خرید یک گوشی هوشمند خوب، در کشور ما هزینهزیادی در بردارد، بنابراین وقتی که شخصی اقدام به خرید یک گوشی نو میکند انتظار دارد که یک گوشی آک و دستنخورده تهیه کند و تعمیر موبایل برروی آن صورت نگرفته باشد. اما یکی از مشکلات کاربران در زمان خرید گوشی های هوشمند دست دوم این است که اگر گوشی که خریداری می کنند تعمیری باشد چطور می توانند متوجه شوند. نه تنها در زمان خرید گوشی های دست دوم بلکه حتی برای خرید یک گوشی نو هم ممکن است همین چالش وجود داشته باشد و برخی از افراد کلاهبردار یک گوشی تعمیری را به جای یک گوشی نو بفروشند. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل ما روش هایی را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید گوشی نو را از گوشی تعمیری تشخیص دهید.
یکی از بهترین راهکارها برای تشخیص گوشی تعمیری، بررسی مشخصات ظاهری آن مانند خوردگی پیچها است که پس از بازکردن قاب پشت گوشی میتوانید آن را متوجه شوید. ازآنجاکه برای تعمیر هرکدام از قسمتهای گوشی باید پیچها باز شوند، اگر گوشی تعمیری باشد، احتمالاً میتوانید اثر خوردگی را روی پیچها مشاهده کنید.
در حالت عادی، پیچها و محفظهای که در آن قرار گرفتهاند، کاملاً نو هستند و اغلب لیبل سازندهی مرتبط روی آنها بهچشم میخورد. گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که اگر شخصی حرفهای این کار را انجام داده باشد، ممکن است پس از بازکردن گوشی، مجدداً لیبل را روی پیچها بچسباند؛ ازاینرو، اگر با لیبل مواجه شدید، آن را بردارید و پیچها را با دقت بررسی کنید. درآخر، توصیه میکنیم که این کار را حتماً بهکمک افراد متخصص انجام دهید.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید، نحوهی قرارگیری صفحهنمایش روی گوشی است که با نگاهکردن به دوربین و کنارههای نمایشگر تا حدی تشخیصدادنی است. درواقع، اگر تعویض السیدی بهدرستی انجام نشده باشد، آنطورکه باید روی فریم قرار نمیگیرد و کمی با برد گوشی فاصله دارد و حتی ممکن است اثرهای چسبها و مواد استفادهشده را نیز در اطراف گوشی مشاهده کنید. این موضوع را میتوانید با نحوهی قرارگرفتن پنل صفحهنمایش روی محفظهی دوربین نیز متوجه شوید.
نکتهی دیگر این است که اگر شخصی غیرحرفهای در گوشی را برای تعویض یا تعمیر قطعات باز کرده باشد، احتمالاً با بررسی ساده درمییابید که پنل جلو یا پشت بهخوبی روی دستگاه قرار نگرفتهاند و به عبارتی لق میزنند.
در این روش، شما میتوانید با گرفتن کدهای خاصی در گوشی خود، پی به نو یا دستدوم بودن آن، ببرید: در زیر به چند نمونه از کدها اشاره میکنیم:
استفاده از کد #RTN## : برای انجام این کد بهتر است به ترتیب گفتهشده پیش بروید: ابتدا گوشی خود را باز کرده و وارد قسمت شمارهگیر آن شوید. در صفحه نمایان شده، کد #786## را شمارهگیری کنید. نیازی نیست که قسمت شمارهگیری را فشار دهید. گوشی شما باید به صورت خودکار وارد بخش RTN شود. در بخش ظاهرشده، گزینه VIEW را انتخاب کنید. لازم به تذکر است که اگر کد#786## عمل نکرد از کد *#*#786#*#* استفاده کنید. در صفحه RTN به سمت پایین حرکت کنید تا حالت Reconditioned ظاهر شود. با انتخاب این حالت، به دو وضعیت مجاز میرسید: وضعیت YES یعنی اینکه، گوشی شما قبلا باز شده و تعمیری است و وضیعت NO که نشاندهنده نو و آک بودن گوشی میباشد. البته این کد نمیتواند ارزش خدمات تعمیر موبایل را زیر سوال ببرد. تنها از سوءاستفاده جلوگیری میکند.
با گرفتن کد *#92702689# در شمارهگیر گوشی، میتوان فهمید که گوشی چه میزان کارکرده است. توجه به این موضوع نیز میتواند مفید باشد که با گرفتن این کد در بعضی از گوشیهای هوشمند، میتوان تعداد دفعاتی که گوشی بازشده است را نیز ملاحظه کرد. در این وضعیت ممکن است شما با این پیغام مواجه شوید:
Repaired : 0000000 یعنی اینکه تعمیر موبایل تاکنون صورت نگرفته است.
Repaired : 0000001 یعنی اینکه تاکنون یکبار تعمیر موبایل صورت گرفته است.
با گرفت کد *#0000# میتوان به نوع ورژن و تاریخ ارائه گوشی پی برد. اگر این تاریخ قدیمی باشد، نشاندهنده این است که گوشی شما نو نیست. به هرحال، تعمیر موبایل شامل گوشیهای قدیمیتر نیز میشود.
IMEI کدی است که نهتنها برای دانستن کارکرده یا نو بودن گوشی هوشمند میتوانید از آن استفاده کنید، بلکه اگر تلفن هوشمندتان دزدیده یا گم شود میتوانید برخی از اطلاعات مهم برای یافتن آن را از طریق کد IMEI به دست آورید.
IMEI کدی ۱۵رقمی است و هر گوشی هوشمند نیز از کدی متفاوت با محصولات دیگر استفاده میکند. شما با استفاده از این کد میتوانید به اطلاعات مفیدی دست یابید. برای یافتن کد IMEI دستگاه میتوانید از روشهای مختلف استفاده کنید.
در روش اول میتوانید کد #06#* را وارد کنید تا کد مدنظر برایتان نمایش داده شود. در روش دیگر میتوانید به بخش تنظیمات گوشی هوشمند بروید و کد IMEI را به دست آورید. البته در گوشیهای مبتنی بر اندروید و آیفونها مسیر دست یافتن کد مدنظر کمی متفاوت است. در ادامه روش دست یافتن IMEI در گوشیهای اندرویدی و همچنین تلفنهای هوشمند مبتنی بر iOS را توضیح خواهیم داد.
حال که کد IMEI را در اختیار دارید از سرویسهای مختلف میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر استفاده کنید. یکی از بهترین روشها استفاده از سرویس همتا است. سیستم همتا به شما میگوید که آیا قبلا روی گوشی هوشمند مدنظر سیم کارتی قرار گرفته و از آن استفاده شده یا خیر.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت سامانه همتانسبت استعلام اصالت دستگاه اقدام کنید. علاوه بر آن، میتوانید در گوشی هوشمند نیز کد #7777#* را وارد کرده و سپس گزینهی ۱ یا استعلام اصالت را انتخاب کنید. پس از مدتی برایتان پیامکی ارسال خواهد شد و در مورد تاریخچهی استفاده از گوشی هوشمند توضیحاتی را ارائه خواهد داد.
اگر گوشی هوشمند قبلا با سیم کارتی روشن شده باشد در بخش توضیحات ذکر میشود که گوشی هوشمند قبلا با یک سیم کارت روشن شده است و همچنین به زمان شروع گارانتی نیز اشاره خواهد شد، اما اگر تاکنون سیم کارتی روی گوشی قرار نگرفته باشد پیامی مبنی بر شروع گارانتی یا روشن شدن دستگاه با سیم کارت دریافت نخواهید کرد.
سیستمعامل اندروید به شما اجازه میدهد مدت زمان کارکرد گوشی هوشمند را از قسمت تنظیمات به دست آورید. درواقع شما میتوانید از طریق تنظیمات گوشی به بخش دربارهی گوشی یا About Phone رفته و سپس گزینهی وضعیت یا Status را بررسی کنید. زمانی که وارد قسمت وضعیت شدید به بخش زمان روشن بودن یا Up Time بروید، در این بخش به زمان روشن بودن یا درواقع کارکرد دستگاه اشاره میشود. طبیعتا گوشی هوشمندی که به تازگی خریده و آن را روشن کردهاید نباید کمتر از چند دقیقه کارکرد داشته باشد.
دیدگاه شما