گوشی هوآوی شما شارژ نمیشود؟ یا هنگام شارژ شدن با مشکل قطعی اتصال مواجه هستید؟ اصلا نگران نباشید، با ما تا اتمام این مقاله از تعمیرات موبایل همراه شوید تا علل شارژ نشدن و دشارژ شدن گوشیهای هوآوی و راه حلهای آن را بررسی کنیم.
تعویض سوکت شارژ گوشی یکی از مهمترین مشکلات در تلفن همراه می باشد.به همین دلیل بر آن آمدیم تا مطلبی را برای روشنگری علل رخداد مشکل در سوکت شارژ گوشی و روش های پیشگیری از بروز این مشکل ارائه دهیم.سوکت شارژ گوشی های موبایل یکی از قطعاتی است که به دلیل استفاده زیاد احتمال خراب شدن آن بسیار بالاست. فرقی نمیکند که شما از چه گوشی استفاده میکنید و موبایلتان تا چه اندازه قیمت داشته باشد، تحت هر شرایط احتمال خراب شدن سوکت شارژ در آن وجود دارد.
هنگامی که تلفن همراه به طور مداوم مورد استفاده قرار می گیرد، در نهایت تاثیر فرسایشی خود را می گذارد. سوکت شارژ گوشی های موبایل می توانند به دلایل متعددی از جمله آب خوردگی، ضربه و سقوط از ارتفاع گوشی، اتصال و جدا کردن نادرست کابل شارژ، تجمع گرد و غبار داخل سوکت شارژ و غیره خراب شوند و نیاز به تعمیر و یا تعویض داشته باشند. اینها دلایلی هستند که می توانند به روند خراب شدن سوکت شارژ کمک کنند. در زیر به شرح این دلایل می پردازیم.
یکی دیگر از اصلی ترین عوارض استفاده از انواع کابل های بی کیفیت، خراب شدن سوکت شارژ گوشی می باشد که مشکل کوچکی نیست! اهمیت استفاده از شارژر اصلی گوشی های اندروید و آیفون را همیشه گوشزد کرده ایم، هر شارژری که قابلیت متصل شدن به گوشی شما را داشته باشد، نمی تواند یک شارژر خوب محسوب گردد.
خراب شدن سوکت شارژر گوشی به دلیل وصل کردن شارژر به شکل نامناسب، از رایج ترین دلایلی است که باعث خرابی سوکت شارژ خواهد شد. این مسئله بیشتر در میان کاربران گوشی های اندروید رایج است. زیرا شارژر آیفون را از هر دو جهت می توان به گوشی وصل کرد. هر چند شارژرهای آیفون و تایپ سی را نیز باید با احتیاط و مراقبت به پورت گوشی وصل نمایید زیرا در غیر این صورت ممکن است پورت شارژر گوشی دچار آسیب شود. معمولا اسپیکر بلوتوث هایی که دارای سوکت شارژ هستند نیز با این مشکل مواجه می شوند. که اصلی ترین دلیل خرابی آنها نیز وصل شدن شارژر به شکل نادرست و البته وارد شدن گرد و غبار و رطوبت به داخل سوکت می باشد.
سوکت شارژ یا همان Charging Port در واقع یک مادگی است که روی بدنه گوشی نصب شده و انتهای کابل شارژر موبایل شما داخل آن قرار میگیرد و بدین ترتیب انتقال شارژ از شارژر به گوشی انجام میشود. پورت های شارژ گوشی های موبایل تا چند سال پیش از نوع میکرو یو اس بی (Micro USB) بودند اما این روزها در گوشی های اندرویدی از سوکت های نوع سی (USB Type C) و در گوشی های اپل از سوکت لایتنینگ (Lightening Port) استفاده میشود. هر یک از این پورت ها ظاهر و حالت خاص خودشان را دارند که خیلی نمیخواهیم وارد جزئیات مربوط به آن ها شویم.
از آنجایی که در زمان اتصال سیم شارژر به گوشی و جدا کردن سیم از آن، کاربر مستقیما با دستگاه در ارتباط بوده و این اقدام را انجام میدهد، به مرور زمان احتمال شل شدن سوکت شارژ یا بروز مشکل در عملکرد آن وجود دارد. عموما فشار و نیروهایی کششی که کاربر در حین اتصال و جدا کردن سیم شارژر به سوکت شارژ گوشی وارد میکند میتوانند مشکلاتی را به وجود آورند و کاربر را ملزم به تعمیر سوکت شارژ گوشی کنند. اما این تعمیر در عین حال که خیلی ساده به نظر میرسد، آسان و بدون دردسر نیست! بنابراین بهتر است همیشه با رعایت نکات مناسب از خراب شدن سوکت شارژ گوشی خود جلوگیری کنید.
عموما بروز این خرابی خود به خود در گوشی های موبایل ایجاد نمیشود و تقریبا در 90 درصد مواقع عوامل جانبی و استفاده نادرست کاربر منجر به بروز اینگونه مشکلات خواهند شد. بنابراین سعی کنید همیشه با استفاده درست و مناسب از گوشی و رعایت نکات لازم در حین وصل کردن و جداسازی سیم شارژر از موبایل خود، احتمال خراب شدن پورت شارژر و نیاز به تعمیر سوکت شارژ گوشی را به حداقل برسانید. در ادامه سعی میکنیم بیشتر در رابطه با جزئیات این تعمیر رایج و شایع صحبت داشته باشیم و مواردی مثل علائم و نشانه های خراب شدن پورت شارژر، هزینه انجام این تعمیر، نحوه جلوگیری از بروز این مشکل و غیره صحبت های کاملی خدمتتان ارائه کنیم.
یکی از ابهامات هنگام شارژ نشدن مناسب گوشی این است که آیا مشکل به باتری دستگاه برمیگردد یا سوکت شارژ؟ معمولا علائم خراب شدن سوکت شارژ و باتری با یکدیگر متفاوت هستند و میتوان با در نظر داشتن مواردی که در زیر آمده است به تفاوت این دو مسئله پی برد.
معمولا هنگام خرابی سوکت شارژ گوشی، دستگاه یا اصلا شارژ نمیشود و یا خیلی کم شارژ میشود. اما این درحالی است که اگر مشکل از باتری یا قطعه دیگری باشد، گوشی شما شارژ شدن کامل را نشان میدهد؛ اما این تکمیل شارژ جعلی خواهد بود. به عنوان مثال، اگر مشکل از باتری باشد، گوشی شما میتواند 100 درصد شارژ شود، اما تنها بعد از چند دقیقه، هشدار خالی بودن باتری را نمایش داده و خاموش میشود.
بزرگ شدن سوکت شارژ یکی از شایعترین نشانه های خراب شدن سوکت شارژ گوشی است. وقتی سوکت شارژ گوشی بعد از استفادههای زیاد بزرگ میشود، شارژر به سفتی قبل به گوشی اتصال پیدا نکرده و در برخی موارد به صورت خودکار از سوکت جدا میشود.
شاید برایتان پیش آمده باشد که بعد از اتصال شارژر، صفحه گوشیتان پشت سرهم خاموش و روشن شده و صدای اعلان اتصال شارژر نیز هر ثانیه تکرار میشود. در چنین مواردی که شارژ گوشی پشت سر هم قطع و وصل میشود، اگر از سلامتشارژر خود اطمینان دارید، به احتمال زیاد سوکت شارژ گوشی شما خراب شده است.
اگر شارژر شما سالم است و گوشیتان تنها با قرار گرفتن شارژر و گوشی در زاویه خاصی شارژ میشود، بهتر است به سلامت سوکت شارژ گوشی خود شک کنید. به عنوان مثال، گوشی شما با قرارگیری روی میز به درستی شارژ میشود، اما بعد از اینکه آن را در دست میگیرید شارژ قطع میشود.
در حال حاضر و در سال ۱۴۰۰ هزینه تعویض برد شارژ از ۷۰ تا ۱۲۰ هزار تومان متغیر میباشد. این کار معمولا در بیشتر مدلهای گوشی ریسک خاصی ندارد و از دسترسی به آن از طریق درب پشتی گوشی انجام میشود.
اما در همه مدل ها هم به این شکل نیست. و با توجه به طراحی موبایل ممکن است برای دسترسی و تعویض برد شارژ نیاز به جدا کردن ال سی دی گوشی از رو باشد، در این شرایط خطر و ریسک شکستن گوشی همواره وجود دارد.
اگر مشخص شود که ایراد از کانکتور و یا سوکت شارژموبایل است و این مشکل با تمیزکاری داخل آن رفع نشد میتوانیم با خرید سوکت آن را تعویض کنیم.
هزینه تعویض سوکت که در سطح دوم تعمیر گوشی است و با قیمت 60 تا 90 هزار تومان و در حدود نیم ساعت قابل انجام است.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم که مشکلات خرابی سوکت شارژ را برای شما کاربران عزیز معرفی کنیم. امیدواریم که مورد پسند قرار گرفته باشد. اگر میخواهید گوشی خود را تعمیر نمایید به بخش تعمیر گوشی هواوی مراجعه نمایید. منتظر شما در بخش نظرات سایت هستیم.
دیدگاه شما