میکروفون دستگاهی است که صدا را به جریان الکتریسته تبدیل میکند. همانطور که میدانید میکروفون ها کاربرد خیلی زیادی در تلفن، ضبط صوت، سیستم های سمعک، بلند گوهای دستی، رایانه ها، سیستم های ضبط صدا و … را دارند. وجود میکروفون ها در گوشی های موبایل بسیار ضروری بوده و یکی از مشکلات متداولی که کاربران ما در تعمیرات تخصصی موبایل انواع گوشی ها با آن ها روبرو میشوند، خرابی های مربوط به میکروفون موبایل می باشد که قطعا میتواند مشکلات بسیار زیادی را برای آن ها رقم بزند و امری نامطلوب تلقی شود.
از این رو در این مقاله از مجله خبری تعمیرات تخصصی موبایل قصد داریم به شرح وظایف و انواع خرابی و راه های برطرف سازی مشکلات میکروفون گوشی های موبایل بپردازیم. وقتی که کاربر با مشکل ارسال صدا از جانب گوشی خود مواجه میشود، به این معنا است که کاربر در حین مکالمه ی تلفنی، صدای طرف مقابل را میشنود اما طرف مقابل قادر به دریافت صدا از سمت کاربر نمیباشد. البته همیشه جای نگرانی نیست، بسیاری از مشکلات میکروفون در خدمات تعمیرات موبایل به آسانی قابل حل شدن هستند.
در حالت عادی ایجاد مشکل در کار کرد میکروفن گوشی، مربوط به نرم افزار آن خواهد بود که می توانید با بروز رسانی کردن آخرین ورژن از آپدیت دستگاه خود خیلی از مشکلات را به اسانی رفع کنید. همینطور با حذف خیلی از برنامه های نامعتبر ممکن است مشکل شما حل شود. برای حل این مشکلات نرم افزاری موبایل توصیه ی ما در تعمیرات تخصصی موبایل این است که ، از نصب کردن برنامه از سایت های نامعتبر پرهیز کنید .
اگر نتوانستید مشکل موبایل خود را از طریق نرم افزار آن رفع کنید، باید دنبال عوامل و تعمیرات سخت افزاری موبایل باشید. عوامل مختلفی مثل وارد شدن ضربه به موبایل ، ورود مایعات به آن و همینطور پوشانده شدن میکروفن به خاطر گردو غبار می توانند در عملکرد میکروفن گوشی اختلال ایجاد کند.
پیش از هر گونه اقدامی برای تعمیر میکروفن موبایل خود، گوشی را خاموش و روشن کنید. اگر باطری گوشی موبایل شما قابلیت جداسازی را داشت، آن را در آورده و پس از گذشت چند ثانیه، مجدد در دستگاه قرار بدهید و گوشی را روشن کنید. در غیر این صورت، با استفاده از دکمه ی پاور موبایل را خاموش کنید و بعد از چند ثانیه مجددا آن را راه اندازی کنید. در هر صورت، بعد از روشن شدن گوشی ، مجددا میکروفن را امتحان کنید. اگر مشکل گوشی حل نشده بود، سراغ راه حل های بعدی بروید.
یکی از ناخوشایند ترین راه حل ها برای برطرف کردن مشکل میکروفن، ریست فکتوری گوشی است. با انجام دادن این کار، تمامی اطلاعات موجود بر روی گوشی شما، پاک می شود. برای ریست فکتوری و یا بازگشت به تنظیمات کارخانه، در مرحله اول از اطلاعات گوشی بک آپ تهیه نمایید.
با رفتن به بخش تنظیمات و انتخاب کردن گزینه “ریست فکتوری” این کار انجام می شود. اگرچه با وجود ریست فکتوری باز هم میکروفن موبایل شما مشکل داشت، لازم است که به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید و گوشی خود را برای تعمیر میکروفن به تعمیرکار بسپارید.
گاهی اوقات ممکن است نصب برنامه و نرم افزار ناشناس، باعث ایجاد مشکل در میکروفن گوشی شما می شود. به منظور تعمیر میکروفن موبایل ، پیش از هر موضوعی دستگاه خود را در حالت امن قرار بدهید (safe mode) . حالا میکروفن را امتحان کنید؛ با این کار، کلیه ی برنامه های مشکل دار و اضافی متوقف شده و فقط نرم افزارهای اصلی عمل می کنند.
برای تست کردن میکروفن دستگاه خود، کافی است توسط یک برنامه ی ضبط صدای گوشی، یک کلیپ صوتی ضبط نمایید. سپس آن را با گوشی پخش کنید. اگر وضوح صدا مناسب بود، میکروفن سالم است و در غیر این صورت، نیاز دارید که به یک نمایندگی تعمیرات تخصصی موبایل برای تعمیر میکروفن مراجعه کنید.
اگر میکروفن گوشی شما دچار اختلال شد، پیش از هر کاری، هدست یا هدفون بلوتوثی را از دستگاه خود جدا کنید. گاهی اتصال این وسایل، باعث ایجاد اشکال در عملکرد میکروفن می شود. فراموش نکنید که پس از قطع اتصال این دستگاه ها، مجددا میکروفن گوشی خود را چک کنید.
اگر مشکل قطع شدن صدای موبایل و میکروفن موبایل شما قطع و وصل شدن صدای میکروفون باشد کارشناسان ما در کلینیک تعمیرات موبایل با رضایت مشتری میکروفن را تعویض می نمایند. اگر با تعویض میکروفن مشکل گوشی شما حل نشد، سلف ها و خازن های تعبیه شده در مسیر میکروفن گوشی بررسی خواهد شد. اگر مشکل میکروفن با روش های قبلی حل نشود تعویض آی سی صوت انجام می شود. در صورتی که مشکل میکروفن در ضبط صدا باشد نیز روش گفته شده برای تعمیر میکروفن صورت خواهد گرفت.
اگر در زمان ضبط صدا و یا مکالمه متوجه وجود خش در صدای ضبط شده شدید، اولین اقدام برای تعمیرات موبایل بررسی عملکرد نرم افزاری آن است. اگر مشکل با روش های گفته شده حل نشد، قدم بعدی تعویض کردن میکرفون گوشی می باشد. در صورت حل نشدن مشکل در صدا، قطعات مسیر میکروفون چک می شود و در صورت نیاز آی سی صدا گوشی تعویض می شود.
از جمله اقدامات در زمان ضعیف بودن صدای ضبط شده چک کردن سوراخ های مربوطه به میکروفون می باشد. این مکان ها برای مطمئن شدن از نبود گرفتگی در میکروفون گوشی بررسی می شود. گردگیری و تمیزکاری این بخش برای برطرف کردن مشکل انجام می شود. اگر همچنان مشکل ادامه داشت، تعویض میکرفون، بررسی قطعات مسیر میکروفون و یا تعویض آی سی صدا انجام می شود.
گاهی اوقات پیش می آید که بر اثر استفاده بدون وقفه از دستگاه، عملکرد آن دچار اختلال می شود. در چنین مواردی بهتر است گوشی را خاموش کرده، به مدت 10 تا 30 ثانیه درنگ کنید سپس مجددا آن را روشن نمایید. با انجام این کار، سخت افزار اسمارت فون شما، نفسی تازه می کند و بعد از آن می توانید بررسی کنید که مشکل میکروفون گوشی حل شده است یا خیر.
یکی دیگر از روشهایی که میتواند باعث حل مشکلات میکروفن بر روی گوشی اندروید شما شود اين است که آن را برای چند ثانیه خاموش کنید. پس از خاموش كردن دستگاه 10 تا 30 ثانیه منتظر باشید و بعد مجدد آن را روشن کنید. با این کار سخت افزار شما نوسازی شده و ممکن است بتواند مشکل میکروفن را برطرف کند.
این روشی که برای تمیز کردن سوکت گوشی به شما معرفی می کنیم در عین سادگی، می تواند بسیار موثر واقع شود. در اثر استفاده مداوم از گوشی در اثر مرور زمان به تدریج کثیفی در آن جمع می گردد. گرد و غبار از طریق حفره ای که برای میکروفون روی گوشی تعبیه شده است، می تواند به آن نفوذ کند.
حتی مواقع با فوت کردن می توان تا حدی این حفره را تمیز کنید شما می توانید یک سنجاق کوچک یا سوزنی نازک را به آرامی وارد آن کنید و کثیفی های انباشه شده در بخش میکروفون دستگاه خود را تمیز نمایید.
تلفنهای هوشمند جدید به یک قابلیت به نام Noise Reduction یا کاهش سر و صدای مزاحم مجهز شدهاند. در واقع این قابلیت صداهای مزاحم پس زمینه را در حین مکالمات کاهش میدهد تا صدای شما واضحتر ارسال شود. اما در صورت وجود باگ های نرم افزاری گاهی مواقع این قابلیت کل صدای دریافت شده را مسدود میکند. بنابراین اگر مشکل میکروفن شما مربوط به کاهش نویز باشد باید قابلیت Noise Reduction را غیرفعال كنيد.
برخی از نرم افزارها، می توانند در عملکرد گوشی اختلال ایجاد کنند و همین امر سبب می شود تا نتوانید به درستی از دستگاه خود استفاده کنید. ابتدا به حالت Safe Mode بروید تا همه برنامه های شخص ثالث نصب شده روی دستگاه، موقتا غیرفعال شوند.
از حالت سیف مود، مکالمه و یا ضبط صدا را تست کنید. اگر همه چیز مرتب بود پس باید ایراد از برنامه های نصب شده بر روی گوشی باشد. اینجا می توانید به جستجوی برنامه مشکل ساز بپردازید یا این که از اطلاعات گوشی نسخه پشتیبان تهیه کرده و آن را ریست فاکتوری (بازگردانی به تنظیمات کارخانه) کنید.
یکی از مهم ترین نکات برای تعمیرات تخصصی موبایل میکروفن گوشی، تست میکروفن است. فردی که مسئولیت این کار را برعهده دارد باید از تخصص کافی و دستگاه های مخصوص برخوردار باشد. با بهره گیری از مولتی متر برای اندازه گیری مقدار اهم می توان این کار را انجام داد. جالب است بدانید که در جریان تست میکروفن، اهم نمایش داده شده باید از یک طرف زیاد و از طرف دیگر، کم باشد.
میزان نرمال اهم نمایشی کپسول دهنی یا همان میکروفن، عموما بین ۵۰۰ اهم تا ۳کیلو اهم است. حال اگر مولتی متر در تست میکروفن گوشی ، اهم کمتر از ۵۰۰ و یا بیشتر از ۳کیلو اهم را نشان دهد، می توان پی به خرابی این قطعه برد. لازم به ذکر است که برای تعمیر میکروفن گوشی سامسونگ می توان از روش های دیگری همچون تست دیوید استفاده کرد، که کاربرد آن تشخیص خرابی کپسول دهنی گوشی است.
پیشنهاد ما این است، در صورت پیش آمدن هر کدام از موارد گفته شده در سریع ترین زمان ممکن به مرکز تعمیرات موبایل معتبر مراجعه کنید، چرا که در صورت تاخیر در تعمیر گوشی، امکان دارد مجبور به تعویص قطعه آسیب دیده بشوید.
پارس ارتباط مکانی امن برای تعمیرات تخصصی موبایل می باشد. شما میتوانید با خیال آسوده گوشی خود را برای تعمیرات موبایل به ما بسپارید و خاطر جمع باشید که تمامی داده های موجود شما در گوشی شما محفوظ می ماند و تعمیرات تخصصی موبایل شما با قطعات اورجینال صورت میپذیرد.
همچنین این مجموعه شامل برگذاری دوره های آموزش تعمیرات موبایل به صورت عمومی و خصوصی میباشد.برای ثبت نام در دوره های آموزشی ما میتوانید با شماره های درج شده در سایت ما بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند بشوید.
پانوشت: برای خرید انواع آی سی، هارد b309 ( آی سی هارد b309) به فروشگاه آی سی ما مراجعه نمایید
دیدگاه شما