خرابی سوکت شارژ موبایل به دلایل مختلفی رخ می دهد و از دسته مشکلاتی است که نمیتوان نسبت به خرابی آن بی تفاوت بود و یا اینکه تعمیر کردن آن را به روزهای دیگر موکول کرد، چون همیشه گوشی شما به شارژ باتری نیاز دارد.به دلیل افزایش قیمت گوشی های هوشمند کاربران با مشکلاتی همچون شکستن صفحه نمایش و یا آسیب ها به بدنه کنار می آیند ولی در رابطه با خرابی سوکت شارژر گوشی مسئله ای نیست که بتوان بی تفاوت از کنار آن گذشت.
اصولا علت شارژ نشدن گوشی دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد اما در اکثر مواقع دلیل اصلی شارژ نشدن آن خرابی سوکت شارژر موبایل هوشمند شماست در ادامه مقاله پارس ارتباط لوتوس به بررسی دلایل خراب شدن سوکت شارژ سامسونگ، علائم خراب شدن آن و راه های تعمیر سوکت شارژ گوشی سامسونگ آن می پردازیم.
سوکت شارژ گوشی را می توان از مهم ترین قطعات آن به حساب آورد زیر هرگونه مشکل یا خرابی در آن موجب می شود امکان شارژ گوشی وجود نداشته باشد و در نتیجه نتوانید گوشی را روشن نگه دارید. اگر مدت زیادی از گوشی خود استفاده کرده باشید، به احتمال زیاد با معضل خرابی سوکت شارژ موبایل روبرو شده اید. نکته مهمی که باید بدانید این است که دلایل مختلفی باعث خرابی سوکت شارژ گوشی موبایل خواهد شد و به واسطه نقش مهمی که این قطعه دارد، در صورت خرابی و آسیب دیدگی سوکت شارژ گوشی نیاز است تا به سرعت اقدام به تعویض آن کنید.
از سوکت شارژ تایپ سی در گوشی های اندرویدی که پس از 2015 معرفی شده اند دیده می شوند. این کابل دو طرفه است و برای ورودی نیازی نیست سری را کنترل کنیم و از هر دو جهت قابل استفاده است. این سوکت شارژ سرعت خوبی دارد و روز به روز سهم بیشتری را در بازار فناوری به دست می آورد.
از این مدل سوکت تقریبا همه ی سازنده های موبایل به جز اپل استفاده می کنند. این کابل در هر جایی قابل دسترس است و به صورت عموعی برای کنسول بازی، تبلت و موبایل قابل استفاده است. در این سوکت شارژ، در یک طرف سوکت و سمت دیگر عریض تر است. این کابل فقط در یک جهت قابل استفاده است و به هنگام ورودی باید به جهت آن دقت کنید.
از این کانکتور یک استاندارد یو اس بی نیست و به صورت اختصاصی فقط در محصولات اپل به کار گرفته می شود. اندازه آن تقریبا با میکرو USB برابر است و با تمام دستگاه های اپل که از 2012 به بعد معرفی شده اند سازگار است. دستگاه های قدیمی از استاندارد متفاوتی بهره می بردند. 30 پین داشتند و اندازه ی آن ها نسبتا بزرگ بود.
شاید این امر بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما نحوه استفاده از شارژر و استفاده درست از سوکت شارژ بسیار مهم می باشد. طبق تجربه بدست آمده از کاربرانی که برای تعویض سوکت شارژ خود به ما مراجعه نموده اند ، ما در یافتیم که اغلب آنها برای جدا سازی سوکت شارژر از تلفن همراشان از قسمت انتهایی سیم استفاده می کنند. همین امر در طولانی مدت باعث پارگی در سوکت شارژ می شود.
برخی دیگر به دلیل نبود فضای کافی اقدام به تاباندن سیم شارژر خود می نمایند به عنوان مثال در خودرو به دلیل نبودن فضای کافی برای قرار دادن گوشی در موقعیت دلخواه سیم را از قسمت متصل شده به گوشی می تابانند ، این کار نیز موجب آسیب رسیدن به سوکت شارژ را فراهم میکند.
شارژر قطعه ای الکترونیکی است که باتری گوشی را شارژ می کند. شارژ کردن باتری به معنی انتقال میزان معینی از بار الکتریکی (الکترون) به باتری است که توان مصرفی گوشی را تامین کند. معمولا شارژرها ازسه بخش برخوردار هستند: بخشی که به پریز متصل می شود(کله گی)، سوکت شارژ که به گوشی متصل می شود و کابلی که سوکت شارژ را به کله گی شارژر متصل می کند.
نکته مهم در مورد شارژرهای موبایل و تبلت ها اندرویدی این است که شارژرهای مختلف می توانند با سرعت متفاوتی گوشی شما را شارژ کنند. شاید شارژرها از لحاظ شکل ظاهری کانکتورها یکسان باشند اما از لحاظ نرخ شارژ متفاوت اند. دستگاه هایی که اندازه ی بزرگتری دارند نیاز به مقدار جریان بیشتری برای شارژ شدن دارند. این بدان معناست که جریان نوشته شده روی شارژر مناسب این دستگاه ها باید عدد بزرگتری را نشان دهد. ابن امر خود یکی از مهمترین دلایل فرسایش و خرابی باتری می باشد.
طبق تجربه بدست آمده از کاربرانی که برای تعمیر سوکت شارژ گوشی خود به ما مراجعه نموده اند ، ما در یافتیم که اغلب آنها برای جدا سازی سوکت شارژر از تلفن همراشان از قسمت انتهایی سیم استفاده می کنند. همین امر در طولانی مدت باعث پارگی در سوکت شارژ می شود.
برخی دیگر به دلیل نبود فضای کافی اقدام به تاباندن سیم شارژر خود می نمایند به عنوان مثال در خودرو به دلیل نبودن فضای کافی برای قرار دادن گوشی در موقعیت دلخواه سیم را از قسمت متصل شده به گوشی می تابانند ، این کار نیز موجب آسیب رسیدن به سوکت شارژ را فراهم میکند.
سوکت شارژ یا همان Charging Port در واقع یک مادگی است که روی بدنه گوشی نصب شده و انتهای کابل شارژر موبایل شما داخل آن قرار میگیرد و بدین ترتیب انتقال شارژ از شارژر به گوشی انجام میشود. پورت های شارژ گوشی های موبایل تا چند سال پیش از نوع میکرو یو اس بی (Micro USB) بودند اما این روزها در گوشی های اندرویدی از سوکت های نوع سی (USB Type C) و در گوشی های اپل از سوکت لایتنینگ (Lightening Port) استفاده میشود. هر یک از این پورت ها ظاهر و حالت خاص خودشان را دارند که خیلی نمیخواهیم وارد جزئیات مربوط به آن ها شویم.
از آنجایی که در زمان اتصال سیم شارژر به گوشی و جدا کردن سیم از آن، کاربر مستقیما با دستگاه در ارتباط بوده و این اقدام را انجام میدهد، به مرور زمان احتمال شل شدن سوکت شارژ یا بروز مشکل در عملکرد آن وجود دارد. عموما فشار و نیروهایی کششی که کاربر در حین اتصال و جدا کردن سیم شارژر به سوکت شارژ گوشی وارد میکند میتوانند مشکلاتی را به وجود آورند و کاربر را ملزم به تعمیر سوکت شارژ گوشی کنند.
اما این تعمیر موبایل در عین حال که خیلی ساده به نظر میرسد، آسان و بدون دردسر نیست! بنابراین بهتر است همیشه با رعایت نکات مناسب از خراب شدن سوکت شارژ گوشی خود جلوگیری کنید.
اولین کاری که تعمیرکار برای رفع عیوب ساختاری سوکت شارژ موبایل سامسونگ و یا سایر برندهای تولید کننده انجام می دهد، تمیز کردن مرزها و شیارهای درونی سوکت است. گاهی اوقات یک تمیز کاری اصولی راه برقراری ارتباط میان سوکت و شارژر را هموار می کند. کاربر می تواند با استفاده از یک گوش پاک کن و اسپری هوای فشرده نیز بدون مراجعه به مراکز تعمیرات موبایل سامسونگ، خود پرزها و گرد و غبار درونی سوکت شارژ گوشی Samsung را بیرون بکشد.
اما نباید فراموش کنید که این کار پروسه ی حساس و ظریفی است که باید با دقت فراوان انجام شود. اگر احساس می کنید از عهده ی پاکسازی سوکت گلکسی سامسونگ برنخواهید آمد، از دستکاری ناشیانه ی سیستم بپرهیزید.
عوامل زیاد و متفاوتی که منجر به خراب شدن آی سی شارژ و سوکت شارژ گوشی می شود، وجود دارد. اما مهم ترین مسئله مراقبت نکردن از گوشی است. وارد شدن گرد و غبار یا رطوبت و حتی قطرات آب به سوکت شارژ موبایل از اصلی ترین عوامل خرابی سوکت شارژ موبایل می باشد.
بهتر است، هر چند وقت یکبار با استفاده از یک خلال دندان کناره های سوکت شارژ را تمیز نمایید. اما انجام این کار باید با دقت بسیار بالایی صورت گیرد. در غیر این صورت به سادگی به گوشی موبایل خود آسیب می رسانید. با چند عامل خراب کننده سوکت شارژ گوشی در زیر آشنا خواهید شد.
یکی دیگر از اصلی ترین عوارض استفاده از انواع کابل های بی کیفیت، خراب شدن سوکت شارژ گوشی می باشد که مشکل کوچکی نیست! اهمیت استفاده از شارژر اصلی گوشی های اندروید و آیفون را همیشه گوشزد کرده ایم، هر شارژری که قابلیت متصل شدن به گوشی شما را داشته باشد، نمی تواند یک شارژر خوب محسوب گردد. همیشه باید به آمپر ورودی و خروجی شارژر و گوشی توجه کنید و شارژری انتخاب نمایید که از نظر میزان جریان عبوری متناسب با گوشی موبایل شما باشد.
خراب شدن سوکت شارژر گوشی به دلیل وصل کردن شارژر به شکل نامناسب، از رایج ترین دلایلی است که باعث خرابی سوکت شارژ خواهد شد. این مسئله بیشتر در میان کاربران گوشی های اندروید رایج است. زیرا شارژر آیفون را از هر دو جهت می توان به گوشی وصل کرد. هر چند شارژرهای آیفون و تایپ سی را نیز باید با احتیاط و مراقبت به پورت گوشی وصل نمایید زیرا در غیر این صورت ممکن است پورت شارژر گوشی دچار آسیب شود.
معمولا اسپیکر بلوتوث هایی که دارای سوکت شارژ هستند نیز با این مشکل مواجه می شوند. که اصلی ترین دلیل خرابی آنها نیز وصل شدن شارژر به شکل نادرست و البته وارد شدن گرد و غبار و رطوبت به داخل سوکت می باشد.
قطع و وصل شدن فرآیند شارژ گوشی، مهم ترین نشانه ای است که برای خرابی سوکت گوشی می توان نام برد. زمانی که کابل شارژر به گوشی موبایل وصل می شود، به هیچ عنوان نباید شارژ شدن گوشی قطع و وصل شود. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، احتمال خراب شدن سوکت شارژر وجود دارد. البته این اتفاق به تنهایی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد.
گاهی اوقات وقتی شارژر را به گوشی وصل می کنیم، فرآیند شارژ شدن موبایل شروع نمی شود، مگر اینکه گوشی را در زاویه ای خاص قرار دهیم! در واقع شارژر به گوشی وصل است اما اگر گوشی را تکان دهیم، گوشی شارژ نمی شود.
در این مواقع ابتدا باید از سالم بودن شارژر و کابل اطمینان پیدا کنید. در صورتی که مشکل از شارژر نبود، احتمالا پورت کابل شارژ دچار مشکل شده است.
این مشکل معمولا به دلیل گشاد شدن سوکت شارژ و عقب رفتن زبانه سوکت بوجود می آید. برای حل این مسئله معمولا باید سوکت شارژر را تعویض نمایید.
در صورتی که دانش فنی و ابزار آلات مورد نظر را دارید می توانید با طی کردن مراحل زیر سوکت شارژر خود را تعویض کنید.
گام اول – برد را داخل گیره قرار دهید. حواستان به محل اتصال برد و لبه های گیره باشد تا برد خراب نشود.
گام دوم – گیره را در لبه میز کار قرار داده و قطعه را به روغن فلاکس آغشته کنید.
گا سوم – توسط هیتر از زیر به برد حرارت دهید. توجه داشته باشید که ولوم های حرارت و باد هر دو بر روی 3.5 قرار داشته باشند.
گام چهارم – قطعه خراب را برداشته و قطعه جدید را جایگزین می کنیم. برای این کار به این نکته دقت کنید که باید از زیر برد پایه های سوکت کمی حرارت ببینند تا قلع موجود در پایه ها ذوب شود. حال بایستی همانطور که پایه های نگهدارنده را با سطح برد تنظیم کرده ایم، هیتر را در زیر برد نگه داشته و با پنس فشار مختصری به قطعه وارد آوریم تا قطعه بر سر جای خود قرار بگیرد.
گام پنجم – پایه های قطعه را آغشته به روغن فلاکس کنید و به کمک هویه تک تک پایه ها را لحیم کنید.
هزینه تعمیر سوکت شارژ گوشی سامسونگ با توجه به مدل گوشی سامسونگ متفاوت است. برای اطلاع ازهزینه تعمیر سوکت شارژ گوشی سامسونگ می توانید با شماره 09197922279 تماس بگیرید.
کلام آخر
ما در این مقاله سعی کردیم به دلایل خرابی سوکت شارژ موبایل سامسونگ و دلایل خراب یآن اشاره کنیم. اگر شما سوال دارید می توانید سوال خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما