یکی از مسائلی که حین کار با وسایل هوشمند نظیر گوشی موبایل، باید به آن توجه داشت، گرم شدن بیش از حد گوشی است که معمولا ناشی از استفاده زیاد از آن به صورت مداوم و فعالیت زیاد پردازنده است. از این رو روشهایی وجود دارد که به افزایش طول عمر باتری و جولگیری از داغ شدن گوشی شما کمک بسزایی خواهد کرد. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل همراه ما باشید تا بگوییم چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟
بدافزارها در گوشی اندروید شما میتواند مشکلی باشد که سبب داغ شدن گوشی میشود به عبارتی توسعهدهندگان این بدافزارها نگران سلامتی دستگاه شما نیستند و تنها میخواهند به داده شما دسترسی داشته باشند.
یکی از مسائل مهمی که بسیاری از دارندگان گوشیهای هوشمند درگیر آن هستند، قاب گوشی است. تقریبا تمامی قابهای گوشی از پلاستیک ساخته شدهاند یا میزان زیادی پلاستیک دارند و حتی آنهایی که چرمی هستند هم مشکلات مشابهی را دارند. تلفن عایق است، گرما را داخل و سرما را خارج نگه میدارد.
برای دلایل امنیتی، زمانی که گوشی شروع به گرم شدن میکند (خصوصا در طول عملکردهای سنگین)، نیاز است گرما را از خود دور کند و حضور یک قاب که از مواد صنعتی ساخته شده است، از این اتفاق جلوگیری میکند. در واقع مانند این است که با داشتن یک کت ورزش کنید. انتخابهایی که برای جلوگیری از این مساله وجود دارد، چندان خاص نیست، اما بیرون آوردن گوشی از قاب میتواند شروع خوبی باشد.
مقاله علت داغ شدن گوشی آیفون هنگام شارژ را بخوانید.
کاربران گوشی هوشمند معمولا به این نکته کمتر توجه میکنند و هنگام شارژ گوشی موبایل خود بخصوص تعمیرات گوشی آیفون، آن را پس از شارژ شدن، ساعتها بدون توجه به پر شدن باتری، به برق متصل نگه میدارند. در شارژ موبایل اول باید دقت داشته باشید که گوشی خود را در کنار وسایل گرمازا شارژ نکنید. به هر حال گرما بخشی از انرژی خود باتری را تلف میکند و علاوه بر تاثیرات جانبی روی قطعات آن، شارژدهی را کند میکند. همچنین دقت داشته باشید که گوشی خود را در طول روز که دمای هوا بیشتر است، تا ۷۰ الی ۸۰ درصد شارژ کنید و بگذارید فرآیند فول شارژ شدن باتری (تا ۱۰۰ درصد) در طول شب صورت گیرد.
برخی برنامهها و بازیها میتوانند بر روی سیستم گوشی بار سنگینی ایجاد کنند و باعث داغ شدن آن شوند. در صورت امکان، استفاده متعادل از برنامههای سنگین و نیز بستن برنامههای غیرضروری میتواند به کاهش داغ شدن گوشی کمک کند.
برخی ویژگیها و تنظیمات گوشی ممکن است بر روی سیستم تأثیر داغ کننده داشته باشند. به عنوان مثال، تنظیمات روشنایی بیش از حد، ویبره قوی، مکان یابی مداوم و نمایشگر Always-on میتوانند به داغ شدن گوشی کمک کنند. در نتیجه، بهتر است تنظیمات غیرضروری را غیرفعال کنید یا به حداقل برسانید.
حالت باتری و کابل شارژ نکته دیگری است که در این زمینه میتوانید در نظر داشته باشید. اگر شما یک گوشی قدیمی دارید که اغلب بیش از اندازه در شارژ نگه داشته شده است (شما نباید گوشی خود را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید و برای افزایش طول عمر باتری باید گوشی خود را به طور منظم تا ۸۰ و ۹۰ درصد شارژ کنید)، ممکن است به داغ شدن گوشی منجر شود.
هرچند شما باید کیفیت کابل شارژر خود را نیز کنترل کنید. گوشیها نباید هنگام شارژ شدن داغ شوند (مشخصا نه آنقدر داغ که موجب ایجاد مشکل شود) و وقتی این اتفاق میافتد، دلیل آن میتواند یک باتری معیوب باشد (که جدا کردن آن از گوشیهای هوشمند کنونی یک مشکل است) یا کیفیت پایین کابل شارژر. راه آسانی برای مقابله با این مشکل میتواند جایگزینی کابل باشد.
شرایط نگهداری از گوشی موبایل نیز مهم است. گوشی های هوشمند مانند گوشی تعمیرات موبایل سامسونگ ، تعمیرات موبایل شیائومی و اپل نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. علاوه بر این که نور آفتاب به صفحه نمایش و سایر بخشها صدمه میزند، دمای خود گوشی را بالا میبرد. اگر موبایلتان را در جیب خود نگهداری میکنید، دقت داشته باشید که جیب شما بزرگ باشد و همچنین با تعریق پوست در تماس نباشد.
استفاده همزمان از بیش از یک برنامه سنگین، بازی گرافیکی پرطرفدار یا فعالیتهای پربار دیگر ممکن است باعث داغ شدن گوشی شود. در صورت امکان، محدودیت استفاده همزمان از برنامههای سنگین و اجرای فعالیتهای پربار را در گوشی خود در نظر بگیرید.
مقاله دلیل داغ شدن گوشی شیائومی چیست؟ را مطالعه نمایید.
اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل گوشی و برنامهها به روز هستند. آپدیتها ممکن است مشکلات کارایی را برطرف کنند و عملکرد بهینهتری را برای گوشی فراهم کنند که میتواند داغ شدن را کاهش دهد.
قبل از قرار دادن گوشی خود در هر مکان، از خشک بودن آن مطمئن شوید و دقت کنید لباستان نیز مرطوب نباشد. به این مسئله زمانی که به ساحل میروید نیز توجه داشته باشد. البته برخی از گوشیهایی که در چند سال اخیر معرفی شدند، خاصیت ضدآب دارند و برای این گوشیها جای نگرانی نیست.
برخی برنامهها در پسزمینه فعال میمانند و منابع سیستم را استفاده میکنند که باعث داغ شدن گوشی میشود. بررسی و بستن برنامههای زمینهای غیرضروری میتواند به بهبود عملکرد حرارتی گوشی کمک کند.
مقاله پیشنهادی: علت داغ شدن گوشی هنگام استفاده از اینترنت
در مواقع استفاده مداوم از گوشی، ممکن است حرارت درونی آن افزایش یابد. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
استفاده از گوشی در محیطهای خنک: در صورت امکان، تلاش کنید گوشی خود را در محیطهای خنک تر استفاده کنید. از قرار دادن گوشی در معرض آفتاب و مکانهای گرم خودداری کنید.
جلوگیری از بسته شدن نمایشگر: هنگام استفاده از گوشی، اطمینان حاصل کنید که نمایشگر گوشی به درستی تهویه شود و بسته نشود. بررسی اطراف گوشی برای اطمینان از وجود مسدودکنندهها و اشیایی که تهویه را مانع میشوند، مفید است.
اجتناب از استفاده همزمان از برنامههای سنگین: استفاده همزمان از برنامههای سنگین و بازیهای گرافیکی پربار میتواند باعث افزایش بار سیستم و داغ شدن گوشی شود. بنابراین، در صورت امکان، از استفاده متعادل و بهینه از برنامههای سنگین پیشی بگیرید.
ریست گوشی: در صورتی که داغ شدن گوشی مداوم و مشکلات دیگری را تجربه میکنید، ممکن است ریست کردن گوشی به حالت کارخانه بهبود آن را به همراه داشته باشد. قبل از انجام این عمل، حتماً اطلاعات مهم خود را پشتیبانگیری کنید، زیرا تمامی اطلاعات ذخیره شده در گوشی پاک میشود.
دیدگاه شما