیریت برنامه های نصب شده روی دستگاه، خالی کردن رم گوشی و غیره ارائه میشود و کاربر با لمس گزینه های مربوط به هر بخش علاوه بر کاهش مصرف شارژ باتری شاهد افزایش سرعت عملکرد دستگاه هم خواهد بود. برای مثال برنامه DU Speed Booster & Cleaner یکی از شناخته شده ترین و پرطرفدارترین اپلیکیشن های اندرویدی است که با هدف افزایش سرعت دستگاه طراحی شده است. پس شما هم میتوانید از این برنامه به عنوان یکی از روش های افزایش سرعت گوشی اندرویدی خود استفاده کنید.
اگر از یک گوشی نسبتا مدرن استفاده میکنید، احتمال دارد که گوشی شما در اکثر شرایط بهخوبی کار کند. اولین زمانیکه شاهد کُند شدن سرعت گوشیتان شدید احتمالا زمان دانلود و نصب اپلیکیشنهای جدید بوده است. رمانیکه اپلیکیشنهایتان در پشت صحنه در حال همگام سازی هستند نیز اتفاق مشابهی رخ میدهد. به منوی حسابها در بخش تنظیمات گوشیتان وارد شوید، خواهید دید گزینهی "بهروزرسانی خودکار دادهها" روشن است. احتمالا تمایلی به تغییر آن نخواهید داشت، مگر آنکه یک دستگاه قدیمی داشته باشید که صرفا برای بازی یا جستجو در اینترنت از آن استفاده شود. با انتخاب اپلیکیشنهای مختلف از این فهرست، همگامسازی برخی از آنها را خاموش کنید یا از طریق منوی همان اپلیکیشنها تنظیماتشان را دچار تغییراتی کنید .
مراقب اپلیکیشنهایی که نصب میکنید و کلا فراموش میکنید، باشید، چرا که باعث انجام همگامسازی در پس زمینهی گوشی میشود. از خودتان سوال کنید آیا نیاز دارید اپلیکیشنها هر نیم ساعت بروزرسانی شوند یا یک بار در روز کافی می باشد. بنابراین توصیه میکنیم که برای دستیابی به سرعت عملکرد بیشتر در اندروید، قابلیت Auto Sync آن را غیر فعال کنید
ترفند دیگری که در اینجا وجود دارد توقف خروجی واحد پردازش گرافیکی است. با استفاده از این گزینه، برای عناصر ۲ بعدی که از این امکان بهره نمیگیرند، بهجای خروجی نرمافزار از واحد پردازش گرافیکی گوشی استفاده می شود . این به این معنی است که خروجی گوشی برای کاربر با انیمیشنهای روانتر انجام شده و فضای بیشتری برای پردازندهی گوشیتان باز میکند.
نکته: واحد پردازش گرافیکی قدرت بیشتری را نسبت به CPU طلب میکند، به این سبب عمر باتریتان را ۵-۱۵ درصد کاهش میدهد.
همانطور که اکثر اپلیکیشنهای موجود در بازار گوگل استور به صورت منظم آپدیتهایی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند و گوگل با استفاده از پلی استور این موضوع را به شما یاد آوری میکند.
نکته: این مورد شاید تاثیر چندانی در افزایش سرعت گوشی اندرویدی شما نداشته باشد اما در عملکرد بهتر گوشی، افزایش امنیت و موارد دیگر بسیار حائز اهمیت است.
اندروید یک قابلیت بسیار خوب دارد که مربوط به فعال نگه داشتن اپلیکیشن های اخیر در پس زمینه موبایل میشود. زمانی که اپلیکیشن ها در پس زمینه گوشی شما فعال باشند، رم آن را مصرف میکنند. بنابراین همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، این مسئله میتواند منجر به کند شدن گوشی شود. همیشه سعی کنید اپلیکیشن های پس زمینه دستگاه را غیر فعال کنید. بدین منظور دکمه اپلیکیشن های اخیر (Recent Apps) گوشی خود را فشرده و سپس آیکونی که برای حذف تمام اپلیکیشن ها از پس زمینه ارائه شده است را انتخاب کنید.
زمانیکه شما از صفحه هوم، شروع به انتخاب برنامه ها می کنید یا برنامه های باز را می بندید و یا حتی در بین برنامه سوئیچ می کنید، گوشی شما بصورت پیش فرض دارای تنظیماتی می باشد که در حین جابجایی با محیط کاربری زیبایی شما را سرگرم کند. اما این تنظیمات پیش فرض تنها مواقعی پاسخگو هستند که حافظه گوشی تا میزان زیادی پر نشده باشد و همچنین برنامه های باز نیز از حد خود عبور نکند!
اگر ازاندروید نوقا یا بالاتر استفاده میکنید، شما میتوانید موتور رندرینگ واحد پردازنده گرافیکیتان را به SKIA تغییر دهید، که به گفتهی برخی کاربران، افت دیده شده در بازیها را کاهش میدهد. استفاده از این تنظیمات در واقع عملکرد شبیهساز دلفین را آرام میکند. ب این، منوی گزینههای توسعهدهنده همراه با برخی تنظیمات دیگر است که سرعت آندروید را افزایش میدهد.
اگر هنوز در این منو به سر میبرید، میتوانید MSAA×4 را نیز متوقف کنید. این یک روش خوشنما سازی یا anti-aliasing است که باعث سریعتر اجرا شدن بازیها نمیشود، ولی آنها را زیباتر میکند. فعال بودن این گزینه باعث خالی شدن باتریتان میشود، و به کند شدن گوشی میانجامد. امتحان کردن این گزینه هیچ ضرری ندارد. با انجام این کارها مقایسهای صورت دهید و بررسی کنید کدامیک از این موارد برایتان بهتر است.
اپلیکیشن های متعددی وجود دارند که به طور اختصاصی با هدف افزایش سرعت گوشی اندرویدی طراحی شدهاند. عموما در این اپلیکیشن ها بخش های اختصاصی برای حذف فایل های به درد نخور از حافظه گوشی، غیر فعال کردن اپلیکیشن های پس زمینه، حذف حافظه کش دستگاه، مدیریت برنامه های نصب شده روی دستگاه، خالی کردن رم گوشی و غیره ارائه میشود و کاربر با لمس گزینه های مربوط به هر بخش علاوه بر کاهش مصرف شارژ باتری شاهد افزایش سرعت عملکرد دستگاه هم خواهد بود. برای مثال برنامه DU Speed Booster & Cleaner یکی از شناخته شده ترین و پرطرفدارترین اپلیکیشن های اندرویدی است که با هدف افزایش سرعت دستگاه طراحی شده است. پس شما هم میتوانید از این برنامه به عنوان یکی از روش های افزایش سرعت گوشی اندرویدی خود استفاده کنید.
فکتوری ریست (Factory Reset) دستگاه اندرویدی هم میتواند یکی دیگر از موثرترین روش های افزایش سرعت گوشی محسوب شود. از آنجایی که با فکتوری ریست کردن گوشی تمام اطلاعات فعلی موجود در آن حذف و دستگاه به حالت پیش فرض کارخانه باز گردانده میشود، سرعت عملکرد آن هم شبیه به حالتی خواهد شد که در روز های ابتدایی خرید گوشی شاهد آن بودید. اما فراموش نکنید که با نصب برنامه ها و به مرور زمان بار دیگر مشکل قبل به سراغتان میآید و فکتوری ریست روش دائمی برای مقابله با کند شدن گوشی اندرویدی نیست.
حتما متوجه شدهاید که گوشی اندرویدی شما در حین راه اندازی یا ثانیه های نخست استارتاپ سرعت بسیار کمی دارد و لگ های زیادی را از خود نشان میدهد. دلیل این مسئله با اپلیکیشن های نصب شده بر روی دستگاهتان ارتباط دارد. گوشی شما در حین استارتاپ یا راه اندازی سعی میکند تا تمام اپلیکیشن های نصب شده بر روی دستگاه را لود (Load) و آماده به کار کند. این مسئله سبب میشود تا شما با لگ و تاخیر کاملا محسوسی مواجه شوید.
برای رفع این مشکل میتوانید از اپلیکیشن های اختصاصی استفاده کنید که قابلیت مدیریت استارتاپ در اندروید را فراهم میکنند. بدین صورت شما میتوانید مشخص کنید که در حین راه اندازی گوشی دقیقا کدام اپلیکیشن ها لو یا بارگذاری و آماده به کار شوند. کاهش تعداد برنامه های استارتاپ میتواند تاثیر بسیار محسوسی بر روی افزایش سرعت گوشی اندرویدی شما داشته باشد.
اگر گوشی شما یک گوشی اندرویدی قدیمی است که مدت هاست برای آن آپدیتی ارائه نشده و باگ های زیادی در رابط کاربری آن وجود دارند، استفاده از یک لانچر اندرویدی میتواند مشکل را برطرف کند. در نظر داشته باشید که این روش فقط در شرایطی کاربرد دارد که گوشی شما بسیار قدیمی باشد و مدت بسیار زیادی از انتشار آپدیت های نرم افزاری آن بگذرد.
یکی دیگر از روش هایی که میتواند منجر به افزایش سرعت گوشی اندرویدی شما شود مربوط به فعال سازی گزینه 4x MSAA در منوی تنظیمات گوشی است. این گزینه پتانسیل گرافیکی دستگاه را افزایش خواهد داد و به ویژه در حین بازی کردن سرعت عملکرد دستگاه را تقویت میکند، اما در سمت مقابل ممکن است منجر به افزایش مصرف شارژ باتری هم شود. در نظر داشته باشید که گزینه Turn on 4x MSAA در بخش Developer Options منوی تنظیمات واقع شده و شما باید برای دستیابی به آن ابتدا بخش Developer Options را در گوشی خود فعال کنید.
اپلیکیشن های خاصی که با عنوان Cleaner (کلینر یا پاک کننده) شناخته میشوند هم برای حذف تمام فایل های به درد نخور (junk Files) گوشی استفاده کنید و به این صورت سرعت عملکرد دستگاه را افزایش دهید این برنامه ها روند حذف فایل های به درد نخور و کش گوشی را بسیار سریع تر و آسان تر میکنند. بکارگیری آن ها یکی دیگر از روش های موثر برای افزایش سرعت گوشی اندرویدی شما می باشد.
وقتی که برای اولین بار گوشی اندرویدی خود را در دست میگیرید، سرعت عملکرد بالای آن چنان شما را به وجد میآورد که تصور میکنید هیچ مانعی نمیتواند گوشی اندرویدی شما را از فعالیت باز دارد. به همین دلیل صفحه اصلی را از انواع برنامههایی پر میکنید که ممکن است در طول روز حتی یک بار هم به سراغ آنها نروید. اما استفاده نکردن شما از یک برنامه به این معنا نیست که گوشی اندرویدیتان هم فضایی برای آن برنامه در نظر نخواهد گرفت.
در مقاله افزایش سرعت گوشی های اندرویدی باید بگوییم حافظه رم گوشی همراه همانند یک مهمانسرا است که هر برنامهای بخشی از آن را به خود اختصاص داده است. هرچقدر که تعداد برنامههای بیشتری در این مهمانسرا ساکن شوند، فرایند خدمترسانی و پذیرایی کندتر خواهد شد. بنابراین یکی دیگر از کارهایی که باید برای افزایش سرعت گوشیهای اندرویدی خود انجام دهید این است که برنامههای غیرضروری یا بلوت ویرها را از سر خود باز کنید.
در این صورت برنامههای مفید شما قدرت مانور بیشتری داشته و فضای رم گوشی اندرویدیتان آزادتر خواهد شد. اینجا است که گوشی اندرویدی شما میتواند یک نفس راحت کشیده و با آغوش بازتری مهمانهای ماندگار فضای رم را پذیرا باشد.
عوامل و دلایل احتمالی زیادی در ایجاد این مشکل نقش دارند، بیشتر این دلایل ریشه در مشکلات نرمافزاری داشته و بهراحتی قابلحل است . از جمله این عوامل عبارتاند از فرسودگی حافظه ، کاهش عمر باتری ، بهروزرسانی اپلیکیشن و سیستمعاملها و وجود اپلیکیشنهایی در پس زمینه تلفن همراه .
رم نوعی از حافظه است که قابلیت خواندن و نوشتن دادهها و اطلاعات را در کوتاهترین و سریع ترین زمان ممکن برای شما فراهم می کند . قطعاً بالا بودن سرعت خواندن ، نوشتن و عملکرد رم تاثیر شگفت آوری در سرعت بالا و روان تر بودن عملکرد تلفن همراه شما دارد و موجب می شود که شما عزیزان با افزایش سرعت بیشتری بتوانید به کارها و عملیات های روزمره خود رسیدگی کنید .
حتماً به ظرفیت رم توجه کنید هر چه ظرفیت رم بالاتر باشد سرعت بالاتر و عملکرد بهتری دارد بنابراین ظرفیت بالا را اولویت خود در تهیه رم قرار بدید و در کنار آن به عوامل دیگر از جمله قدرت باتری ، میزان استفاده خود از برنامه و اپلیکیشنهای مختلف در تلفن همراه و موارد ذکر شده توجه کنید .
به صورت کلی اگر استفاده شما از رم به وب گردی ، فعالیت در شبکه های اجتماعی و عملیات اینچنینی خلاصه می شود رم با حافظه 4 گیگابایت برای شما مناسب است اما اگر با ادیت ویدئو و انجام بازیهای آنلاین سروکار دارید حتماً حافظه بیشتری را مدنظر داشته باشید .
پارس ارتباط لوتوس نمایندگی تعمیرات موبایل و برگذار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل در کرج می باشد.
پانوشت: برای خرید انواع آی سی، هارد b309 ( آی سی هارد b309) به فروشگاه آی سی ما مراجعه نمایید.
دیدگاه شما