عوامل زیادی وجود دارند که موجب خراب شدن باتری گوشی میشوند. متاسفانه این عوامل در بدترین حالت باتری را هم از کار میندازند، به طوری که هیچ راهی برای تعمیر آن نیست! از این رو لازم است همه کاربران با این عوامل آشنایی داشته باشند. در ادامه این مقاله از تعمیرات موبایل کرج همراه ما باشید تا در خصوص چه چیزهایی باتری گوشی را خراب میکند؟ اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
روی هم رفته اگر قصد دارید باتری گوشی هرچه زودتر دچار مشکل شود، میتوانید از کابلهای شارژ بسیار ارزان یا دچار مشکل بهره ببرید. گفتنی است در بسیاری از داستانهای مربوط به آتش گرفتن گوشی، معمولا مقصر اصلی همین کابل شارژ است. به همین خاطر توصیه میکنیم از کابل و شارژر ارائه شده همراه با گوشی استفاده کنید. البته این روزها برخی شرکتها برای شماری از گوشیهای خود چنین اقلامی را ارائه نمیدهند.
یکی از اشتباهات مهم در مورد باتری موبایل که افراد زیادی هستند که این کار را انجام میدهند، این است که بستن تمام برنامههایی که در پس زمینه باز هستند باعث افزایش عمر باتری میشود. جالب است که کاملا برعکس این فرضیه درست است. خاموش کردن تمام برنامههای پس زمینه باعث میشود تا گوشی هوشمند شما مجددا آنها را راه اندازی کند. راه اندازی مجدد یک برنامه پردازش بیشتری را میطلبد و در نتیجه باتری بسیار بیشتری را مصرف میکند. وقتی برنامهها در پس زمینه باز هستند، وارد حالت استند بای (Standby) میشوند و از باتری استفاده زیادی نمیکنند.
استفاده از پاوربانک یکی دیگر از دلایل خرابی باتری گوشی است. هر چند پاوربانک بهعنوان یکی از کاربردیترین و مفیدترین ابزارهای دیجیتال به شمار میرود اما استفاده اشتباه از این دستگاه باعث آسیب رساندن جدی به باتری گوشی شما میشود. در واقع پاوربانک برای زمانی طراحی شده است که شما به جریان برق دسترسی نداشته و نیاز ضروری به شارژ شدن موبایلتان دارید.
در این شرایط به راحتی میتوانید موبایل را با استفاده از پاور بانک شارژ کنید. اتصال طولانیمدت موبایل به پاور بانک، آسیبهای جبرانناپذیری به باتری شما وارد میکند. پاوربانک معمولاً دو پورت دارد که برای شارژشدن موبایل به کمک هر یک از این پورتها شما به یک کابل با آمپر یکسان همان پرت نیاز دارید. اگر موبایل را بهوسیله یک کابل یک آمپری به پورت دو آمپری پاوربانک وصل کنید، باطری موبایل شما پس از مدتی دچار مشکل میشود.
قاب هایی که بعضی از افراد برای گوشی خود استفاده می کنند فقط و فقط جهت زیبایی استفاده می شود و حجم زیادی دارد. این مورد می تواند تا حدود زیادی منجر به داغ شدن باتری گوشی شما شود. قاب های خیلی حجیم و قاب هایی که جنس خوبی ندارند و تقلبی هستند می توانند روی داغ شدن باتری موبایل شما تاثیرگذار باشند و پس از مدتی آن را خراب می کنند.
برخی از برنامه های مخرب که از درگاه های نا امن نصب می شوند زمینه ساز فشار بر باتری گوشی و خراب شدن باتری می شوند که البته این موضوع را می توان در مورد کاربران اندرویدی بیشتر مشاهده کرد. تنها موارد ذکر شده موجب خراب شدن باتری نمی شود!
موارد زیادی وجود دارد که باتری های موبایل را دچار مشکل می کند و اگر شما اطلاع کافی در این زمینه داشته باشید خواهید توانست به نحو بهتری با این موضوع کنار آمده و دوام باتری را افزایش دهید. در واقع تلفن های همراه ویژگی هایی دارند که شما با تسلط به این آیتم ها می توانید مصرف باتری را کنترل کنید. در ادامه به نکات ظریف تری راجب دلایل خراب شدن باتری گوشی می پردازیم که می تواند راه گشای شما باشد.
فندکی هم شرایطی مشابه با پاوربانکدارد و نباید از آن بهصورت مداوم برای شارژ کردن گوشیمان استفاده کنیم. اما اگر چارهی دیگری ندارید؛ سعی کنید بهترین کیفیت را تهیه کرده و زمانیکه گوشیتان به شارژ ماشین وصل هست، ماشین را استارت نزنید چراکه به یکباره آمپر زیادی وارد دستگاه شده و سناریو خرابی باتری و آیسی شارژ اتفاق میافتد.
اگر گوشی همراه شما به طور مناسب و در زمان نیاز به شارژ، از شارژر استفاده کنید، باید از مداوم به شارژ زدن گوشی همراه جدا جلوگیری نمایید. البته با در نظر گرفتن اینکه باتری گوشی شما از جنس لیتیوم یونی و پلیمری است، اگر به شدت مورد حرارت قرار گیرد، به باتری آسیب جدی خواهد رساند.
در زمان وصل کردن موبایل به شارژ، راه های مناسب و درست شارژ باتری موبایل را در نظر بگیرید. در حالی که بهترین زمان شارژ موبایل همان زمان رسیدن شارژ باتری به ۳۰ درصد، است و زمان مناسب برای خارج کردن آن قبل از ۱۰۰درصد است.
سوکت گوشی نیز در صورت آب خوردگی، باتری را از کار میندازد. در واقع آب خوردگی سوکت گوشی، موجب نوسانات برق در شارژر میشود. همین موضوع خراب شدن باتری را در پی دارد.
در کل گرما دشمن اصلی بیشتر گجتها محسوب میشود. این موضوع بهخصوص برای باتری درون گوشیها بیشتر صدق میکند. زمانی که باتری در معرض گرمای زیادی قرار میگیرد، عمر آن پایین میآید. زمانی هم که گوشی زمان زیادی به شارژر وصل باشد، تا حد قابل توجهی داغ میشود.
گرما میتواند از منابع مختلفی به باتری گوشی راه پیدا کند. به عنوان مثال اگر ساعات زیادی با گوشی خود بازیهای سنگین اجرا کنید، تراشه تحت فشار زیادی قرار میگیرد و در نتیجه گرمای تولیدی از طرف آن میتواند به باتری آسیب برساند. همچنین میتوانیم به رها کردن گوشی در ماشین داغ یا قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید هم اشاره کنیم.
یک اشتباه رایج در مورد باتری موبایل که در میان پدر و مادرها زیاد مشاهده میشود، این است که میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی آنها کورکننده است. این کار نه تنها باعث آسیب رساندن به چشم آنها میشود، بلکه باتری بیچاره هم آسیب میبیند. صفحه نمایش گوشی از بیشترین منابع موجود در تلفن همراه استفاده میکند. این بدان معناست که هرچه میزان روشنایی صفحه بالاتر باشد، میزان تخلیه باتری نیز به همان نسبت بیشتر خواهد بود و خیلی زود زمان تعویض باتری موبایل فرا میرسد. بنابراین، سطح روشنایی صفحه نمایش خود را به حداقل برسانید، اما نه به حدی که به چشم خود فشار بیاورید.
این کار مثل این است که در عین حال که کار میکنید، استراحت هم کنید، اما کار و استراحت همزمان با هم جور در نمیآیند. استفاده از گوشی در حال شارژ فقط باعث داغ شدن و فشار روی باتری میشود. دمای بالاتر از 35 درجه سانتیگراد (95 درجه فارنهایت) برای گوشی شما مناسب نیست؛ زیرا نه تنها به باتری آسیب میرساند، بلکه ممکن است در طولانی مدت منفجر شود. از نگه داشتن گوشی خود در مکانهای گرم خودداری کنید و به یاد داشته باشید که گارد گوشی خود را قبل از شارژ خارج کنید.
بیایید تصور کنیم که گوشی شما همانند یک انسان است که بدون وقفه و پشت سر هم در حال کار کردن است. آیا بدن شما میتواند چنین فشاری را تحمل کند؟ آیا صبر میکنید تا انرژی شما کاملا تخلیه شود و سپس استراحت کنید؟ در مورد باتری گوشی شما نیز همین حرف را میتوان زد و به صفر رساندن ظرفیت گوشی قبل از شارژ دوباره یکی از باورهای اشتباه باتری های گوشی است. انتظار برای به کمترین حد ظرفیت رسیدن گوشی، سرعت عملکرد باتری شما را ضعیف میکند. این یک روش خوب است که بگذارید زمانی که ظرفیت گوشی شما به 15 و یا 20% رسید، آن را مجددا شارژ کنید. از طرف دیگر ماهی یک بار مجاز هستید که اجازه دهید تا ظرفیت باتری شما به صفر برسد، نه کمتر و نه بیشتر.
دیدگاه شما