علت بهروز نشدن گوشی، آپدیت کردن و بروز رسانی سیستمعامل کاری مهیج و هیجانانگیز برای اکثر کاربران اندروید است زیرا با ظاهر و ویژگیهایی جدید همچنین کارایی و عملکرد بهتر و بالاتری همراه است. دستگاههای اندرویدی به طور معمول کاربران خود را از بهروزرسانیهای جدید آگاه میکنند اما گاهی اوقات ممکن است به دلایلی این کار به تأخیر و تعویق بیفتد.
اگر نسخههای جدیدتر از نسخه فعلی گوشیتان به بازار آمده و شما تابهحال نتوانستهاید آن را نصب کنید با ما همراه باشید تا بهروزرسانی سیستمعامل اندرویدتان را به درستترین و بهترین شیوه به شما بیاموزد. در ادامه مقاله تعمیرات موبایل پارس ارتباط لوتوس مشکل علت بروز نشدن گوشی اندروید را برای شما عزیزان شرح می دهیم.
قبل از اینکه بهروزرسانی را شروع کنید، تلفن شما به اینترنت وصل باشد. بهروزرسانیهای آنلاین مقدار معینی از ترافیک داده را مصرف میکنند، بنابراین توصیه میشود که تلفن خود را به شبکه Wi-Fi وصل کنید.
میزان باتری باقیمانده تلفن شما در طول بهروزرسانی، باید بالاتر از 30 درصد باشد.
انجام بهروزرسانی اندکی طول میکشد. لطفاً از فشار دادن دکمه روشن/خاموش یا انجام هر عملیات دیگری در طول بهروزرسانی خودداری کنید. هنگامیکه بهروزرسانی کامل میشود، تلفن شما به طور خودکار راهاندازی مجدد خواهد شد.
یکی از دلایل بروز نشدن اندروید این است که ممکن است آپدیت بهصورت محلهای باشد. مثلاً یک بروز رسانی برای کشور لهستان آمده باشد ولی برای ایران نیامده باشد؛ بنابراین میبایست منتظر باشیم تا آپدیت متناسب با کشور برای ما آماده شود تا بتوانیم گوشی خود را آپدیت و بروز رسانی کنیم. از دیگر دلایل آپدیت نشدن این است که اصلاً آپدیتی نیامده باشد؛ بنابراین باید منتظر ماند تا آپدیت جدید بیاید.
یکی دیگر از دلایلی که گوشی شما آپدیت نمیشود علت سختافزاری میباشد. یعنی آپدیت جدید آمده ولی باتوجهبه اینکه سختافزار گوشی قدیمی میباشد گوشی توانایی پذیرفتن آپدیت جدید را ندارد. یکی دیگر از دلایلی که گوشی آپدیت و بروز رسانی نمیشود عدم دریافت درایور مربوط به یک قطعه سختافزاری میباشد. بهعنوانمثال آپدیت یک گوشی به صورتی است که درایور گرافیک گوشی در آن تعبیه نشده است؛ بنابراین باید منتظر دریافت آپدیتهای جدیدتری از شرکت مربوطه باشید.
یکی دیگر از عواملی که منجر به بروز مشکلات بروز رسانی گوشی اندروید میشود کیفیت پایین اینترنت است. برای دریافت بروزرسانی گوشی شما باید به وایفای یا اینترنت گوشی متصل بوده و سرعت اتصال و کیفیت آن نیز بالا باشد تا بتوانید بروزرسانی را بدون مشکل دریافت کنید.
در پاسخ به سوال چرا برای گوشیم آپدیت نمیاد باید بدانید که عوامل ساده گاهی اوقات تاثیربسزایی در بسیاری از موارد دارند که ضعیف بودن اینترنت یکی از مواردی بود که ممکن است با آن در خصوص آپدیت نشدن گوشی مواجه باشید. همچنین یکی دیگر از عوامل آپدیت ناقص اندروید میتواند به عدم اتصال صحیح اینترنت با منبع باشد که در این خصوص دیتای اصلی با قطعی و وصلی های بسیاری مواجه خواهد شد که در این شرایط امکان آپدیت نمودن اندروید را نخواهید داشت.
فضای ذخیره سازی اندک یکی از دلایل عدم به روزرسانی اندروید گوشی است. یکی از مواردی که میتواند به جلوگیری از مشکلات بروز رسانی گوشی اندروید کمک کند خالی نگه داشتن بخشی از حافظه دستگاه است. آپدیت سیستم عامل یا پچهای امنیتی برای آن که بتوانند به طور کامل روی گوشی نصب شوند نیاز به فضای خالی در دستگاه دارند. برای حل مشکل آپدیت نشدن اندروید در صورتی که گوشی شما فضای ذخیره سازی کافی ندارد ابتدا چند اپلیکیشن یا فایل را حذف و دوباره فرایند آپدیت را امتحان کنید.
رو به رو شدن با ارور در هنگام آپدیت گوشی یکی از دلایلش عدم پایدار بودن اینترنت است بنابراین اگر میخواهید از بروزرسانی گوشی خود اطمینان حاصل کنید نیاز است که از یک اینترنت پایدار استفاده کنید اگر میخواهید از اینترنت دیتا گوشی استفاده کنید لازمه اینترنت پر سرعت با حجم کافی در اختیار داشته باشید و اگر قصد دارید از اینترنت وای فای برای آپدیت گوشی استفاده کنید باید مطمئن شوید دستگاه شما در حین آپدیت شدن از اینترنت قطع نمیشود و فاصله شما تا مودم به اندازه کافی است نه بیشتر چون با افزایش فاصله کاهش سیگنال وای فای را خواهید داشت و در نهایت قطعی هایی که منجر به دریافت پیغام خطا در هنگام آپدیت گوشی میشود. مقاله گوشی های اندرویدی را چگونه عیب یابی کنیم؟ را بخوانید.
همانطور که میدانید آپدیت سیستمی اندروید برای گوشیهای مختلف بسیار متفاوت عرضه میشود بعضیها چند بار در سال و بعضیها چند سال یکبار و بعضیها بسیار بهندرت اگر شما هم از دسته سوم هستید و هنوز آپدیت بالاتری برای گوشی شما عرضه نشده است این قسمت ممکن است به شما در درک بهتر اینکه چرا هنوز برای گوشی شما آپدیتی ارائه نشده است کمک کند
کارخانههای تولید سختافزار گوشیها مانند سامسونگ، HTC و … برای اینکه سیستمعامل اندروید بر روی گوشیهایشان بهخوبی اجرا شود باید برای هر مدل گوشی که تولید کردهاند راهانداز و درایور Driver مخصوص آنها را طراحی کنند که اغلب متنباز نیستند و اشخاص قابل بهروزرسانی آنها نیستند بنابراین فقط شرکتهای سازنده میتوانند درایورهای هر نسخه اندروید آن هم برای همه مدلهای خود را بهروزرسانی کنند .
گوگل فقط میتواند نسخه جدید اندروید را ارائه کند و این شرکتهای سازنده گوشیها هستند که باید آپدیت جدید اندروید را بر روی گوشی خود سازگار کنند. تغییرات فقط محدود به درایور نمیشود بیشتر گوشهای اندرویدی بعد از هر آپدیت نیازمند تغییر در رابط کاربری و تعداد از برنامه های کاربردی خود هستند تا اپدیت جدید بتواند به خوبی کار کند. در نهایت همه اینها برای شرکت سازنده گوشی هم زمان بر و هم هزینه بردار است و ه همین دلیل است که تعدادی از اپدیت ها خیلی دیر عرضه میشوند و یا حتی عرضه نمیشوند.
با دسترسی به حالت ریکاوری روی گوشی خود، قادر به انجام توابع مختلفی هستید که برای عیبیابی گوشی شما مفید است. برای آشنایی با این روش این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید
علاوه بر همه اینها بعضی از نسخه های اندروید نیازمند تعداد سخت افزار جدید یا نیازمند سطح خاصی از توانایی های سخت افزاری است که تعدادی از گوشیها فاقد آنها هستند بنابراین چنین گوشیهایی توانایی ارتقا به نسخه جدید اندروید را ندارند و باید از خیر به روزرسانی آنها گذشت البته افرادی هم هستند که با روت کردن و رام سفارشی امکان اپدیت را فراهم میکنند که همه خیلی خوب میدانند چنین روشهای هیچ وقت صد در صد تضمینی نیستند و خیلی هم خوب کار نمیکنند.
برای بهروزرسانی نسخه اندروید دستگاهتان وارد پنجره تنظیمات گوشی شوید. برای دسترسی به پنجره تنظیمات میتوانید آن رابین برنامههای نصب شده روی گوشی پیدا کنید که اکثراً به شکل چرخدنده است و یا از قسمت اعلانات نوار کشویی را به سمت پایین کشیده و گزینه تنظیمات را انتخاب کنید. اینکه آپدیت جدیدی از اندروید موجود است یا خیر توسط خود گوشی تشخیص داده میشود تنها در برخی دستگاههای سامسونگ نیاز است که آنها را با استفاده از کابل به یک سیستم کامپیوتری متصل نموده و آپدیت سیستمعامل را از این طریق انجام داد.
بعد از وارد شدن به پنجرهٔ تنظیمات گوشی خود نوار لغزاننده و یا اسکرول خود را به سمت پایین بکشید و گزینه about…. را انتخاب کنید. گزینه about اطلاعاتی را در مورد گوشی و سیستمعامل اندرویدتان به شما میدهد مانند نسخه اندروید، مدل گوشی، نرمافزارها، بهروزرسانیها و….
این گزینه اکثراً آخرین گزینه در پنجره تنظیمات همهٔ گوشیهاست و بسته به مدل گوشی به نامهای about tablet یا about phone و یا about device شناخته میشود. بعد از انتخاب گزینه about پنجرهای برایتان نمایان میشود برای بهروزرسانی اندروید (در صورت موجود بودن نسخه جدید) و یا نرمافزارهای گوشیتان گزینه system update یا software update را انتخاب کنید.
دکمهٔ check now را بزنید. گوشی شما آخرین آپدیتهای موجود و در دسترس را پیدا خواهد کرد. وجود بودن نسخه جدید نرمافزارها و سیستمعاملها به سازندگان و ارائهدهندگان آن ربط دارد و بهروزرسانیهای جدید اکثراً برای تمامی دستگاهها و همیشه در دسترس و موجود است.
درصورتیکه آپدیت جدیدی برای دستگاه شما موجود باشد، دستگاه شروع به دانلود میکند. آپدیتها و مخصوصاً آپدیت اندروید دارای حجم زیادی است و ممکن است دانلود کردن آن مدت زمانی طول بکشد. در این مرحله نکتهای لازم به ذکر است اینکه دستگاه شما باید به شبکه وایفای و اینترنت متصل باشد تا بتواند فایلهای موجود را دانلود و بهروزرسانی را انجام دهد.
بعد از دانلود فایلها دستگاه نیاز به restart شدن و آمادهشدن برای نصب اطلاعات جدید دارد به همین منظور بعد از اتمام دانلود دکمهٔ restart & install را بزنید.
مقاله معرفی اپلیکیشن هایی که باعث کند شدن سرعت گوشی اندروید شما می شوند! را بخوانید.
اگر بازهم موفق به آپدیت گوشی خود نشدید میتوانید این بار ریست فکتوری را هم تست کنید. برخی از باگهای موجود در سیستمعامل با این روش از بین میروند. آموزش ریست فکتوری موبایل را در این مقاله مطالعه نمایید. دلایل زیادی برای این مشکل وجود دارد و معمولترین آنها موارد زیر محسوب میشود.
بروز رسانی های نرم افزاری مزایای زیادی دارند. این آپدیت ها ممکن است شامل اصلاح شکاف های امنیتی کشف شده و یا رفع اشکالات رایانه ای باشد. بروز رسانی ها می توانند ویژگی های جدیدی را به دستگاه های شما اضافه کرده و موارد قدیمی را حذف کنند. گاهی نیز باگ های سیستمی چون روشن نشدن وای فای در گذر زمان در نسخه ها و ورژن های قدیمی تر اندروید دیده می شود، در اثر همین تاخیر در عدم دریافت آپدیت های سیستم عامل رخ خواهد داد.
برای در امان ماندن از شر ویروس های مخربی که سلامت تلفن همراه شما را به خطر می اندازند و کاهش اشکالات ساختاری، بهتر است که از آپدیت بودن سیستم خود به جدید ترین نسخه اندروید اطمینان حاصل کنید.
بروز رسانی های سیستم عامل به محافظت از داده های شما کمک می کند. احتمالاً اسناد و اطلاعات شخصی زیادی را در دستگاه های خود نگه دارید. اطلاعات شخصی شما، از اکانت های شبکه های اجتماعی و ایمیل گرفته تا اطلاعات حساب بانکی، برای مجرمان سایبری بسیار ارزشمند است. آن ها می توانند از این اطلاعات برای ارتکاب جرمی به نام شما استفاده کنند و یا برای شما مزاحمت ایجاد کنند. گاهی نیز برای بازگرداندن دیتا های از دست رفته ممکن است مجبور به پرداخت باج برای بازیابی اسناد و مدارک شخصی خود شوید.
بروز رسانی نرم افزار و سیستم عامل تلفن همراه شما به دفع هکرها کمک می کند و جلوی اتفاقاتی از این قبیل را خواهد گرفت.
اگر از عدم دریافت آپدیتها کلافه شدهاید یک راه بسیار واضح و آسان برای انجام این کار وجود دارد و آن خرید یک گوشی پیکسل است. این گوشیها توسط گوگل طراحی شدهاند و به فروش میرسند و به همین دلیل هم آخرین نسخههای اندروید را بهراحتی دریافت میکنند.
گوگل نیز این سطح حمایت را حداقل دو سال برای همه بهروزرسانیهای عمده اندروید و سه سال آینده برای بهروزرسانیهای امنیتی ماهانه تضمین میکند. اگر شما به هر دلیل نمیتوانید پیکسل را خریداری کنید، توصیه میکنیم جدیدترین مدلهای سامسونگ را برای خرید انتخاب کنید. خبر خوب این است که بیشتر تولیدکنندگان اصلی مانند سامسونگ در مورد حمایت از گوشیهای شاخص خود، حداقل طی چند سال گذشته، بسیار بهتر عمل کردهاند.
یکی دیگر از روشهای بسیار توصیه شده برای دریافت نسخههای جدید اندروید، رامهای سفارشی است. رامهای سفارشی و بهروزرسانیهای توسعهیافته در اندروید، منبع باز هستند؛ بنابراین کاربران اندروید میتوانند کد منبع خود را بگذارند و سیستمعامل خود را که بهعنوان یک رام سفارشی برای تلفنهای هوشمند شناخته میشود، رول کنند.
اگر شما صاحب یک دستگاه خاص و محبوب هستید، این احتمال وجود دارد که دیگر کاربران اندروید درحالتوسعه و بهینهسازی رامهای سفارشی برای آن باشند. در حال حاضر LineageOS موقعیتی عالی برای شروع این کار است.
کلام آخر
اگر هنوز مشکل آپدیت اندروید شما حل نشد، ریست فکتوری را هم امتحان کنید. برخی از مشکلات پیش امده در سیستم عامل یا تنظیمات، با این کار رفع می شوند. با کمک مطلب اموزش بازگشت به تنظیمات کارخانه، گوشی خود را ریست فکتوری کنید تا مشکلات احتمالی رفع شوند. سپس گوشی را آپدیت کرده و اطلاعات خود را ریستور کنید.
دیدگاه شما