حل مشکلات CPU در سری A گوشی های سامسونگ ، از دیدگاه بسیاری از کارشناسان و تعمیرکاران حرفه ای، CPU در سری A گوشی های سامسونگ مهم ترین قطعه ی تشکیل دهنده ی گوشی های موجود در بازار است. اما جالب است که طبق نظر کاربران عادی معمولا باتری موبایل مهم ترین بخش گوشی است. اهمیت حضور باتری سالم موضوع غیر قابل انکاری است.
اما جایگاه سی پی یو بسیار فراتر از تامین انرژی درونی موبایل است. سی پی یو قطعه ای برای کنترل تمامی فعالیت ها و قابلیت های موجود در موبایل است. هر آنچه در نمایشگر موبایل دیده می شود؛ به لطف حضور سی پی یو موبایل است. اصطلاح سوختن موبایل همان خرابی سی پی یو است. در نتیجه اهمیت سلامت سی پی یو موضوع بسیار مهمی است که باید آن را به خاطر بسپارید.
از ایرادات شایع در گوشی سری A سامسونگ میتوان به هنگ کردن گوشی های سامسونگ،ریست شدن خود به خودی و گاهأ ماندن روی لوگوی شزکت سازنده و خاموش شدن ناگهانی گوشی می باشد. این مشکلات بخاطر استفاده از قلع نا مرغوب به کار رفته در پایه های CPU و DRAM دستگاه است که این مشکل در مجموعه پارس ارتباط لوتوس در کوتاه ترین زمان ممکن و با ضمانت قابل حل می باشد.
واحد پردازنده ی مرکزی، که از آن با عنوان مغز گوشی یاد می شود ،البته تنها واحد پردازنده سی پی یو نیست اما مهمترینِ آن به شمار می رود .پردازنده در واقع بخشی است که اجرای برنامه ها و محاسبات را بر عهده دارد.پردازنده CPU داده های دستوری را از رم دریافت میکند، سپس پردازش کرده و تحویل می دهد.
سی پی یو در ساختار انواع دستگاه ها از جمله لپ تاپ، رایانه ،گوشیهای هوشمند، تلویزیون و تبلت وجود دارد؛این قطعه کوچک معمولاً به صورت مربع شکل روی برد اصلی دستگاه قرار گرفته و با سایر سخت افزارها در تعامل است. به دلیل همین اهمیت بالاست که هرگونه خرابی و یا مشکل در این قطعه باعث می شود گوشی شما به درستی کار نکند. قابلیت های سی پی یو در تمامی فعالیتهای گوشی شما نهفته است به همین دلیل باید به سلامت آن دقت داشته باشید.
عبارت «Central Processor Unit» (واحد پردازندهٔ مرکزی) یک ردهٔ خاص از ماشین را معرفی میکند که میتواند برنامههای رایانه را اجرا کند. این عبارت گسترده را میتوان به راحتی به بسیاری از رایانههایی که بسیار قبلتر از عبارت “CPU” بوجود آمده بودند نیز تعمیم داد. به هر حال این عبارت و شروع استفاده از آن در صنعت رایانه، از اوایل سال ۱۹۶۰ رایج شد. شکل، طراحی و پیادهسازی پردازندهها نسبت به طراحی اولیه آنها تغییر کردهاست ولی عملگرهای بنیادی آنها همچنان به همان شکل باقیماندهاست.
برای تعیین هزینه تعویض سی پی یو گوشی سامسونگ ، باید اول آن را عیب یابی کرد. در بررسی های اولیه مشخص می شود که این قطعه چقدر آسیب دیده و به چه اقداماتی نیاز دارد. اگر سی پی یو قابل ترمیم باشد، نیاز به پرداخت مبلغ خیلی زیادی نیست. اما در صورت نیاز به تعویض این قطعه، قیمت قطعه هم به دیگر هزینه ها اضافه می شود. برای اطلاع دقیق تر از هزینه تعمیر و تعویض cpu گوشی سامسونگ در مرکز تعمیرات موبایل سامسونگ، تا بررسی کامل این قطعه و تعیین شدت خرابی آن نمی توان نظر قطعی داد.
خرابی سی پی یو موبایل معمولا بر اثر استفاده ی نادرست کاربر اتفاق می افتد. اگر گوشی در حال شارژ را خاموش و روشن کنید، احتمال از کارافتادگی سی پی یو بالا می رود. از طرفی گرما نیز عاملی برای پیدایش اختلالات سی پی یو است. در صورتی که با استفاده ی اشتباه از موبایل باعث گرمای بیش از حد بدنه باشید، سلامت سی پی یو به خطر می افتد. در چنین شرایطی ایرادات ساختاری سی پی یو با علائم زیر نمایان می گردد:
بسیاری از خرابی های موبایل های امروزی با نشانه های واحد و تکراری نمایان می شوند. هنگ کردن گوشی سامسونگ موبایل هم می تواند براساس علل مختلفی نمایان شود. در این حالت گوشی را خاموش کنید و برای بررسی وضعیت کلی دستگاه اقدام کنید. لازم به ذکر است که نمایندگی رسمی تعمیرات موبایل کلیه ی اختلالات گوشی های گوناگون را در سطح کیفی بی نظیری برطرف می سازد. ریسک مراجعه به مراکز ناشناس را فراموش کنید و یکی از شعب نمایندگی تعمیرات موبایل را برگزینید.
اغلب اوقات ریستارت های پی در پی و علت خاموش شدن ناگهانی گوشی که به صورت اتوماتیک ایجاد می شوند، ریشه در مشکلات فنی سی پی یو دارند. البته مسلما خرابی باتری، نقص فنی مین برد موبایل، ناسازگاری نرم افزارهای نصب شده با سیستم عامل گوشی و یا ویروسی شدن بعد نرم افزاری موبایل نیز می تواند باعث خاموش و روشن شدن گوشی شود.
دلیل کند شدن گوشی موبایل به دلیل خرابی سی پی یو دستگاه زمانی اتفاق می افتد که برنامه ی نسبتا سنگینی را باز کرده اید. اگر استفاده از گوشی کند شده را ادامه دهید، احتمالا موبایل ریستارت می شود.
ریستارت های پی در پی گوشی های هوشمند می تواند باعث خاموش شدن گوشی و روشن نشدن آن شود. دقت داشته باشید که برای روشن شدن دوباره ی موبایل هیچ گاه نباید به بدنه ی دستگاه ضربه بزنید. با این کار مدارها و آی سی های درونی از عملکرد اصلی خود دور شده و هزینه های تعمیر افزایش می یابد.
اگر در تلفن همراه شما، ری استارتهای غیرقابل تحملی دیده میشود، به احتمال زیاد سی پی یو شما دچار مشکل شده است. البته توجه داشته باشید که ویروسی شدن گوشی نیز میتواند باعث خاموش شدن ناگهانی گوشی های اندرویدی شود (این گزینه اختلالاتی را در قسمت سخت افزار نیز ایجاد میکند). برای اینکه گوشی خود را از ویروسهای به وجود آمده نجات دهید، در حالت safe mode گوشی خود را چک کرده و نرمافزاری که از وب سایتی ناشناس دانلود کردهاید را حذف کنید. اگر همچنان گوشی شما ری استارت شد، لازم است به یک متخصص گوشی و تعمیرات مراجعه کنید.
اگر موبایل شما به صورت کاملا پیدرپی شروع به خاموش و روشن شدن کند، احتمال خرابی سی پی یو وجود دارد. بهتر است، توجه داشته باشید که در صورت خرابی مین بورد، باتری و نصب نرمافزارهای ویروسی نیز خاموش و روشن شدنهای پشت سرهم به وجود میآید. زمان مواجه شدن با این مشکل نیز لازم است، با کارشناسان و متخصصان گوشی همراه مشورت کرده و اقدام به تعمیر گوشی خود کنید.
نکته: در صورتی که خرابی سی پی یو موبایل شما به حدی زیاد باشد که با تعمیر آن، مشکل برطرف نشود، لازم است، سی پی یو را تعویض کنید.
یکی از بهترین نرم افزار های تست سخت افزار گوشی موبایل در اندروید Z Device Test است.
این نرم افزار را با استفاده از لینک زیر دانلود و نصب کنید:
دانلود نرم افزار Z Device Test
حال وارد نرم افزار شوید.
در صفحه نخست نرم افزار لیست کامل بخش های مختلف گوشی مانند سی پی یو و... وجود دارد.
روی گزینه CPU کلیک کنید. این بخش میتواند CPU ، RAM و GPU را بررسی کند.
حال منتظر باشید تا نرم افزار این بخش را بررسی کند.
معمولا نشانه های خرابی سی پی یو موبایل سامسونگ با علائم خرابی باتری و یا مین برد یکسان است. اگر گوشی قدرتی برای روشن شدن ندارد یا ناگهان بدون خالی شدن شارژ باتری خاموش می شود، احتمال خرابی سی پی یو بالاست. به طور کلی هنگ کردن موبایل، گیر کردن گوشی روی لوگو، خاموش و روشن شدن بی علت دستگاه به هنگام اجرای یک بازی نسبتا سنگین می تواند دلیلی برای خرابی CPU گوشی سامسونگ باشد. وجود چنین اختلالاتی را نباید نادیده گرفت. اگر گوشی شما با یکی از این مشکلات دست و پنجه نرم می کند، تداوم استفاده از موبایل را فراموش کرده و به مرکز تعمیرات تخصصی موبایل مراجعه کنید.
سرعت پاسخ گویی سی پی یو در گوشی به عوامل مختلفی مانند تعداد هسته ها، فرکانس پردازنده و موارد مشابه بستگی دارد. فرکانس پردازنده نشان می دهد که CPUدر یک ثانیه چند دستور را می توان پردازش کند. مثلا اگر بازه فرکانس 1 گیگاهرتز باشد، نشان دهنده این است که سی پی یو قادر است 1 میلیارد دستورالعمل را در یک ثانیه پردازش کند.
به طور کلی می توان گفت هرچه فرکانس پردازنده بیشتر باشد، سی پی یو موبایل می تواند دستورات بیشتری را پردازش کند. البته این تنها ملاک عملکرد آیسی سی پی یو نیست، به لطف تکنولوژی امروزه پردازنده هایی با فرکانس پایین تر هم هستند که از پردازنده هایی با عدد فرکانس بالا عملکرد بهتری دارند.
همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره کردیم، نمیتوان با قطعیت گفت که بروز مشکلاتی مانند: خاموش شدن گوشی، هنگ کردن و بالا نیامدن آن تنها به دلیل خرابی سی پی یو موبایل است. چراکه امکان دارد هر یک از این مشکلات از اختلالات نرمافزاری یا مشکلاتی مانند: خرابی مادربرد، آی سی تغذیه، هارد یا باتری نشأت بگیرند. بنابراین تشخیص اینکه سی پی یو گوشی با مشکلی مواجه شده است یا خیر به عیبیابی دقیق نیاز دارد.
به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم که درصورت بروز هرگونه مشکلی برای گوشی خود از خدمات عیبیابی و تعمیرات تخصصی موبایل مرکز سختافزار ایران استفاده کنید. برای استفاده از خدمات این مرکز هم میتوانید به صورت حضوری به یکی از شعبههای آن در کلانشهرهای تهران و کرج مراجعه کنید و هم اینکه از سرویس پذیرش و تحویل دستگاه در محل آن استفاده کنید.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا سی پی یو گوشی خراب شده و به تعمیر یا تعویض نیاز دارد؟در ادامه دلایل خرابی CPU را توضیح خواهیم داد.
پردازنده ای که بیشتر در معرض گرما قرار میگیرد به علت داغ شدن گوشی به همان میزان احتمال خرابی بیشتری دارد، در کل سی پی یو ها گرمای زیادی تولید میکنند که توسط فن خارج میشود. اگر فن خنک کننده ی گوشی با گرد و غبار و ذرات دیگر مسدود شود نمیتواند این گرمای اضافی را به بیرون دفع کند در نتیجه پردازنده تا حد زیادی گرم میشود که قابل تحمل نیست و همین امر به سی پی یو گوشی آسیب می رساند.سی پی یو گوشی از از قطعاتی است که نسبت به گرما حساسیت بالایی دارد.
بنابراین اگر دوست ندارید سی پی یو گوشی شما خراب شود و نیاز به تعمیر پیدا کند بهتر است گوشی را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید ،همچنین زمانی که گوشی شما در حال شارژ است از آن استفاده نکنید چون این کار باعث داغ شدن بیش از حد گوشی، فشار آمدن به باتری و سی پی یو می شود.
یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث خراب شدن سی پی یو شود وارد شدن ضربه به گوشی است ،برای جلوگیری از این اتفاق می توانید از قاب های محافظ استاندارد استفاده کنید. ضربه خوردن باعث کنده شدن پایه های cpu از روی برد گوشی می شود که این مسئله می تواند باعث خاموش شدن یا قطع یک یا چند عملکرد گوشی شما شود.
همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین دلایل سوختن سی پی یو داغ شدن آن است، اجرای بازی های سنگین و گرافیکی روی گوشی می تواند دلیل این داغ شدن باشد. بنابراین هنگام بازی کردن به دمای گوشی خود توجه داشته باشید و به آن اجازه ی استراحت و سرد شدن بدهید.
استفاده کردن از شارژر های بی کیفیت و اتصال آنها به منابع خراب می تواند باعث ایجاد اشکال در سی پی یو شود. این نکته را بدانید که تا جای ممکن از شارژر فندکی استفاده نکنید و به جای آن از پاوربانک برای شارژ گوشی استفاده کنید.
مثل همیشه نفوذ کردن آب به داخل گوشی و آبخوردگی موبایل ضرر زیادی را به دنبال دارد از جمله سوختن سی پی یو ،توجه داشته باشید که همیشه گوشی خود را دور از آب و مایعات قرار بدهید.
دیدگاه شما