آی سی تغذیه چیست؟ در میان قطعات موجود در گوشیها یکی از مهمترین بخشهایی که در مدار و بُرد گوشی وجود دارد، قطعه آی سی تغذیه یا شارژ موبایل است. ای سی شارژ نقش بسیار مهمی در تامین انرژی مورد نیاز برای راه اندازی و فعالیت گوشی شما دارد و عوامل متعددی می تواند به آن آسیب وارد کند.
همانطور که اشاره شد، آی سی تغذیه در میان قطعات موجود در گوشیهای هوشمند به عنوان مهمترین بخش محسوب شده و به همین دلیل دانستن اینکه آی سی تغذیه چیست دارای اهمیت زیادی است. آی سی تغذیه نقش زیادی در زمینه تأمین ولتاژ دارد و از کار افتادن آن باعث بروز آسیبهای جدی در موبایل خواهد شد.
آی سی تغذیه که در گوشیهای موبایل وجود دارد بسیار حساس و ظریف بوده و از آنجایی که با جریان برق ارتباط دارد به شدت در معرض آسیب دیدگی و خرابی است. علاوه بر آن عملکرد آی سی تغذیه به صورتی است که در صورت خرابی، قسمتهای دیگر گوشی را نیز درگیر میکند.
کنترل درایور بک لایت و تأمین تغذیه قسمتهای مختلف گوشی نیز بر عهدهی آی سی تغذیه است و همچنین کنترل کلیدهای ولوم، کلید منو، کلید پاور و در برخی از گوشیها نیز کلید سایلنت و کنترل کلیدهای دیگر را هم بر عهده دارد.
آی سی تغذیه به وسیله ی سه یا چهار پین به باتری متصل می شود. این قطعه با گرفتن ولتاژ باتری، بر اساس طراحی داخلی برای دیگر قسمت ها، ولتاژ مناسب را ساخته و به قطعات می رساند. برای پیشبرد کارکرد آی سی تغذیه ی موبایل، ولتاژ به وسیله ی پین مثبت باتری، به مدار محافظت جریان داخلی آی سی وارد می شود. این مدار موظف است که از باتری و آی سی تغذیه، در برابر سوختگی بلوک های خارجی حافظت کند. اگر بیش از حد از آی سی تغذیه جریان کشیده شود، مدار محافظت فعال شده و گوشی را خاموش می کند. به طور کلی می توان عملکرد گوشی هوشمند را وابسته به سلامت آی سی تغذیه دانست.
آی سی تغذیه چیست؟ یکی از قطعاتی است که روی برد گوشی به منظور تامین ولتاژ و جریان جهت اجرای دستورات و تامین انرژی انواع آی سی موبایل مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع یکی از قطعات اصلی روی برد موبایل است که وظیفه کنترل درایور بک لایت و تامین تغذیه بخش های مختلف را بر عهده دارد.
گاهی اوقات نیز تشخیص اتصال هدفون نیز بر عهده ای سی تغذیه است. همچنین در بعضی از گوشی ها کلیدهای پاور، صدا، منو نیز علاوه بر پی یو به آی سی تغذیه متصل می شود. این آی سی، با استفاده از چند عدد NTC ( یک نوع مقاومت حساس به گرما) کنترل دمای بخش های مختلف گوشی مثل سی پی یو دوربین و باتری را نیز بر عهده دارد. لحیم سردی پایه ها از علائم خرابی آی سی تغذیه گوشی است که در این حالت ممکن است هر کدام از موارد ذکر شده را دچار مشکل کرده و یا منجر به خاموشی گوشی شود. مقاله علائم خرابی آی سی تغذیه گوشی را مطالعه کنید.
ساختار کلی آی سی تغذیه موبایل به این شکل است که توسط سه یا چهار پین به باتری متصل شده و با گرفتن ولتاژ باتری و بر اساس طراحی داخلی، ولتاژ مورد نیاز برای سایر بخش ها را تامین می کند. برای طی شدن این فرایند، ولتاژ از طریق پین مثبت باتری وارد مدار حفاطت جریان داخل آی سی می گردد. این مدار، موظف است که از باتری و آی سی تغذیه در برابر سوختگی یکی از بلوک های خروجی محافظت کند.
در واقع اگر جریان کشیده شده از آی سی تغذیه از حد معینی بیشتر شود، مدار حفاظت عمل نکرده و به دنبال آن، آی سی تغذیه موجب خاموش شدن گوشی خواهد شد. نکته بسیاری مهمی که کارشناسان تعمیرات گوشی در فرایند تعمیر آی سی تغذیه موبایل مد نظر قرار می دهند این است که این دستگاه، به جز قطعه مورد بحث، قطعات دیگری هم دارد که انرژی خود را مستقیما از باتری می گیرند. این قطعه ها شامل آی سی پاور آمپلی فایر، لایت و تقویت زنگ و تغذیه پردازش هستند.
آی سی تغذیه با سه یا چهار پایه به باتری وصل شده است. این آی سی با گرفتن ولتاژ باتری، ولتاژ و انرژی مورد نیاز بقیه بخش ها را تامین می کند. فرآیند تامین ولتاژ بخش های مختلف، با ورود ولتاژ از طریق پین مثبت باتری به مدار حفاظت جریان داخل ای سی انجام می شود. این مدار وظیفه محافظت از باتری و آی سی تغذیه موبایل را در برابر سوختگی بلوک ها خروجی را بر عهده دارد.
زمانی که جریان کشی ایسی تغذیه از یک حدی فراتر برود، مدار حفاظت دیگر عمل نمی کند و به دنبال آن ای سی تغذیه موبایل باعث خاموشی گوشی می شود. نکته ای که تکنسین های تعمیرات موبایل در حین تعمیر ای سی تغذیه در نظر باید داشته باشند، این است که این قطعه، قطعات دیگری نیز دارد که به صورت مستقیم از باتری انرژی خود را تامین می کنند.
همانطور که می دانیم، سیستم موبایل نیز مانند هر دستگاه الکترونیکی و مکانیکی دیگر از یکسری فعل و انفعالات مرتبط با هم شکل می گیرد. هر قطعه به کاربرده شده در گوشی، کار و عمل مشخصی دارد. آی سی تغذیه موبایل یکی از قطعات مهم وحیاتی است که وظایف زیر را در موبایل به عهده دارد:
قطعات ریز زیادی روی برد گوشی قرار دارند و آی سی تغذیه و آی سی شارژ نیز از مهمترین قطعاتی هستند که روی این برد وجود داشته و وظایف مهمی را انجام میدهند. برای دانستن تفاوت آی سی تغذیه و آی سی شارژ باید نقش هر کدام را بررسی کنیم.
آی سی تغذیه وظیفه تأمین و توزیع جریان و انرژی را در بین سایر قطعات و همینطور آی سیها بر عهده داشته و آی سی شارژ موبایل نیز نقش شارژ باتری و تأمین ولتاژ مورد نیاز گوشی را بر عهده دارد. در رابطه با تفاوت آی سی تغذیه و آی سی شارژ باید بگوییم که هر دو آنها بسیار حساس بوده و عملکرد آنها ارتباط نزدیکی به هم دارد.
سوالات متداول
آی سی تغذیه (Power IC) یک میکرو تراشه مهم است که در بخش تامین ولتاژ و جریان در مسیر اجرای دستور همه تلفن های همراه وجود دارد. آی سی تغذیه یک تراشه الکترونیکی کامپوننت است که مقدار مورد نیاز یا اندازه گیری ولتاژ جریان را به سایر قسمت های تلفن همراه توزیع می کند.
مدار یکپارچه (IC)، که گاهی اوقات تراشه یا میکروچیپ نیز خوانده می شود، یک ویفر نیمه هادی است که بر روی آن هزاران یا میلیون ها مقاومت، خازن و ترانزیستور ریز ساخته شده است. یک IC می تواند به عنوان تقویت کننده، نوسان ساز، تایمر، پیشخوان، حافظه کامپیوتر یا ریز پردازنده عمل کند.
IC کنترل ولتاژ (Power Management IC) یک آی سی تغذیه است که مدیریت، کنترل و توزیع ولتاژهای انرژی از منبع باتری به مدارهای دیگر یا تراشه های مربوطه را انجام می دهد. این قطعه برای تبدیل، تنظیم، تثبیت جریان و ولتاژهای جریان طراحی شده است.
Baseband به محدوده فرکانس اصلی یک سیگنال انتقال قبل از تبدیل یا تعدیل آن به محدوده فرکانس متفاوت اشاره دارد. به عنوان مثال، یک سیگنال صوتی ممکن است دارای دامنه بیس باند بین 20 تا 20،000 هرتز داشته باشد.
براساس فناوری، دو نوع IC وجود دارد: آی سی خطی (Linear IC) – این نوع IC بر روی سیگنال آنالوگ کار می کند که سیگنال خروجی با توجه به سیگنال ورودی متغیر تغییر می کند. آی سی دیجیتال (Digital IC) – این نوع IC بر روی سیگنال دیجیتال کار می کند.
دیدگاه شما