زمانی که شما در حال استفاده از گوشی هوشمند خود هستید و ناگهان باتری ان تمام میشود و دستگاه شما را در وسط کار خاموش می کند، باتریها برای شما به نفرت انگیزترین تکنولوژی بشر تبدیل میشوند. اما به هرحال هر حسی که شما نسبت به این تکنولوژی کوچک داشته باشید کارایی بسیار تاثیر گذار و مهم ان را تغییر نخواهد داد.
گوشی های موبایل هوشمند امروزه بیشتر به عنوان مغز دوم ما انسان ها شناخته می شوند و ما تمامی اطلاعات مهم خود را درون آنها ذخیره می کنیم و در مواقع نیاز از آنها استفاده خواهیم کرد.
اما بی شک تاکنون برای هر یک از ما پیش آمده که قبل از خوابیدن آنرا به شارژر متصل کنیم و از آنجایی که شارژ کردن گوشی در شب هنگام کار بسیار خطرناک و غیر قابل انجامی است، آنرا به شارژر متصل نمی کنید و یا آنرا به مدت کوتاهی به شارژر متصل می کنید و منتظر می مانید تا هرچه سریعتر گوشی شما شارژ شود. این فرایند نیز می تواند به مرور زمان باعث کاهش چشمگیر عمر باتری موبایل شما شود.
با این وجود این سوال ممکن است برای شما پیش بیاید که روش درست شارژ کردن گوشی های موبایل چیست و چگونه می توان موبایل را در شرایط مختلف به شارژر متصل نمود؟ در این مقاله از شرکت تعمیرات تخصصی موبایل ما قصد داریم شما را با تعدادی نکته در زمینه شارژ کردن گوشی موبایل آشنا کنیم که می تواند بسیار کارآمد و موثر باشد.
عمر مفید باتری گوشی هوشمند شما پیش از اینکه آن را خریداری کنید، مشخص شده است. در هر حالت، عادتهای شما میتوانند این عمر مفید را طولانیتر و یا کوتاهتر کنند. در زیر به برخی از عوامل تأثیرگذار بر عمر باتریها اشاره میکنیم:
در باتری گوشیهای هوشمند تعدادی چرخه شارژ/تخلیه در نظر گرفته شده، بنابراین اکثر اوقات شما مجبور نیستید که آنها را تعویض کنید. هنگامیکه از گوشی خود استفاده میکنید، باتری دستگاه شما انرژی ذخیرهشده را در قالب الکتریسیته آزاد کرده و آن را به قطعاتی مانند نمایشگر و بلندگوها میرساند.
معمولا عمر باتری یک گوشی با گذشت زمان ثابت نمیماند؛ این میزان بهآرامی کاهش مییابد. واکنشهای شیمیایی باعث میشوند تا لیتیوم داخل باتریها در طول چرخه طبیعی شارژ/تخلیه کاهش یابد.
دشمنان باتری گوشی شما بسته به میزان دما میتوانند افزایش یابند. شارژ باتری در یک محیط گرم بهاندازه یک محیط سرد برای منبع تغذیه تلفن شما مضر است. اگر زیاد از تلفن همراه استفاده کنید، حتما متوجه شدهاید هنگامیکه گوشی شما داغ شده، شارژ آن نیز سریعتر تمام میشود.
هنگامیکه باتری گوشیها بسیار داغ شود، احتمال دارد که متورم شده و یا حتی منفجر شود! اگر در یک محیط بسیار سرد گوشی خود را شارژ کنید، میبینید که دیرتر شارژ میشود. همچنین شارژ در دمای پایین میتواند در طول زمان ظرفیت باتری شما را نیز کاهش دهد.
یکی از موارد دیگر که باید به آن توجه کنید، نوع شارژر مورداستفاده شما است. امروزه شارژرهای زیادی در بازار موجود هستند که نوید شارژی سریعتر را میدهند. در این موارد باید مراقب باشید! استفاده از شارژر نامناسب میتواند باعث کاهش و یا اضافه ولتاژ شده و همین موضوع نیز میتواند به باتری گوشی شما آسیب برساند.
باتریها بهگونهای طراحی شدهاند که در راندمان مشخصی شارژ شوند. این مسئله باعث میشود تا از باتری محافظت شده و همچنین از تولید گرمای اضافی نیز اجتناب شود. جهت افزایش طول عمر باتری گوشی خود، فقط از شارژرهای پیشنهادی توسط سازنده آن استفاده کنید. از سوی دیگر، در صورت تأیید سازنده تلفن همراه شما، میتوانید از شارژرهای شخص ثالث نیز استفاده کنید.
برای اینکه بفهمید چگونه با شارژ صحیح میتوانید عمر باتری خود را افزایش دهید، باید از روشهای شارژ نادرست نیز آگاه باشید. در زیر به برخی از عادتها اشاره میکنیم که عمر باتری را در طول زمان کاهش میدهند.
باتری لیتیوم یون در گوشی هوشمند شما، اگر همیشه بین شارژ ۶۵ ٪ تا ۷۵ ٪ نگه داشته شود عمر بیشتری خواهد کرد. خوب مسلما اگر بخواهید شارژ باتری موبایل خود را همیشه در این سطح نگهدارید کار نشدنی و سختی است. ولی حداقل بهتر است بدانید که هدف چیست.
شاید بنابر دلایلی بعد از بیدار شدن از خواب، با دیدن گوشی خود شوکه شوید چرا که گوشی شما کمتر از 10 درصد شارژ دارد. با دیدن این تصویر تمرکز خود را نسبت به طول روز از دست خواهید داد و فورا به دنبال پاوربانک و یا شارژر خود خواهید بود تا با استفاده از آنها در طول روز گوشی خود را شارژ کنید.
اگر این مشکل برای شما پیش آمد، ازاد هستید تا گوشی خود را چندین بار به شارژر متصل کنید تا میزان شارژ آن افزایش پیدا کند. اما توجه داشته باشید که این فرایند را تنها در یک روز انجام خواهید داد و اگر دوباره چنین اقدامی را مجددا انجام دهید، عمر باتری گوشی شما کاهش پیدا خواهد کرد و در مدت زمان کمی باید برای خرید باتری نو هزینه کنید.
پاوربانکها وسیله کاربردی بسیار خوبی هستند که در مواقع اضطراری مشکل خالی بودن باتری گوشی را برطرف میکنند. ولی در کنار این مزیت، بهتر است در استفاده از پاوربانکها زیادهروی نکنید؛ چون باعث داغ شدن بیش از اندازه گوشی میشوند. بنابراین فقط در زمانهای لازم از این وسیله کاربردی استفاده کنید.
شارژهای شبانه یا طولانیمدت، یکی از عادات شایع افراد محسوب میشود ولی به علت های متعددی انجام آن توصیه نمیشود. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقههای فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری میشود که در طولانی مدت میتواند عملکرد باتری و کل سیستم ها را دچار اختلال کند.
در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره داشت که برای باتری بسیار مضر است. بهصورت ایده آل، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد میرسد، سیستم باید فرایند شارژ را بهطور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی مقدار شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانهی باتری میشود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.
گرم شدن کم باتری در حین شارژ طبیعی است. اما اگر دمای محیط اطراف شما نیز خیلی گرم و یا مرطوب باشد باتری ممکن است که گوشی بیش از حد گرم شود و بنابراین سرعت شارژ به شدت کاهش پیدا می کند. بنابراین همیشه گوشی را در محیط خنک و بر روی سطوح خشک شارژ نمایید. فراموش نکنید که درجه حرارت بالا و رطوبت باعث آسیب رساندن به گوشی موبایل می شود.
مادامی که شما از شارژری که خود کارخانه برای شارژ کردن دستگاه در جعبه ارائه داده است استفاده میکنید میتوانید مطمئن باشید که خللی در عملکرد آن ایجاد نمیشود. حتی زمانی که میخواهید به ناچار از شارژر دیگری استفاده کنید، مطمئن شوید که این شارژر اورجینال شرکتی است و با دستگاه شما همخوانی دارد. به هیچ عنوان برای شارژ گوشی موبایل خودتان از شارژر های ارزان قیمت که در بازار فروخته میشود استفاده نکنید، زیرا بارها گزارش آتش گرفتن اینگونه شارژرها در هنگام شارژ مشاهده شده است.
هر گوشی که تولید میشود متناسب با نوع باتری و سایر اجزا تشکیلدهنده گوشی، یک شارژرهم در کنار آن تولید و طراحی میشود؛ پس تا زمانی که از شارژر اورجینال گوشی استفاده میکنید جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. ولی اگر تصمیم دارید از شارژرهای قوی یا فست شارژر استفاده کنید که باتری گوشی شما سریعتر شارژ شود، این یک تصمیم غیر منطقی است! البته این موضوع در رابطه با شارژرهایی که برای باتری گوشی ضعیف هستند هم صادق است. استفاده از این نوع شارژرها باعث آسیبرسانی به باتری گوشی میشود. به شما پیشنهاد میکنیم شارژر مناسب گوشی خود را از جی اس کالا خریداری کنید تا این مشکل برای شما ایجاد نشود.
باتری های لیتیوم یونی از فناوری Fast charge بهره مند هستند و این به این معناست که به سرعت شارژ می شوند اگر مدت زمان طولانی از شارژ کامل آنها بگذرند، می توانند بسیار مخرب و دردسر ساز شوند و در نتیجه عمر باتری کاهش پیدا خواهد کرد.
به لطف اپلیکیشنهای ذخیره باتری، اکثر مردم فکر میکنند که تریکل شارژینگ (شارژ آهسته باتری جهت افزایش طول عمر آن) منجر به افزایش طول عمر باتری میشود. درهرصورت، تریکل شارژینگ بر عمر باتری تأثیری ندارد. متخصصین تعمیرات موبایل توصیه میکنند که باتری خود را بهصورت جزئی و بهدفعات زیاد شارژ کنید. بنابراین اگر به فکر افزایش عمر باتری خود هستید، آن را در هنگام خواب شبانه شارژ نکنید.
به غیر از موارد ذکر شده، برای افزایش عمر باتری باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم میتواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری گوشی داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجهی سانتیگراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره میبرد.
اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، بعد از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیهاش خواهد بود.
اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین علت گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.
میخواهید بدانید که در هنگامی که از گوشی خود استفاده نمیکنید، چگونه میتوانید باتری آن را سالم نگه دارید؛ شیوه درست این است که آن را تا نیمه شارژ کنید. اپل توصیه میکند تا جهت سالم نگهداشتن باتری، هر 6 ماه یکبار گوشی را روشن کرده و آن را تا 50 درصد شارژ نمایید.
اگر مدتی گوشی خود را خاموش کرده و شارژ باتری آن نیز در سطح پایینی قرار داشته باشد، این موضوع باعث میشود تا بعد از روشن کردن گوشی، شارژ کردن آن با مشکلاتی مواجه شود. باتریهای لیتیوم-بونی (همانهایی که در گوشیهای هوشمند امروزی مورداستفاده قرار میگیرند) فرآیندهایی شیمیایی دارند و اگر مدتی از این باتریها استفاده نشود، آسیب میبینند. همینطور جهت آسیب ندیدن باتری، مطمئن شوید که گوشی را در جایی خشک و خنک نگهداری میکنید.
مباحث مربوط به باتری ها همواره در دنیای فناوری مورد توجه جدی بوده است. البته این حساسیت راجع به باتری ها برای کاربران عادی هم وجود دارد. شاید به همین علت باشد که انواع روش ها و متدها جهت شارژ باتری گوشی ذکر می شود. روش هایی که هر کدام سعی دارند به بهینه ترین شکل از باتری استفاده کنند. این موضوع وقتی یک گوشی همراه جدید هم می خریم بیش از پیش مهم می شود.
نسل قدیم باتری های موبایل طوری ساخته شده بود که حتما باید از تمامی فضای باتری استفاده می شد تا باتری محدوده خود را شناسایی کند. به عنوان مثال اگر باتری را ببین 20 تا 80 درصد شارژ می کردید، محدوده بین 20 تا 80 درصد در حافظه باتری ثبت می شد و مابقی فضای باتری نادیده گرفته می شد.
البته این مسئله به مرور زمان اتفاق می افتد. به همین علت هنگام خرید محصولات دیجیتال به شما گفته می شد باتری را تا آخر تخلیه و برای مدت زیادی به شارژ متصل نمایید که اکنون این باتری ها دیگر در محصولات دیجیتال استفاده نمی شود و جای خود را به باتری های نسل جدید داده است.
باتری های نسل جدید طوری طراحی شده اند که برای سالم نگهداشتن شان باید شارژ اولیه باتری جدید گوشی را بین 40 تا 80 درصد شارژ نگه داشت. این باتری ها اصلا نیازی به شارژ اولیه ندارند. منظور از باتری های نسل جدید، باتری های لیتیوم پلیمری است که امروزه در گوشی های هوشمند از آن ها استفاده می شود. اگر برای بار اول این باتری را شارژ میکنید، وقتی که شارژ باتری به 100 درصد رسید آن را از برق جدا و تا حد امکان شارژ را بین محدوده 40 تا 80 حفظ کنید.
یکی از مهلکترین کارهایی که میتوانید برای باتری گوشی و لپتاپ انجام دهید، آن است که هنگام شارژ کردن، هرگز باتری آن را به طور کامل و تا عدد ۱۰۰ درصد شارژ نکنید.
خالی شدن شارژ باتری (حدود زیر ۲۰ درصد) به شدت میتواند در کاهش عمر مفید باتری دستگاه شما موثر و تاثیرگذار باشد، به گونهای که انجام عملکردهای آن را به شدت با مشکل و اختلالات جدی مواجه میکند.
batteryuniversity میگوید وقتی که شما آنقدر از گوشی خود استفاده میکنید تا باتری آن کاملا تخلیه گردد، عمر باتری گوشی شما کاهش پیدا میکند. سامسونگ نیز این موضوع را در وبسایتش با تیتر راهنماییهایی در مورد چگونگی افزایش عمر باتری گوشی، مورد بررسی قرار داده و تایید میکند.
باتری و هر وسیله الکترونیکی دیگه اگر به صورت مداوم بخواهد کار کند عمرش کم میشود. متخصصین تعمیرات موبایل سامسونگ توصیه میکنند اولا گوشی خودتان را هفتهای یکبار خاموش کنید تا باتری خودش را ریکاوری کند. از طرفی جهت کالیبره کردن باتری گوشی، ماهیانه اجازه بدهید باتری کامل خاموش شود و دوباره تا ۸۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید.
هیچگاه گوشی خود را آنقدر بی استفاده رها نکنید که شارژ آن در نهایت به صفر برسد و خاموش شود. بخش هایی از باتری زمانی که به شکل طولانی مدت مورد استفاده قرار نمیگیرد در درصد حدود 5 تا 10 آسیب جدی میبیند و ممکن است از کار بیفتد. حتی اگر قرار است در طی دوره خاصی از گوشی خود استفاده نکنید سعی کنید شارژ آن را در حدود 40 یا 50 درصد نگه دارید. زمانی که گوشی شما به دلیل اتمام باتری خاموش شود و شما به مدت زیادی آن را به شارژ نزنید و خاموش رها کنید، ممکن است باتری آن دیگر قابلیت شارژ را نداشته باشد و این قابلیت را از دست بدهد.
خاموش کردن گوشی باعث میشود باتری آن حتی از حالت پرواز نیز سریعتر شارژ شود. مجددا باید یادآور شویم در این حالت ممکن است پیام، تماس و غیره را از دست بدهید ولی اگر میخواهید گوشیتان سریعتر و بهینهتر شارژ شود حتما آن را خاموش کنید. با این تفاسیر بهنظرتان باید گوشی را خاموش شارژ کنیم یا روشن؟
گوشیهای اندرویدی یک حالت ذخیرهی نیرو دارند که معمولا در تنظیمات باتری آن وجود دارد. زمانی که گوشیتان شارژ میشود میتوانید این حالت را فعال کنید تا انرژی کمتری مصرف شود.
در گوشیهای آیفون نیز این قابلیت با نام Low Power Mode مشاهده میشود. این قابلیت تمامی اپلیکیشنهایی که از آنها استفاده نمیکنید را میبندد تا گوشی شارژ کمتری مصرف کند و زودتر شارژ شود. درکل شارژ کردن گوشی در حالت پاور سیوینگ (حالت ذخیره نیرو) نه تنها برای گوشی شما ضرر ندارد بلکه باعث افزایش عمر باتری نیز میشود.
همانطور که اشاره کردیم؛ بهترین بازه برای شارژ کردن باتری موبایل بین 20 تا 80 درصد هست. دلیل این هم کاملا مشخص است. وقتی گوشی به 100 درصد میرسد شارژ آن قطع شده و مصرف باتری در بکگراند آغاز میشود. دوباره باتری به 99 درصد میرسد و عملیات شارژ تا 100 درصد انجام میشود و هی این اتفاق تکرار میشود که تکرار مداوم آن باعث خراب شدن باتریتان میشود.
در گوشیهای فست شارژ باید حدودا 35 دقیقه گوشی را به شارژ بزنید تا از 20 به 80 درصد برسد و گوشیهای معمولی حدودا 1 ساعت باید در شارژ باشند. (این مسئله کاملا به نوع گوشی و باتریتان بستگی دارد)
با وجودی که فست شارژ اغلب در گوشیهای پرچمدار برندهای مختلف اعمال میشود، برای شارژ گوشی شیائومی حتی در مدلهای معمولی هم میتوان از فست شارژ بهره برد. مدت زمان شارژ گوشی شیائومی با فست شارژ در محدودهی ۲۵ دقیقه تا ۱ ساعت به نسبت مدل گوشی و ظرفیت باتری متفاوت است.
پارس ارتباط لوتوس نمایندگی تعمیرات موبایل در سرتاسر ایران و برگذار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل در کرج می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر برای تعمیرات تخصصی موبایل و دوره های آموزش تعمیرات موبایل و همینطور مشاوره تعمیرات موبایل با ما تماس بگیرید.
نحوه شارژ گوشی شیائومی با فست شارژ
با وجودی که فست شارژ اغلب در گوشیهای پرچمدار برندهای مختلف اعمال میشود، برای شارژ گوشی شیائومی حتی در مدلهای معمولی هم میتوان از فست شارژ بهره برد.
مدت زمان شارژ گوشی شیائومی با فست شارژ در محدودهی ۲۵ دقیقه تا ۱ ساعت به نسبت مدل گوشی و ظرفیت باتری متفاوت است.
دیدگاه شما