گوشیهای ساخت کمپانی سامسونگ که یکی از ابرقدرتهای صنعت موبایل و تکنولوژی بوده که همیشه رقیب سرسخت گوشی اپل است. این شرکت ترجیح میدهد در دستگاههای خود از رابط کاربری One UI استفاده کند تا عملکرد عالی و محیط دلچسبی را به کاربران هدیه دهد. یکی از اتفاقات آزاردهنده ای که ممکن است برای گوشی های سامسونگ رخ دهد، خالی شدن باتری گوشی سامسونگ بدون استفاده است.
معمولا با این مشکل زمانی رو به رو می شوید که شاهد خالی شدن باتری از شب تا صب بدون هیچ استفاده ای هستید. همچنین ممکن است در طول روز حتی یکبار هم به گوشی خود سر نزنید اما متوجه کاهش شدید درصد شارژ گوشی شوید.
اما دلایل خالی شدن باتری گوشی سامسونگ چیست و چه عواملی در حال مصرف شارژ تلفن هوشمند شما هستند؟ در ادامه این مقاله از تعمیرات تخصصی موبایل پارس ارتباط لوتوس همراه باشید تا به بررسی مشکل خالی شدن باتری گوشی سامسونگ بدون استفاده بپردازیم و چند ترفند برای حل این مشکل معرفی کنیم.
به طور کلی مشکل خالی شدن سریع باتری گوشی معمولا به دو دلیل سخت افزاری و نرم افزاری رخ می دهد. خراب شدن باتری و وجود مشکلاتی در بورد اصلی گوشی اصلی ترین دلایل سخت افزاری هستند که باعث کاهش شارژ تلفن هوشمند بدون استفاده می شوند. خراب شدن باتری، شایع ترین مشکل سخت افزاری است که معمولا با خرید باتری موبایل اصل و تعویض باتری حل می شود.
علاوه براین، سیستم عامل های اندروید و آی او اس هر دو دارای نرم افزار های پر مصرفی هستند که می توانند بدون اطلاع شما باتری گوشی را مصرف کنند و باعث خالی شدن آن شوند. در ادامه این مطلب به به بررسی این عوام می پردازیم و راه حل های آن ها را بررسی می کنیم.
باتری گوشی به عنوان منبع انرژی دستگاه هوشمند شما، ممکن است به دلایل مختلفی آسیب ببیند یا کارایی گذشته را نداشته باشد. معمولا طول عمر باتری ها محدود است و بعد از هزاران بار استفاده، میزان شارژدهی آن ها به شدت کاهش پیدا می کند. به همین دلیل ممکن است بعد از گذشت مدت زمان خاصی نیاز به تعویض باتری گوشی داشته باشید.
علاوه بر این استفاده نادرست از گوشی، وارد شدن ضربه، علت داغ شدن گوشی و ... نیز می توانند باعث خراب شدن باتری شوند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، در این موارد بهترین راه برای حل مشکل خالی شدن شارژ تلفن همراه بدون استفاده کردن از آن، خرید باتری گوشی است. البته در مواردی کم بودن حجم باتری گوشی نیز مسئله دیگری است که باید به آن توجه کنید. این موضوع در گوشی های آیفون که معمولا حجم باتری نسبتا کمی دارند بیشتر دیده می شود.
بورد اصلی گوشی وظیفه تقسیم انرژی بین اجزای داخلی مانند سی پی یو، دوربین، میکروفون و اسپیکر را برعهده دارد. آسیب دیدن بورد گوشی می تواند به دلایلی مانند داغ کردن بیش از حد گوشی، سوختن خازن ها، شکستگی در بورد، آسیب دیدن اجزای داخلی، آب خوردن بورد یا سوختن آی سی شارژ رخ دهد. در این موارد به دلیل هدر رفت انرژی، باتری گوشی به سرعت تخلیه می شود.
اگر علاوه بر کاهش شارژ باتری گوشی بدون استفاده شاهد داغ کردن گوشی سامسونگ یا از کار افتادن قطعات مختلف آن هستید باید به تعمیر کار تعمیرات موبایل سامسونگ مراجعه کنید تا بورد گوشی را تعمیر کند. خراب شدن آی سی شارژ یکی از شایع ترین مشکلات سخت افزاری است که بسیاری از افراد نادانسته با آن رو به رو هستند.
یکی دیگر از مشکلات سخت افزاری که می تواند باعث کاهش کارایی باتری و حتی در مواردی خراب شدن آن شود استفاده از شارژر های بی کیفیت و غیر اصل است. شارژر نامناسب ولتاژ کمتر یا بیشتری را به باتری وارد می کند و باعث عدم شارژ کامل باتری گوشی می شود. علاوه براین داغ شدن گوشی به دلیل استفاده از شارژر غیر اصل مشکل دیگری است که به باتری، آی سی شارژ و بورد گوشی آسیب می زند. به این ترتیب به مرور زمان شاهد کم شدن شارژ گوشی و خالی شدن شارژ باتری بدون استفاده خواهید بود.
علاوه بر مشکلات سخت افزاری، در بسیاری از موارد برنامه ها و مشکلات نرم افزاری که ممکن است از آن ها با خبر نباشید با مصرف باتری گوشی در بکگراند، می توانند از دلایل اصلی کاهش شارژ گوشی باشند. در اینجا به مهم ترین مواردی که باید به آن ها توجه کنید اشاره می کنیم.
صفحه نمایش اصلی ترین مصرف کننده باتری گوشی های هوشمند است. گوشی های هوشمند امروزی با صفحات غول پیکر و تعداد زیادی پیکسل که نیاز به تامین انرژی دارند خیلی سریع می توانند بخش زیادی از شارژ گوشی را مصرف کنند. بنابراین سعی کنید که نور گوشی را روی حالت خودکار قرار دهید و همچنین با فعال کردن گزینه دارک مود تا حد امکان مصرف انرژی صفحه نمایش را کاهش دهید.
سیستم عاملهای اندروید و آی او اس هر دو دارای باگهایی هستند که میتواند روی عملکرد گوشی شما تاثیر بگذارد. یکی از این باگها مشکل مصرف بیش از حد باتری گوشی است که هم در گوشیهای اندرویدی و هم آیفون بارها رخ داده است. معمولاً این مشکل با آپدیت کردن سیستم عامل گوشی رفع میشوند. بنابراین اگر با مشکل عدم نگهداری شارژ گوشی رو به رو هستید پیشنهاد میکنیم از آپدیت بودن گوشی خود مطمئن شوید.
ممکن است شما چندین اپلیکیشن و پیامرسان و سوشال مدیا داشته باشید. تمام فعالیتهای شما در حالت پیشفرض برای شما ارسال میشود. هر بار هم گوشی یک زنگ هشدار کوتاه دارد. صفحه روشن میشود و گوشی ویبره میخورد. این تعداد نوتیفیکیشن باعث زود تمام شدن شارژ گوشی میشوند. بهتر است نوتیفیکشنهای اضافی را خاموش کنید.
وای فای یکی از پر مصرف ترین سیستم های ارتباطی در گوشی است، با این حال نیاز به انرژی زیادی دارد و معمولا یکی از اصلی ترین مصرف کننده های باتری گوشی به حساب می آید. در کنار وای فای، بلوتوث و جی پی اس نیز به دلیل جستجوی مداوم بخشی از انرژی دستگاه را بی دلیل مصرف می کنند. به این ترتیب اگر نیازی به وای فای، بلوتوث و جی پی اس گوشی خود ندارید، حتما اتصال آن ها را قطع کنید تا مصرف انرژی تلفن همراه خود را کاهش دهید.
دستگاه را دوباره راهاندازی کرده و دوباره شارژ کنید؛ ما معمولاً قدرت "راهاندازی مجدد" را دست کم میگیریم. حداقل ما میدانیم که میتواند یک راهحل موثر برای انواع نرمافزارها و مسائل مربوط به برنامه را اثبات کند. راهاندازی مجدد برنامههای باز را پاک میکند، سیستم تلفن را تازه میکند و نشت حافظه را به اوج میرساند. همه اینها در نهایت به افزایش دوام باتری در Android کمک میکند. بنابراین فراموش نکنید که این ترفند را امتحان کنید. دستگاه خود را دوباره راهاندازی و سپس آن را کاملاً شارژ کنید.
واقعیت را بپذیریم؛ برخی برنامههای تلفن همراه غیرقابل اجتناب هستند. از بانکداری تلفنی گرفته تا خرید آنلاین و گپهای ویدئویی گرفته تا گشتوگذار اجتماعی، که همچنان بخشی جداییناپذیر استفاده ما از دستگاه گوشی موبایل هستند. اما داشتن تعداد زیادی از آنها ممکن است منجر به مشکل سریع شارژ باتری اندروید شود. برنامهها برای بهروزرسانی داده و باتری مصرف میکنند. علاوه بر این، آنها اعلانها را مرتباً ارسال میکنند و باعث میشود از شارژ باتری تلفن شما کم شود. در نتیجه، باتری تلفن حتی در حالت استند بای و بدون استفاده (صفحه خاموش) سریعتر از حد معمول شروع به تخلیه میکند. بنابراین یک گزینه مناسب، نصب برنامههایی است که خیلی از آنها استفاده نمیکنید.
ویجتها (Widgets) میانرهای گرافیکی هستند که امکان دسترسی شما را به بعضی از قابلیت تلفنهای هوشمند را آسانتر میکنند. اشکال مهم این میانبرهای گرافیکی این است که مقدار زیادی از شارژ باتری را مصرف میکنند. پیشنهاد سورناستور به شما برای پیشگیری از خالی شدن ناگهانی باتری گوشیتان این است که ویجتهایی را مصرف کمتری از آنها دارید را از نمایشگر گوشیتان حذف نمایید.
بسیاری از اپلیکیشن ها بعد از خارج شدن متوقف نمی شوند و در بکگراند به فعالیت خود ادامه می دهند. بعضی از این نرم افزارها به اینترنت دسترسی دارند و بدون اطلاع شما در حال مصرف شارژ دستگاه هستند. با اینکه مصرف انرژی آن ها به تنهایی قابل توجه نیست اما حضور تعداد زیادی اپلیکیشن پر مصرف مانند اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام یا بازی های سنگین در بکگراند با درگیر کردن رم و سی پی یو باعث کاهش شارژ باتری بدون استفاده از گوشی می شوند.
بعد از خارج شدن از نرم افزارهایی که به آن ها نیاز ندارید حتما آن ها را در بکگراند گوشی ببندید. استفاده از نرم افزار های کمکی مانند Ccleaner یا DR.Battery نیز گزینه های خوبی هستند. این نرم افزار ها به صورت خودکار می توانند فعالیت اپلیکیشن ها را در بکگرداند گوشی مدیریت کنند.
دقیقاً زمانی که سامسونگ از دو گوشی پرچمدار خود یعنی سامسونگ گلکسی اس ۷ و سامسونگ گلکسی S7 Edge رونمایی کرد، قابلیت جدیدی به نام AOD را هم معرفی کرد. این قابلیت در گوشی امکان نمایش تاریخ، وضعیت باتری، ساعت و اعلانها را در نمایشگر خاموش فراهم میکند که باعث خالی شدن ناگهانی باتری گوشی سامسونگ میشود.
AOD یا Always On Display قابلیتی است که در هر ساعت ۱% از عمر باتری را مصرف میکند و به همین دلیل منطقیترین راه خاموش کردن این گزینه است.
به دو روش میتوان این قابلیت را غیرفعال کرد:
۱) فقط کافیست نوار اعلان را پایین بیاورید و گزینه AOD را خاموش کنید.
۲) به منو Settings بروید و بر روی گزینه Lock screen کلیک کرده، سپس AOD را غیرفعال کنید.
هندزفری های بلوتوثی یا سیمی معمولا مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و تاثیر زیادی روی کاهش شارژ گوشی نمی گذارند. با این حال در موقع خواب یا زمانی که برای مدت طولانی قصد استفاده از گوشی را ندارید، حتما هندزفری ها را از گوشی جدا کنید و اتصال بلوتوث را نیز قطع نمایید تا بی دلیل باتری گوشی مصرف نشود.
فلش مموری ها نیز معمولا تاثیر چندانی در مصرف انرژی گوشی ندارند با این حال فلش مموری های غیر استاندارد و تقلبی ممکن است به دلیل بهینه نبودن ساختار، شارژ باتری را هدر دهند. این فلش ها معمولا در هنگام اتصال به شکل غیر طبیعی داغ می شوند.
بلوتوث و لوکیشن تنها زمانی که مصرف باتری بالایی دارند که از آنها استفاده میکنید. اما روشن ماندن بیدلیل این قابلیتها به این معناست که آنها در حالت آماده به کار هستند. بلوتوث هم مانند وایفای حتی اگر به هیچ دستگاه دیگری وصل نباشد هر چند دقیقه یکبار اسکن میکند تا بلوتوثهای در دسترس را پیدا کند.
فعال بودن لوکیشن هم به این معناست که سنسور GPS در حالت آماده به کار است و همزمان اینترنت هم مصرف میکند. پس بهتر است اگر نیازی به این قابلیتها ندارد آنها را خاموش کنید و هر بار که نیاز پیدا کردید روشن کنید.
دیدگاه شما