علت داغ شدن گوشی درواقع به دلیل ساختار پیچیده این گوشی ها است که در این ساختار تمامی اجزا به یکدیگر مرتبط می باشد. به همین خاطر گاهی مواقع خرابی یا ایراد در یک قطعه یا یک بخش امکان دارد به بقیه قسمتها نیز تاثیر گذار باشد. مثل گرم شدن گوشی که ممکن است قطعات گوشی را تحت تاثیر قرار بدهد و باعث کند شدن آن شود. از این رو توجه به نشانههایی که گوشی موبایل از خود بروز میدهد مانند بالا رفتن حرارت و گرم شدن گوشی اهمیت بسیار بالایی دارد. یکی از نشانههای خرابی گوشی موبایل که ممکن است به عوامل زیادی مربوط باشد و در ادامه پیامدهای بسیاری را به وجود بیاورد گرم شدن گوشی موبایل است.
شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02691009091 با کارشناسان مجموعه پارس ارتباط در تماس باشید. همینطور می توانید با مراجعه به صفحه تعمیرات موبایل به صورت آنلاین گوشی خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
علت داغ شدن گوشی به یک اصل ساده فیزیک برمیگردد: حرکت، موجب تولید گرما میشود. گوشیهای ما مجبورند به طور فیزیکی چیزهایی را جابه جا کنند تا بتوانند کار کنند؛ بنابراین الزاما در طول این حرکتها گرما تولید میشود. مقدار گرمایی که گوشی شما تولید میکند عمدتا با مقدار الکتریسیته که از آن عبور میکند متناسب است.
اگر در حال انجام بازی هستید که از واحد پردازنده مرکزی و گرافیک (که هر دو در سیستم روی تراشه مرکزی قرار دارند) کار زیادی میکشد، آنها گرم میشوند چرا که به برق بیشتری برای انجام دادن وظایفشان نیاز پیدا میکنند. همین موضوع خطر خرابی قطعات داخل گوشی را بالا میبرد. گاهی مواقع برخی از کاربران در هنگام بازی کردن با گوشی یا فعالیتهایی که دلیل داغ شدن گوشی موبایل است بعد از گرم شدن گوشی ناگهان آن را پرت میکنند.
پرت کردن گوشی روی مبل یا پتوی نرم در حالی که گوشی موبایل داغ است یکی از اشتباه ترین کارهای ممکن است. زیرا وقتی دمای گوشی شما بالا رفته باشد ممکن است پایههای آیسیهای روی برد گوشی شما ذوب شده باشند و با کوچکترین ضربه ای جابجا شوند حتی ضربهای که در حالت ممکن است هیچ ایرادی نداشته باشد. به همین خاطر وقتی گوشی شما داغ شده است باید در استفاده از آن بسیار دقت کنید و تا زمان سرد شدن گوشی موبایل سعی کنید کوچکترین ضربهای نیز به آن وارد نشود.
خوشبتانه در گوشی های سری 2017 به بعد، هنگام داغ شدن گوشی موبایل معمولا پیامی شبیه تصویر پایین نمایش داده میشود. این پیغام هشدارآمیز به کاربر اعلام میکند گوشی بیش از حد داغ شده است؛ که در این زمان، گوشی کارکرد خود را به صورت موقت، متوقف کرده است. البته افزایش دمای گوشی تا این حد به ندرت اتفاق میافتد. به عنوان نمونه ممکن است اگر یک روز را در ساحل بگذرانید و گوشی برای مدتی طولانی در معرض آفتاب باشد به چنین مرحلهای برسد.
یکی از رایجترین نگرانیهایی که بین کاربران وجود دارد، مشکل داغ شدن تلفن همراه هنگام شارژ است که بسیاری از افراد را مضطرب میکند؛ به همین دلیل نیز بسیاری از افراد میخواهند، دلیل داغ شدن گوشی هنگام شارژ کردن آن را بدانند، تا از بروز هرگونه آسیبی جلوگیری کنند.
پیشنهاد میشود که از بلوتوث تلفن همراه خود برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید. پس از استفاده نیز تنظیمات مربوط به آن را غیر فعال کرده و از افزایش دما دستگاه خود پیشگیری کنید.
از متداولترین علت گرم شدن تلفن همراه استفاده طولانی مدت از دوربین آن بخصوص برای فیلمبرداری است، برای همین زمانی که مشغول فیلمبرداری هستید امکان افزایش دما وجود دارد.
برای این که موبایلتان خنک شود باید گاهی اوقات کاور آن را در بیاورید، این روزها کاورهای گوشی بیشتر از جنس چرم یا پلاستیک ساخته میشوند و به دلیل این که مانع تهویه صحیح و رسیدن جریان هوا به گوشی و تبادل حرارت میشوند، تلفن همراه شما رفته رفته داغ میشود.
در طول 24 ساعت شما از اپلیکیشنهای متعددی استفاده میکنید و همین امر گرم شدن تلفن همراه را به همراه دارد. از این رو توصه میشود پس از تمام کار خود با هر کدام از اپلیکیشنها آنها را از پسزمینه موبایلتان نیز غیر فعال کنید و به طور کامل ببندید.
اساساً اپلیکیشنها پس از مدتی نیاز به روزرسانی پیدا میکنند؛ زیرا گاهی نسخههای قدیمی برنامهها دچار مشکلاتی هستند که در گرم شدن باتری گوشی بیتاثیر نیستند؛ از این رو اپدیت اپلیکیشنهای تلفن همراه خود را فراموش نکنید.
احتمالا علت اصلی گرم شدن بیش از حد باتری موبایل است. باتریهای مدرن عمدتا لیتیم یونی هستند یا اینکه از نوع لیتیم پلیمری هستند. این باتریها امن هستند و ابعاد کوچکی هم دارند اما همین فشردگی مواد شیمیایی ممکن است باعث ایجاد حرارت شوند. اگر قسمت پشتی گوشیتان داغ کرده است احتمالا باید به فکر تعویض باتری باشید. چون این باتری کم کم ظرفیتش را از دست میدهد.
وقتی حین کار کردن با گوشی آن را شارژ میکنیم یعنی گوشی همزمان شارژ و دشارژ میشود. اگر دقیقا قسمتی که شارژر به گوشی وصل است داغ شده باشد احتمالا مشکل از شارژر است. اگر از شارژرهای بیکیفیت استفاده میکنید بهتر است آن را کنار بگذارید و باتری اورجینال استفاده نمایید.
اگر قسمت جلویی گوشی داغ کرده باشد احتمالا باتری و شارژر مشکلی نداشته باشند و مشکل از خود گوشی است. ممکن است که گوشی ویروسی شده باشد یا اینکه برنامههای سنگینی در بکگراند در حال اجرا هستند و یا دچار مشکلات نرمافزاری شده است. البته آسیب دیدن قطعات داخلی بر اثر ضربه هم میتواند یکی از عوامل باشد.
جهت اطلاع شما عزیزان هنگامی که شما گوشی خود را شارژ می کنید، به طور معمول کمی گرم میشود که البته این اتفاق به علت واکنش های شیمیایی داخل باتری در حین شارژ است اما اگر حس کردید که گوشی شما بیش از حد عادی داغ شده است، به احتمال زیاد این اتفاق مربوط به شارژر گوشی است؛ بنابراین اگه متوجه گرم شدن بیش از حد گوشی شدید، باید در مرحله اول گوشی را از شارژر جدا و در جایی قرار بدهید تا خنک شود و مجددا با یک شارژر استاندارد امتحان کنید. اگر گوشی بیش از حد در شارژ بماند چه مشکلاتی در بر دارد؟
بدون شک آسون ترین روش برای جلوگیری بیش از حد داغ کردن گوشی این می باشد که زیر آفتاب قرار بگیرد؛ چون بیشتر اسمارت فون ها پلاستیکی و تیره هستند و بنابراین عملکردشان در جذب گرما خیلی خوب است؛ بنابراین حواستان باشد که در روزهای خیلی آفتابی گوشی را در ماشین یا در بیرون روی میز جا نذارید.
استفاده از بک کاورهای پلاستیکی به ویژه در فصول و روزهای گرم سال باعث میشود تا گوشی شما داغ کند. قابها و کاورهای پلاستیکی اغلب گرما را از خود عبور نمیدهند و فرآیند خنک شدن گوشی را به تأخیر میاندازند. برای جلوگیری از این امر بهتر است که هنگام شارژ کردن یا کار با گوشی کاور و قاب را از موبایل جدا نمایید.
خراب شدن آی سی شارژ گوشی، باد کردن باتری موبایل و درنهایت داغ شدن صفحه گوشی برخی از عوارض استفاده از کابل شارژر تقلبی است. اصلی ترین نشانه ای که به واسطه آن می توان به عملکرد شارژر شک کرد این است که زمان شارژ شدن گوشی باتری و صفحه نمایش به شدت داغ می شود و فرآیند شارژ شدن به شدت کند است.
وقتی که با داغ شدن گوشی همراه خود مواجه میشوید حتماً باطری آن را چک کنید. اگر باطری متورم به نظر میرسد باید آن را تعویض کنید به خصوص در باطری های لیتیوم یون خطر آتش گرفتن و یا منفجر شدن در این حالت وجود دارد.
کارهایی که باید در این مواقع انجام دهید:
متورم شدن باتری اتفاق نادری است اما اگر فقط گوشی گرم میشود اما ظاهر باتری تغییر نکرده است پس احتمالاً مشکل از باتری نیست اما اگر ظاهر باتری تغییر کرده و گوشی شما داغ میکند هیچ شکی برای تعویض آن به خود راه ندهید.
وقتی فیلم برداری با گوشی را شروع میکنید از تمام ظرفیت گوشی در یک لحظه استفاده می کنید. از لنز دوربین گرفته تا کیفیت نمایشگر و هارد، به همین خاطر به اجزا گوشی فشار زیادی وارد میشود که باعث داغ شدن اجزا میشود.
بنابراین بعد از فیلم برداری به دستگاه استراحت بدهید تا خنک شود ، نور صفحه را نیز موقع فیلم برداری کم کنید تا به دستگاه فشار وارد نیاید. اگر بعد از فیلم برداری هم چنان داغ شدن گوشی ادامه داشت سریع به خدمات پس از فروش تماس بگیرید و مشورت کنید. این نکته همواره خاطرتان باشد که همیشه برای خرید گجت، گوشی، لپ تاپ حتما از فروشنده معتبر خریداری کنید تا به شما ضمانت نامه معتبر بدهند.
بدافزارها نیز جزء عناصری می باشند که می توانند به حرارت خطرناکی منجر شوند، البته هکر ها مایل به آسیب رساندن به شما نیستند، بلکه می خواهند با هک کردن داده های شما را در دست داشته باشند. اگر گوشی تان داغ می کند، پیش از هرچیز باید چک کنید برنامه های تان یا مستقیما از Google Play نصب شده باشند و یا از آن هایی که نصب کرده اید کاملا مطمئن باشید.
بدافزار موجود در دستگاه Android شما می تواند باعث گرمای بیش از حد شود. پس از همه، توسعه دهندگان بدافزار به سلامت دستگاه شما علاقه ای ندارند. آنها فقط داده های شما را میخواهند. بدافزار ممکن است از طریق تبلیغات مخرب یا برنامه های جعلی به دستگاه های Android حمله کند. سخت است که بدانیم بدافزارها چه زمانی و کجا می توانند حمله کنند. در نتیجه باید یاد بگیرید که چگونه برنامه های خطرناک را شناسایی کرده و آنها را حذف کنید.
وقتی که به صورت همزمان اپلیکیشنهای زیادی باز باشند ، گوشی باید پردازشهای بیشتری انجام بدهد همین عمل منجر به گرم شدن آن میشود. به همین علت اگر از اپلیکیشنهای خاصی استفاده نمیکنید، آنها را بهطور کامل ببندید و در ضمن در حین شارژ شدن گوشی، بستن اپلیکیشنها و بازیهای سنگین را هم فراموش نکنید.
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود گوشی موبایل شما داغ کند، اجرای بازی های سنگین است بنابراین باید از این کار دست بکشید. بازی های سرگرمی حجم بالایی از بستر سخت افزاری گوشی شما را اشغال می کنند و با درگیر شدن قطعات دستگاه، رفته رفته افزایش حرارت و درنتیجه داغ شدن گوشی رخ می دهد. علاوه براین جالب است بدانید که اگر دستگاه موبایل از لحاظ سخت افزاری ضعیف باشد چنین اتفاقی بیش تر رخ می دهد. برنامه های دیگر نیز که موجب پردازش زیاد می گردند، دلیل داغ کردن گوشی موبایل می شوند.
درست مثل بازیهای گرافیکی، استفاده طولانی مدت از برنامه هایی مثل YouTube یا NetFlix، حجم زیادی از توان پردازشی CPU گوشی شما را به خود اختصاص میدهد، چرا که در این برنامهها گوشی باید به صورت همزمان، هم دیتای ویدئویی را بارگذاری کند و هم صفحه نمایش را روشن نگه دارد.
بد نیست بدانید نور بالای صفحه نمایش مخصوصا در روزهای گرم تابستان یکی دیگر از شایع ترین دلایل داغ شدن گوشی های هوشمند محسوب می شود چرا که به علت روشنایی زیاد روز و برای دیده شدن صفحه نمایش گوشی، برخی اوقات برای کار کردن با اون مجبور میشیم نور صفحه نمایش رو به حداکثر برسانیم؛ بنابراین سعی کنید فقط کارهای ضروری خودتان با گوشی را در این حالت انجام بدهید و سپس روشنایی صفحه نمایش رو کاهش بدهید.
از جمله دلایل مهمی را که میتوان در این موضوع دخیل دانست انجام پردازش بیش از اندازه توسط گوشی است. اگر در هنگام شارژ شدن باتری گوشی شما چندین اپلیکیشن مختلف در آن فعال باشد، پردازنده ناگزیر از انجام فعالیت مضاعف خواهد بود. از همین رو دمای گوشی بالا رفته و این موضوع خود را در قالب گرمای بیش از حد نمایان میسازد. بنابراین سعی کنید پیش از شارژ کردن گوشی خود تمام برنامههای فعال در آن را ببندید. همچنین بهتر است در حین شارژ شدن گوشی از آن استفاده نکنید تا عملیات شارژ بدون هیچ مشکلی انجام شود. علت ثابت ماندن شارژ گوشی چیست؟
زمانی که اتصال اینترنت و نقاط اتصال روشن باشند، CPU دستگاه مجبور به کار کردن بیشتر است مخصوصا زمانی که شبکه اینترنت ضعیف باشد به این ترتیب تخلیه باطری سریعتر انجام می شود و دستگاه داغ میکند. برای سرد شدن باطری اتصال اینترنت و نقاط اتصال را در صورت استفاده نکردن خاموش کنید.
در گوشیهای اندروید مثل سامسونگ و هواوی و شیائومی شایعترین مشکل باتری آسیب دیده است. اما دلایل دیگری هم وجود دارند:
برای مشکلاتی که ناشی از مسائل نرمافزاری است راهحلهایی وجود دارد. گوشی شما نباید به علت مشکلات نرمافزاری داغ کند. مشکلات سختافزاری مثل باتری و یا آسیب دیدن قطعات داخلی گوشی هم با تعمیر و یا تعویض قطعات حل میشوند. به طور مثال داغ شدن گوشی بعد از ضربه خوردن بین کاربران اندروید شایع است که راهحل آن تعمیر گوشی است.
در صورتی که ترفند های معرفی شده را به کار گرفتید و فایده ای نداشت ، قطعا کار نکردن با موبایل برای مدتی و قرار دادن آن در محیط خنک ، به کاهش دمای آن کمک می کند.در صورتی که دستگاه شما به دلیل افزایش دما از نظر کارکرد با مشکل مواجه شد ، مشکل از فریمور شماست. یکی از اپ هایی که در این زمینه می تواند کمک کند ، برنامه ی Coolifyاست.
در مواقعی که در بیرون از خانه هستید و قصد استفاده از گجت خود را ندارید، برای خنک کردن گوشی میتوانید آن را خاموش یا حالت هواپیما را فعال کنید. با این کار شارژ کمتری مصرف میشود و در عین حال گرمای کمتری تولید میکند.
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود گوشی موبایل شما داغ کند، اجرای بازی های سنگین است بنابراین باید از این کار دست بکشید. بازی های سرگرمی حجم بالایی از بستر سخت افزاری گوشی شما را اشغال می کنند و با درگیر شدن قطعات دستگاه، رفته رفته افزایش حرارت و درنتیجه داغ شدن گوشی رخ می دهد. علاوه براین جالب است بدانید که اگر دستگاه موبایل از لحاظ سخت افزاری ضعیف باشد چنین اتفاقی بیش تر رخ می دهد. برنامه های دیگر نیز که موجب پردازش زیاد می گردند، سبب داغ کردن گوشی موبایل می شوند.
اول از همه قبل از بررسی این گزینه باید شما را با یک اصل معرفی سازیم که این اصل بیان می کند گوشی را بعد از آنکه شارژ کامل در مدت زمان مشخص شده، انجام شد از شارژر جدا کنید و اگر شما بعد از شارژ کامل آنرا جدا نکنید به منزله تقویت باتری نخواهد بود و فقط می تواند باعث تخلیه باتری شود که می تواند باعث داغ شدن گوشی شود. اما منظور از تخلیه باتری چیست؟ این یک فرایند است که در طی آن باتری آسیب می بیند.
مراقب گوشی های خود باشید به خصوص اگه گوشی های ماین رده خریداری میکنید یا اینکه گوشی را برای گیم میخواهید. این بهترین توصیه ای است که می تونیم بکنیم. با اینکه تمام کمپانی ها سعی دارند گوشی هایی را تولید کنند که خیلی دیر به مرحله داغ شدن برسد ولی اگر از گوشی ها درست مراقبت نشود خیلی زود باید با آنها خداحافظی کنید. تا اینجای مقاله هم سعی کردیم هر نکته مهمی را که مربوط به داغ شدن گوشی هست آموزش بدهیم. کاربرهایی که گوشی های پایین را داشته اند توصیه کردند که همیشه باید دمای گوشی را چک کنید.
گوشیهای آیفون معمولا ویروسی نمیشوند چون اپل اجازه نمیدهد که شما نرمافزارهای غیرمعتبر و تایید نشده روی گوشیتان را نصب کنید. احتمالا فکر میکنید گوشیهای آیفون کمتر داغ میکنند. اما این گوشیها هم مشکلات خاص خودشان را دارند و نمیتوان با اطمینان گفت که داغ نمیکنند.
وجود بدافزار بر روی گوشی شما دلیل داغ شدن گوشی موبایل شما می شود . سازنده بدافزار اصلا اهمیتی نمی دهد که گوشی شما آسیب ببیند یا نه . تنها چیزی که برای او مهم است داده های شماست . بنابراین اگر گوشی شما داغ شد و همزمان عملکرد گوشی شما نیز کند میشود ، بعید نیست یک بدافزار در گوشی شما وجود داشته باشد . اگر قصد دارید تا از ورود بدافزار ها به گوشی خودتون جلوگیری کنید یکی از مهم ترین راه ها این است که هرگز از منابع ناشناس اپلیکیشن نصب نکنید .
پارس ارتباط لوتوس نمایندگی خدمات تعمیرات موبایل و برگذار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل می باشد. تعمیرات تخصصی موبایل خود را به کارشناسان ما بسپارید.
پانوشت: برای خرید انواع آی سی، هارد b309 ( آی سی هارد b309) به فروشگاه آی سی ما مراجعه نمایید.
سلام
دوست عزیز اگر گوشیتون گارانتی داره به نمایندگی مراجعه کنید تا گوشیتون رو بررسی کنند
سلام
امکان ایراد نرم افزاری وجود دارد که در چنین شرایطی دستگاه توسط متخصص فلش میشود و در صورت پابرجا بودن مشکل، هارد دستگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
سلام دوست عزیز داغ کردن گوشی حین بازی و بازی آنلاین طبیعیه و نیاز به فلش کردن نداره. و اینکه مالکیت گوشی با فلش از بین نمیره
سلام
میتونه به خاطر یه سری اختلال در سیستم وای فای و گوشیتون باشه. اگه اندروید گوشیتون آپدیت نیست حتما آپدیتش کنید احتمالا حل میشه مشکل.
دیدگاه شما