در حال حاضر یکی از بزرگترین تحولات ایجاد شده در تلفن های همراه قرار گرفتن دوربین در آن ها می باشد، که پیشرفت های زیادی در این زمینه وجود دارد، با وجود دوربین در تلفن های همراه کمتر کسی به فکر استفاده از دوربین های دیجیتال خواهد افتاد. اما ممکن است دلایلی باعث افت کیفیت دوربین گوشی شوند. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل با ما همراه باشید.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
سنسور، لنز و اجزای مکانیکی دوربین گوشی (در دوربین های جدیدتر این اجرای مکانیکی بیشتر هستند)، به مرور زمان دچار استهلاک می شوند. تابش نور مستقیم خورشید به لنز دوربین و در نهایت سنسور دوربین می تواند باعث پیکسل سوختگی و در نهایت افت کیفیت دوربین گوشی شود. از طرفی دیگر کاهش توان قطعات مکانیکی و همچنین خط و خش بر روی لنز و یا پوشش خارجی لنز می تواند در دریافت و عبور نور در مسیر ماژول دوربین اختلال ایجاد کند که نتیجه آن مسلماً کاهش کیفیت دوربین گوشی خواهد بود. بروز این اتفاقات در طول زمان تقریباً غیر قابل اجتناب است و به همین دلیل دوربین گوشی به عنوان یک کالای مصرفی – مانند باتری به مرور زمان توان خود را از دست می دهد.
قطعات مختلف تشکیل دهنده دوربین موبایل ممکن است در طول زمان و به خاطر استهلاک زیاد دچار مشکل شوند. قطعات و اجزای گوشی نیز مانند هر کالای مصرفی دیگری عمر مشخصی دارند و بعد از مدتی عملکرد اولیه خود را نخواهند داشت. در صورتی که بعد از مدتها استفاده از تلفن همراه متوجه افت کیفیت دوربین آن شدید باید برای رفع آن به متخصصان و تعمیرکاران حرفهای مراجعه نموده و قطعات مورد نظر را تعویض کنید. همچنین میتوانید یک گوشی جدید تهیه کنید. بیشتر بخوانید: 11 ترفند برای بالا بردن کیفیت دوربین گوشی سامسونگ
سنسور، لنز و اجزای مکانیکی دوربین گوشی (در دوربین های جدیدتر این اجرای مکانیکی بیشتر هستند)، به مرور زمان دچار استهلاک می شوند. تابش نور مستقیم خورشید به لنز دوربین و در نهایت سنسور دوربین می تواند باعث پیکسل سوختگی و در نهایت افت کیفیت دوربین گوشی شود.
از طرفی دیگر کاهش توان قطعات مکانیکی و همچنین خط و خش بر روی لنز و یا پوشش خارجی لنز می تواند در دریافت و عبور نور در مسیر ماژول دوربین اختلال ایجاد کند که نتیجه آن مسلماً کاهش کیفیت دوربین گوشی خواهد بود. بروز این اتفاقات در طول زمان تقریباً غیر قابل اجتناب است و به همین دلیل دوربین گوشی به عنوان یک کالای مصرفی – مانند باتری به مرور زمان توان خود را از دست می دهد.
از دیگر دلایل افت کیفیت دوربین گوشی میتوان به تابش مستقیم نور خورشید به دوربین اشاره نمود. زمانی که برای عکاسی به سمت نور خورشید قرار میگیرید اشعههای مضری به دوربین وارد شده و بر روی سنسور و دیگر بخشهای آن تاثیرات منفی میگذارد. پیکسل سوختگی از شایعترین مشکلاتی است که در این مواقع ایجاد میشود و باعث پایین آمدن کیفیت عکسها و فیلمها میگردد.
در بالا به چند مورد از دلایل بی کیفیت شدن دوربین موبایل، اشاره کردیم. آسیب های وارد شده به سنسور، پیکسل سوختگی و کاربری نادرست در همراهی با خط و خش به لنز و یا غشای خارجی پوشش لنز می تواند منجر به بروز این مشکل شود. همچنین اشاره کردیم که خرابی اجزای مکانیکی لنز می تواند به افت کیفیت عکس دوربین گوشی منجر شود.
قرار دادن گوشی بر روی سطوح خشن، ضربه و یا خط و خش ناشی از سقوط بر روی لنز دوربین خراش وارد می کنند و گرد و غبار به مرور زمان فضای خالی ناشی از خراش را روی سطح لنز پر می کنند. این باعث ورود ناقص و یا مختل شده نور به داخل مکانیزم دوربین می شود. و همانطور که می دانید همه چیز در عکاسی با نور تعریف می شود. به دلیل این اختلال نور، سیستم فوکوس گوشی دچار مشکل شده و عکس تار ثبت می شود.
یکی دیگر از دلایل رایج افت کیفیت دوربین آب خوردگی است. در سالهای اخیر تولیدکنندگان تلفن همراه برخی از محصولات خود را به صورت ضد آب طراحی و تولید میکنند تا ایمنی آنها افزایش یابد. اما بسیاری از گوشیها از این امکان برخوردار نبوده و در برابر نفوذ آب و رطوبت حساس میباشند. در نتیجه آب خوردگی موجب از کار افتادن حسگرهای دوربین آنها شده و ممکن است باعث افت کیفیت دوربین و یا خراب شدن کامل آن شود. که نیاز به رفع مشکل آبخوردگی موبایل دارد.
گاهی اوقات ریشه مشکل افت کیفیت دوربین گوشی، ربطی به نوع کاربری صاحب گوشی ندارد و باید آن را در آپدیت های ارائه شده توسط شرکت تولید گوشی و سیستم عامل جستجو کرد. متاسفانه بسیاری از شرکت ها رویکرد جدیدی را پیش گرفته اند که در آن بروزرسانی های جدید، کار با گوشی های قدیمی را مشکل می سازد.
این رویکرد هر چند به طور رسمی اعلام نشده است، اما بسیاری از کاربران را مجبور به تهیه گوشی های بروز تر می کند. بروزرسانی های تعمیرات نرم افزاری موبایل می تواند تحلیل و پردازش عکس ها را دچار مشکل کند و در نهایت عکس با کیفیت پایین تری تولید شود. بسیاری از گوشی ها برای ارائه عکس های بهتر، پیش از ارائه خروجی نهایی بر روی عک پردازش های مختلفی اعمال میکنند.
همچنین ورود گرد و غبار به لنز نیز میتواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داده و عکس و فیلمها تار و بی کیفیت شوند. برای جلوگیری از این مشکل میتوانید از قابهای محافظ گوشی استفاده کنید. این قابها از لنز دوربین در برابر ایجاد خط و خش و ضربه تا حد زیادی جلوگیری میکنند. البته باید یک قاب مناسب تهیه کنید، زیرا بعضی از این محافظها خود از کیفیت پایینی برخوردار بوده و موجب افت کیفیت دوربین نیز میشوند. بیشتر بخوانید: بالا بردن کیفیت دوربین گوشی شیائومی
دوربین بیشتر گوشی های موبایل این قابلیت را دارند که تنها در کسری از ثانیه توانایی تصویر برداری از سوژه را دارند. ولی این مورد در برخی موارد باعث می شود تا انتظار کاربر بالا رود، به این شکل که او می خواهد بلافاصله بعد از زدن سریع دکمه شاتر گوشی را تکان داده و عکس ثبت شده را ببیند.
باید بدانید که با زدن کلیدد شاتر دوربین تازه آماده انجام عملیات می شود و باید تا تمام شدن عملیات دست خود را در محل ثابت نگه دارید تا عکس به خوبی ثبت شود. در برخی موارد حتی باید بعد از ثبت عکس برای اطمینان بیشتر دست خود را به مدت یک ثانیه بیشتر ثابت نگه دارید تا عکس مورد نظر کیفیت مناسبب را داشته باشد.
نوری که به وسیله فلاش دوربین گوشی به وجود می آید در اغلب موارد بسیار نامنظم است و باعث ایجاد سایه های غیر طبیعی در عکس خواهد شد. از این رو سعی نمایید از فلش ال ای دی فقط در مواقعی استفاده کنید که هیچ جزئی از عکس بدون فلش دیده نمی شود. فلش های دو گانه و حتی سه گانه که به تازگی در تلفن های هوشمند به کار می روند به مراتب عملکرد بهتری نسبت به نوع تک گانه دارند، بهتر است مود اتوماتیک فلاش را غیر فعال نمایید و با توجه به نیازی که دارید به شکل دستی آن را فعال یا غیر فعال نمایید.
HDR قابلیتی است در دوربین گوشی که باعث می شود تا کیفیت خروجی تصاویر بهبود یافته و بهتر شوند. این قابلیت به عکس هایی که در نور آفتاب یا محیط بیرون و منظره و یا از چهره گرفته می شوند کمک نموده تا در رنگ و روشنایی تصویر توازن عالی به وجود آید. در این مورد باید دقت شود که در عکساس از سوژه در حال حرکت نباید از این قابلیت استفاده نمود زیرا تصویر کاملا تار و بدون جزئیات خواهد شد. برای داشتن تجربه بهتر می توانید در مورد این قابلی اطلاعات بیشتری کسب کرده و آن را اجرا کنید.
یکیی از مهمترین قسمت ها در عکس برداری، پردازشی است که به وسیله بخش نرم افزار گوشی صورت می گیرد. در برخی موارد ممکن است اپلیکیشن دوربین گوشی در این زمینه عملکرد مناسبی نداشته باشدد از این رو می توانید از اپلیکیشن های دیگری که وجود دارند استفاده نمایید. از جمله اپلیکیشن های موجود در این مورد می توان به Retrica و Camera zoom FX اشاره نمود که با استفاده از آن در زمان عکس گرفتن می توانید عکسی با کیفیت داشته باشید.
در برخی مواردد کثیف بودن و غبار گرفتن لنز دوربین باعث پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی می شود. از این رو می توانید به راحتی با استفاده ازز پارچه مناسب این مشکل را حل کنید. وجود یک لک کوچک بر روی پوشش دوربین گوشی می تواند باعث پایین آمدن کیفت عکس شود از این رو در زمان عکس گرفتن قبل از هر عملی حواستان به لنز دوربین و تمیزی آن باشد.
وجود بخار یا اثر انگشت روی دوربین گوشی باعث تار شدن عکس ها خواهد شد از این رو در هوای غبار آلود و مه آلود تند تند با کمک دستمال مناسب مثل دستمال نانو لنزز دوربین را پاک کنید. در برخی موارد قسمت های داخلی لنز نیز ممکن است غباربگیرد و باعث شود تا عکس هایتان تار و بی کیفیت شوند، در این صورت اگر مهارت باز گکردن لنز را دارید می توانید آن را تمیز کنید در غیر اینصورت از فردی متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
یکی از انواع قابلیت های مناسب و عالی در دوربین های گوشیی هوشمند قابلیت Burst است که با استفاده از این قابلیت دیگر نیازی به استفاده از دکمه شاتر نیست و نیاز نیست تا برای هر بار عکس گرفتن از دکمه شاتر استفاده کنید. در این قابلیت با نگه داشتن دست بر روی دکمه شاتر می توانیدد چندین عکس پشت سر هم بگیرید، اینکار باعث می شود تا لرزش کمتر شود و عکس بهتری داشته باشید. اگر در گوشیی شما این قابلیت وجود ندارد می توانید آن را از اپ رایگان Fast Burst Camera Lite از گوگل پلی دانلود نمایید.
از مهمترین موارد در عکاسی با دوربین همانطور که در موارد قبلی نیزز به آن اشاره شد ثابت ماندن لنز است. برای ثابت نگه داشتن لنز بهتر است در زمان عکس گرفتن از دو دست خود برای گرفتن گوشی استفاده کنید و از دکمه میان بر شاتر دوربین که سخت افزاری است و یا از دستورهای صوتیی برای ثبت عکس استفاده کنید. بعلاوه می توانیدد برای بهتر شدن کیفیت عکس از پایه عکاسی و نگه دارنده های دوربین و همچنین منوپاد استفاده کنید تا دوربین ثابت بماند و مشکل تاری عکس برطرف شود.
از دیگر مواردی که می تواند باعث پایین آمدن کیفیت دوربین شود و عکسی نامطلوب داشته باشید، وجود کیس یا قاب های نامناسب در گوشی است که ممکن است بر روی لنز دوربین قرار گرفته باشد. قبل از استفاده از دوربین موبایل قاب گوشی را چک کرده و از مناسب بودن آن اطمینان داشته باشید.
از دیگر روش ها و ترفندها برای رفع مشکل تار شدن دوربین گوشی در انواع مدل ها و برندها سوئیچ نمودن دوربین است. برای سویچ کردن دوربین در ابتدا اپ دوربین را بر روی حالت Brauty Face قرار داده و بعد آن را دوباره بر روی حالت Auto تنظیم نمایید. با استفاده از این ترفند می توانید مشکل فوکوس نکردن گوشی دوربین و تار شدن عکس تا حد زیادی حل خواهد شد.
اگر کیفیت عکس های دوربین گوشیتان پایین آمده است، پیشنهاد می شود که حتما کش برنامه دوربین گوشی هوشمند خود را خالی کنید و دوباره برنامه دوربین را تست نمایید.
یکی از راه حل ها برای رفع مشکل بی کیفیت شدن دوربین گوشی ریست فکتوری گوشی می باشد، اگر تمام روش های گفته شده نتیجه بخش نبود گوشی خود را ریست کنید و مجددا دوربین را چک نمایید، ریست کردن و بازگست به تنضیمات کارخانه روشی برای حل مشکل است اماا قبلل از بازگشت به تنظیمات کارخانه حتما از اطلاعات خود در گوشیی بکاپ تهیه نماییدد تا از بین نروند.
در بعضی از نسخه های سیستم عامل اندروید کاربران گزارش هایی از وجود باگ های در آپ گوشی خود داده اند که باعث فوکوس کردن دوربین در خارج از محدود تصویر می گردد. به منظور حل این مشکل بهترین روش آپدیت سیستم عامل گوشی به نسخه جدیدتر می باشد تا باگ های قبلی برطرف شوند. علت بهروز نشدن گوشی اندروید چیست؟
راهکارهای جلوگیری و رفع افت کیفیت دوربین گوشی شامل چندین روش است که با رعایت آنها میتوانید کیفیت دوربین گوشی خود را تا حد زیادی حفظ کنید. از جمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تلاش کنید تا گوشی خود را بر روی سطوح سفت و خشن قرار ندهید تا لنز دوربین دچار آسیب نشود و خط و خشی به آن وارد نشود. همچنین برای تمیز کردن لنز دوربین، از دستمالهای نرم و آبکش استفاده کنید.
از رطوبت دور نگه داشتن گوشی، یکی دیگر از روشهای مهم جلوگیری از کاهش کیفیت دوربین است. در محیطهای مرطوب و جاهایی که امکان ورود آب به گوشی و دوربین وجود دارد، باید حتما از گوشی خود استفاده نکنید یا از محافظ مناسب استفاده کنید.
بهتر است برنامهها و نرمافزارهایی که در پسزمینه کار میکنند را ببندید تا پردازنده و رم بهتر بتوانند با عملیات دوربین مواجه شوند. همچنین، بهتر است هر چند وقت یکبار حافظه و کش دوربین گوشی خود را از تنظیمات داخلی پاک کنید.
همچنین، بهتر است نرمافزارهای مورد نیاز برای دوربین گوشی خود را بهروزرسانی کنید تا عملکرد دوربین بهتر شود. وارد کردن ضربه به دوربین گوشی میتواند باعث کاهش کیفیت آن شود، به همین دلیل بهتر است از قابها و گاردهای محافظ مناسب استفاده کنید و در زمان استفاده از گوشی نهایت دقت را به خرج دهید.
سوالات متداول
کثیف بودن لنز دوربین، خراب شدن لنز، رطوبت و مشکلات سختافزاری میتوانند منجر به تار شدن دوربین ایفون شما شوند. استفاده از فوکوس دستی، برداشتن محافظ دوربین، ریستارت کردن گوشی، تنظیم نور و تغییر تنظیمات دوربین میتوانند پاسخ سؤال چرا دوربین گوشی آیفون فوکوس نمیکند، باشند.
دیدگاه شما