یکی از مهمترین سوا لاتی که برای کاربران تازه وارد به دنیای اپل به وجود میاید، این است که اپل ایدی چیست و چه کاربردی دارد ؟
در پاسخ به سؤال باید گفت که اپل آیدی هویت شما برای استفاده از محصولات سخت افزاری و نرم افزاری شرکت اپل هستند. تمامی کاربرانی که از این محصولات استفاده میکنند، باید ابتدا اپل ایدی اختصاصی خود را خریداری کرده و سپس آن را روی دستگاه یا سرویس مورد نظر تنظیم کنند. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل با ما باشید تا توضیحاتی کامل تر را در خصوص اپل آی دی به شما ارائه کنیم.
Apple ID شما حسابی است که برای دسترسی به سرویسهای اپل مانند App Store ،Apple Music ،iCloud ،iMessage ،FaceTime و … از آن استفاده میکنید. این ایدی شامل آدرس ایمیل و گذرواژهای است که برای ورود به سیستم استفاده میکنید. اگر اپل آی دی نداشته باشید یا آن را فراموش کرده باشید بسیاری از امکانات را از دست میدهید و حتی آپدیت هم دریافت نمیکنید. اگر میخواهید بدانید که با اپل ایدی چیکار میشه کرد و چه اطلاعاتی در اپل ایدی ذخیره میشود در ادامه با ما همراه باشید.کلیه اطلاعات تماس، پرداخت و امنیتی که در سرویسهای اپل استفاده میکنید و حتی موقعیت مکانی، شماره تلفنها و عکسهای شخصی روی گوشیتان در اپل آیدی ذخیره میشود.
حتماً در تنظیمات گوشی خود با پیغامی مواجه شده اید که با عنوان Apple ID Suggestions یا پیشنهادات اپل آیدی ، درخواست روشن کردن تایید هویت دومرحله ای (Tow-Factor Authentication) را دارد.
و یا پس از آپدیت کردن یا ریست کردن گوشی خود ، با قسمت Apple ID Security مواجه شده اید که از شما درخواست ورود شماره تلفن مینماید.
و یا در هنگام استفاده از برخی سرویس های ویژه ی آیکلود ، همچون فعالسازی ایرتگ اپل (Air Tag)، بک آپ گیری از پیامک ها ، بک آپ گیری از رمز ها (Icloud keychain) ، Apple TV ، Apple Music ، Sidecar، Apple HomeKit و غیره ، از شما درخواست میکند تا تأیید هویت دو مرحله ای را فعال نمایید.
در این پیغام عنوان میشود که با روشن کردن تایید هویت دو مرحله ای ، امنیت اکانت خود را تأمین نمایید .
مرحله اول تایید هویت دستگاه جدید مربوط به وارد کردن رمز عبور اکانت شما میشود. اما در مرحله دوم تایید هویت فرآیند پیچیدهتری طی میشود. در این مرحله یک کد شش رقمی برای یکی از دستگاههای هوشمندی که آن را به لیست دستگاههای مورد اعتماد (Trusted Devices) خود اضافه کرده بودید ارسال میشود و شما باید این کد را در دستگاه جدید وارد کنید. بدین صورت طی دو مرحله فرآیند تایید هویت کاربر انجام میشود.
با توجه به اینکه لیست دستگاههای مورد اعتماد (Trusted Devices) توسط خود شما تعیین شده و تنها شما به آنها دسترسی دارید، بدین صورت احتمال سوء استفاده افراد سودجو و ناشناس تقریبا به 0 درصد میرسد. با ذکر یک مثال این موضوع رو نحوه عملکرد قابلیت تایید هویت دو مرحلهای اپل آیدی (Two-Factor Authentication) را به طور دقیقتری شرح میدهیم.
فرض کنید که از یک آیفون استفاده کرده و اکانت فعالی در آن دارید. حال قابلیت تایید هویت دو مرحلهای اپل آیدی را فعال کرده و آیفون خود را به لیست دستگاههای مورد اعتماد (Trusted Devices) اضافه میکنید. در این شرایط یک آیپد جدید را خریداری میکنید و قصد دارید که با استفاده از آن به اکانت مشابه آیفون خود دسترسی پیدا کرده و وارد حساب کاربری مشابه موجود شوید. در این شرایط علاوه بر نیاز به وارد کردن رمز عبور اکانت در آیپد باید در مرحله دوم تایید هویت، کد شش رقمی که برای آیفونتان ارسال میشود را هم در آیپد وارد کنید تا فرآیند تایید هویت دو مرحلهای اکانت شما انجام شود.
بنابراین با فعال کردن قابلیت تایید هویت دو مرحلهای تنها ارائه رمز عبور اپل آیدی منجر به ورود افراد به اکانت آن نمیشوند و یک مرحله امنیتی جدید به این پروسه اضافه میشود. این موضوع میتواند به شدت در افزایش سطح امنیت کاربر موثر واقع شود. حال که با نحوه عملکرد قابلیت تایید هویت دو مرحلهای اپل آیدی (Two-Factor Authentication) آشنا شدید، وارد مراحل بعدی شده و توضیحات تکمیلی دیگری را خدمتتان ارائه میکنیم.
روی گزینهی Change Password در بخش Security از صفحهی حساب کاربری اپل کلیک کنید. میبایست رمز عبور فعلی خود را بدانید و در این صورت میتوانید رمز عبور جدیدی انتخاب کنید. دقت کنید که تعداد حروف و اعداد میبایست بیش از ۸ مورد باشد و به علاوه از حروف کوچک و بزرگ استفاده کنید و همینطور حداقل یک عدد در رمز عبور وجود داشته باشد. این موارد شرایط است که اپل در نظر گرفته تا کاربران رمز امن و خوبی انتخاب کنند.
برای فعال کردن 2FA باید از محصولات اپل استفاده کرد اما برای غیرفعال کردن آن، تنها روش این است که به وبسایت رسمی اپل و آدرس AppleID.apple.comمراجعه کنید. دو روش برای غیرفعال کردن لاگین امن دو مرحلهای وجود دارد:
روش اول این است که اپل آیدی و پسورد خودتان را به خاطر دارید و یکی از وسایل مورداعتماد نیز در اختیار شما است و میتوانید کد تأیید را وارد کنید.
ابتدا به وبسایت اپلمراجعه کرده و با استفاده از اپل آیدی و پسورد، لاگین شوید. با توجه به اینکه لاگین دو مرحلهای فعال است، کد تأیید هم برای شما ارسال میشود که باید آن را وارد کنید.
در ادامه در بخش Security روی دکمهی Edit کلیک کنید.
در صفحهی بعدی روی Turn Off Two-Factor Authentication کلیک کنید. برای تأیید یک مرتبهی دیگر روی Turn Off Two-Factor Authentication در صفحهی بعدی کلیک کنید.
حالا سوالاتی که برای بررسی بیشتر امنیت و احراز هویت مطرح میشود را به دقت و طبق اطلاعاتی که قبلاً حین ثبت نام وارد کردهاید، پاسخ دهید.
تاریخ تولد خود را تأیید کنید و ایمیل ریکاوری یا نجات برای مواقع ضروری را وارد کنید. در نهایت روی Continue کلیک کنید تا به مرحلهی آخر برسید.
خیر. احراز هویت دو عاملی یک روش امنیتی جدیدتر است که مستقیماً در وب سایت های iOS ، macOS ، tvOS ، watchOS و Apple تعبیه شده است. این یک تجربه کاربری ساده تر را ارائه می دهد و برای استفاده از ویژگی های خاصی که نیاز به امنیت بیشتر دارند لازم است. احراز هویت دو عاملی با حداقل یک دستگاه با استفاده از iOS 9 یا OS X El Capitan یا نسخه های جدیدتر در دسترس کاربران iCloud است.
اگر دستگاه های Apple دارید که می توانند به iOS 9 یا بالاتر یا OS X El Capitan یا نسخه های بعدی به روز شوند ، باید در عوض احراز هویت دو عاملی را تنظیم کنید. اگر از تأیید صحت دو مرحله ای برای Apple ID خود استفاده می کنید و سپس به iOS 11 یا بالاتر یا macOS High Sierra یا بالاتر ارتقا می دهید ، ممکن است تنظیمات امنیتی شما به طور خودکار به احراز هویت دو عاملی ارتقا پیدا کنند.
تأیید صحت دو مرحله ای امنیت اپل آیدی شما را ساده و تقویت می کند. پس از روشن کردن ، راهی برای دسترسی و مدیریت هیچ کس به حساب شما وجود ندارد جز استفاده از گذرواژه ، کدهای تأیید ارسال شده به دستگاه های قابل اعتماد یا شماره تلفن دارای قابلیت پیام کوتاه یا کلید بازیابی. فقط شما می توانید گذرواژه خود را بازنشانی کنید ، دستگاههای قابل اعتماد خود را مدیریت کنید یا یک کلید بازیابی جدید ایجاد کنید.
پشتیبانی اپل می تواند در زمینه های دیگر خدمات به شما کمک کند ، اما آنها قادر به به روزرسانی یا بازیابی این سه مورد برای شما نیستند. هنگامی که از تأیید صحت دو مرحله ای استفاده می کنید ، مسئولیت این موارد بر عهده شماست:
رمز ورود خود را به خاطر بسپاریدایمن نگه داشتن دستگاه های مورد اعتماد خود از نظر جسمینگه داشتن کلید بازیابی در مکانی امناگر دسترسی شما به دو مورد از این سه مورد به طور همزمان قطع شود ، می توانید برای همیشه از اپل آیدی قفل شوید.
کلام آخر :
توجه کنید که برای ریکاوری کردن حساب کاربری از طریق سایت اپل، میبایست چند روز صبر کنید تا شماره تلفن شما آپدیت شود. بنابراین صبور باشید.
دیدگاه شما