همانطور که میدانید صفحه نمایش گوشی های موبایل روز به روز از نظر اندازه بزرگ و بزرگ تر شده و از نظر کیفیت و وضوح تصویر هم پیشرفت های زیادی داشته است. شاید تا چند سال پیش کمتر گوشی از نمایشگر 6 اینچی بهرهمند میشد اما این روزها بکارگیری صفحه نمایش 6 اینچی در گوشی های موبایل کاملا رایج شده است. اما بهتر شدن کیفیت صفحه نمایش گوشی ها بدین معنا نیست که این قطعات هیچوقت دچار مشکل نمیشوند، بلکه برعکس تعمیر ال سی دی گوشی سامسونگ تقریبا رایج ترین تعمیر این گجت هاست!
یکی از مشکلات رایجی که این روزها زیاد برای کاربران رخ میدهد و به ویژه در گوشی های برند سامسونگ نظیر گلکسی اس 8، گلکسی اس 8 پلاس، گلکسی اس 9، گلکسی اس 9 پلاس، گلکسی اس 10 و 10 پلاس، گلکسی نوت 8، نوت 9 و گلکسی نوت 10 شایع شده مشکل سوختگی پیکسل گوشی سامسونگ است! سایه افتادن بر روی صفحه نمایش گوشی پدیده بسیار آزاردهندهای محسوب میشود که میتواند به شکل های گوناگونی نمایان گردد. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل با ما باشید تا علت پیکسل سوختگی گوشی را به شما بگوییم.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
در نمایشگرهای AMOLED تمام پیکسلها در گذر زمان دچار افت کیفیت میشوند. هر دیود نوری همزمان با تولید نور خراب میشود، دقت رنگش را از دست میدهد و هماهنگی آن با دیگر پیکسلها کاهش پیدا میکند. در حقیقت پیکسلها همگی به یک اندازه فرسوده نمیشوند، به همین جهت است که در بلندمدت، برخی بیش از سایرین افت کیفیت داشته و به جایی میرسد که هنگام نمایش یک رنگ خاص، با سایر پیکسلها متفاوت است.
پیکسلهای ناحیهی استاتوس بار (نوار وضعیت که معمولاً بالای نمایشگر گوشی و زیر تبلت است) و دکمههای نرمافزاری مثل خانه اولین پیکسلهایی هستند که فرسوده میشوند. رنگ سفید توسط هر سه ساب-پیکسل آبی، قرمز و سبز ساخته میشود و جالب است بدانید که ساب-پیکسل آبی زودتر از سبز فرسوده میشود و رنگ قرمز از همه بادوامتر است.
فقط AMOLED گرفتار این مشکل نیست، LCD و حتی E-Ink هم به همین وضعیت دچار میشود. تفاوت در این است که پس از چه قدر استفاده، نمایشگر دچار پدیدهی Burn-in یا سوختگی پیکسل میشود. AMOLED کنتراست و غلظت رنگ عالی دارد و زودتر از بقیه دچار مشکل میشود.
کاربرانی که با این مشکل در تلفنهای هوشمندشان مواجه شدهاند، معمولا از افتادن سایه رابط کاربری پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خبر میدهند؛ چرا که این دسته اپها میان افراد بسیار محبوب هستند و نمایشگر گوشی مجبور به نمایش مداوم محیط آنها برای کاربر است.
متاسفانه برای درست کردن این دسته پیکسلهای سوخته و نیمه سوخته راه حلی قطعی وجود نداشته و احتمال باقی ماندن آن به همین شکل وجود دارد. در ادامه روشی را توضیح میدهیم که شاید بتواند مشکل پیکسل سوختگی در گوشی در نمایشگر گوشی شما را حل کند.
برای رفع مشکل سوختگی پیکسل در نمایشگر تلفنهای همراه (فقط گوشیهای اندروید) مراحل زیر را دنبال کنید. پیش از هر چیز برای اینکه متوجه وجود پیکسل سوخته یا نیمه سوخته شوید، از طریق گوگل و سرچ عبارت White، یک تصویر سفید یک دست را باز کنید و با حداکثر روشنایی، دنبال سایه بگردید. بعد از اینکه متوجه وجود مشکل در نمایشگر خود شدید، اپلیکیشن LCD Burn-in Wiper را از گوگل پلی دانلود و نصب کنید.
دلیل اصلی سوختگی نمایشگر به خاطر این است که در نمایشگرها، قسمتهای تولیدکنندهی نور طول عمر یکسانی ندارند. با گذر زمان، روشنایی این عناصر کاهش پیدا میکند و به همین خاطر، رنگهای تولیدی پنلها هم کمکم تغییر مییابد. همزمان با کهنه شدن نمایشگرها، تغییراتی هم در رنگهای آنها به وجود میآید که با ترفندهای نرمافزاری میتوان شدت این تغییر را کمتر کرد.
اما پدیدهی سوختگی عمدتا مربوط به فرسودگی سریعتر بعضی از قسمتهای نمایشگر در مقایسه با دیگر بخشهای آن است. به دلیل همین فرسودگی ناهماهنگ، قسمتهایی از نمایشگر دچار تغییر رنگهایی میشود و چیزی مانند شبح دائمی یک تصویر را برجای میگذارد.
در گوشیها و ساعتهای هوشمند امروزی، سوختگی نمایشگر عمدتا به دلیل طول عمر متفاوت «زیر-پیکسل»های (Sub-Pixel) الایدی قرمز، سبز و آبی موجود در پنلهای اولد رخ میدهد. معمولا قسمتهایی از نمایشگر دچار این مشکل میشود که تغییر چندانی در شکل آنها صورت نمیگیرد؛ برای مثال هم میتوان به نوار نوتیفیکیشنها و دکمههای مجازی پایین نمایشگر اشاره کرد.
خاموش کردن گوشی: سوختگی نمایشگر در یک گوشی هوشمند یا تبلت گاهی اوقات با خاموش کردن دستگاه به مدت یک ساعت یا بیشتر قابل حل است. تعمیرکننده سوختگی: تعداد زیادی از برنامه های رفع کننده سوختگی در گوگل پلی استوراندروید و اپ استور iOS وجود دارند. برخی مانند OLED toolsسعی در حل احتباس تصویر و بررسی سوختگی دائمی دارند.
امتحان کردن یک ویدئو رنگارنگ: سعی کنید یک ویدئو با حرکات سریع و با تغییر رنگ های زیاد را برای مدتی در گوشی خود پخش کنید. تعویض نمایشگر: اگر هیچ یک از موارد بالا کار نکرد، بهترین انتخاب این است یا خودتان صفحه نمایش را تغییر دهید یا از نمایندگی بخواهید آن را برای شما جایگزین کند. سازندگانی مانند اپل ضمانت گوشی های خاصی که مستعد احتباص تصویر و سوختگی نمایشگر هستند را تمدید کرده اند، بنابراین اگر گوشی شما جدید است احتمال این وجود دارد که هنوز هم تحت ضمانت باشید.
۱- روشنایی نمایشگر را زیاد نکنید تا عمر باتری، عمر نمایشگر و عمر مفید گوشی بیشتر شود.
۲- تنظیمات خاموش شدن خودکار صفحه نمایش پس از مدتی بیکاری را بررسی کنید و زمان لازم را کاهش دهید تا نمایشگر حین نمایش تصویر ثابت، کمتر روشن باقی بماند.
۳- اگر در تنظیمات پوستهی اصلی گوشی، گزینهای برای شفاف کردن نوار وضعیت و کنترل وجود دارد، این حالت مفید را فعال کنید. اگر این گزینه در دسترس نیست، مسلماً نصب کردن یک لانچر دیگر توصیه میشود.
۴- تصویر پسزمینه را تیره و حتی مشکی خالص انتخاب کنید! اگر رنگ سیاه مطلوب نیست، هر از گاهی تصویر پسزمینه را تعویض کنید و از رنگهای متنوع و به خصوص رنگ سبز یا قرمز بیشتر استفاده کنید.
۵- کیبورد اندروید و همینطور iOS را در صورت امکان، تیره کنید. تم تیره در تمام کیبوردها موجود نیست، لذا نصب کردن کیبوردهای کارآمد مثل Gboard گوگل توصیه میشود.
۶- در اپلیکیشنهای پرکاربرد مثل اپ نقشه حین رانندگی و مسافرت و یا اپ مرورگر برای وبگردی و یا اپلیکیشنهای خبرخوان و همینطور بازیها، در صورت امکان تم تیره یا مشکی را فعال کنید. میتوانید اپلیکیشن اصلی را نیز با اپ دیگری که امکانات مشابه دارد، جایگزین کنید.
دیدگاه شما