آیا وصل بودن شارژر دائمی به پریز برق مشکل دارد ؟ همه ما با این موضوع مواجه شده ایم که چندین شارژر را به پریزهای برق متصل می کنند در صورتی که در طرف دیگر شارژ هیچ گوشی به آن متصل نمی باشد، در منازل و محل کار به امری عادی تبدیل شده است. بسیاری از کاربران ترجیح میدهند تا بعد از شارژ شدن گوشی موبایل خود، آن را از شارژر جدا کنند اما آداپتور شارژ و کابل شارژر را همچنان متصل به پریز برق متصل باقی بگذارند. در این مقاله از تعمیرات تخصصی موبایل میخواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا وصل بودن شارژر به پریز برق مشکل دارد ؟
مطالبی که میخوانید:
وظیفه شارژر در هر وسیله ای مانند گوشی موبایل ها ، تطبیق دادن ولتاژ برق شهری ۲۲۰ ولت با دستگاه مربوطه میباشد . هنگامی که شارژر را به برق متصل میکنید و به راحتی از آن استفاده می کنید بی خبر از این هستید که چندین قطعه الکترونیکی به طور مداوم و بدون وقفه در حال تبدیل ولتاژ ۲۲۰ متناوب ( AC ) به ولتاژ ۵ ولت مستقیم ( DC ) هستند .
در واقع شارژر ، رابط مابین پریز برق ۲۲۰ ولت و دستگاه شما است . ولتاژ ورودی همان ۲۲۰ ولت و ولتاژ خروجی بستگی به نوع دستگاه شما دارد . اصولا در موبایل ها ۵ ولت و در لپ تاپ ها ۱۹ یا ۲۰ ولت هستند .
قبل از ورود به مبحث بررسی وصل بودن دائمی شارژرها به برق و درست یا غلط بودن آن، بد نیست ابتدا نگاهی به عملکرد شارژر در دستگاههای الکترونیکی بیندازیم. به شارژر هر وسیله الکترونیکی که نگاه کنید فقط یک سیم خالی که به پریز برق وصل شود نمیبینید. همه آنها دارای یک آداپتور نیز هستند. در واقع آداپتور همان جایی است که جریان برق 220 ولتی شهری به یک جریان مستقیم با ولتاژی بسیار پایینتر تبدیل میشود.
به عبارت بهتر با وصل بودن شارژر به پریز برق جریان متناوب AC برق شهری که دارای ولتاژ 220 تایی است ابتدا وارد آداپتور شده و سپس به یک جریان مستقیم DC تبدیل شده و نهایتا بسته به نوع دستگاه مورد نظر با ولتاژی به مراتب پایینتر وارد باتری آن میشود (برای موبایل معمولا 5 ولت و برای لپتاپ حدود 20 ولت است).
حتما تا به حال متوجه این موضوع شده اید که زمانی که شارژر به گوشی شما متصل میباشد، شارژر شما گرم می شود. این گرمای شارژر طبیعی است و به خاطر جریانی که از خود عبور می دهد به وجود می آید. به همین دلیل زمانی که شارژر به موبایل و یا هر دستگاهی متصل نیست، هیچ گرمایی از خود ندارد.
در زمینه مصرف برق وسایلی که فعال نیستند ولی به پریز برق وصل هستند، اصطلاحاتی مانند خونآشامهای انرژی استفاده میشود. در هر خانه تعداد زیادی از خونآشامهای انرژی وجود دارد و مثلا میتوانیم به تلویزیونها اشاره کنیم که مصرف برق آنها حتی در حالت خاموش هم بالاتر از حد انتظار است. با در نظر گرفتن این موضوع، ممکن است برخی کاربران بر این باور باشند که برای کاهش مبلغ قبض برق، باید حتی شارژرها را هم از برق بیرون بکشند. در این میان باید ببینیم آیا اصلا انجام چنین کاری را مبلغ قبض برق را به طور قابل توجهی کاهش میدهد یا نه.
شارژر گوشی های جدید از منبع تغذیه سوئیچینگ و یا SMPS استفاده می کنند. این منبع تغذیه از چند قسمت تشکیل شده که بعضی از قطعات حتی در حالی که شارژر به دیوایسی وصل نباشد هم کار خود را انجام می دهد.
به عنوان مثال قسمت یکسو کننده ولتاژ که وظیفه آن تبدیل ولتاژ 220 متناوب به ولتاژ مستقیم و یا DC است، اگرکه دیوایسی به شارژر متصل باشد و چه نباشد، کار خود را نیز انجام می دهد.
از طرفی دیگر در منبع تغذیه سوئیچینگ SMPS یک مصرف کننده کوچک Min Load در نظر می گیرند تا همیشه مقداری جریان وجود داشته باشد. این کار برای حفظ تعادل در عملکرد منبع تغذیه سوئیچینگ صورت میگیرد.
بنابراین وصل بودن شارژر به پریز برق بدون آن که دیوایسی به آن متصل شود، باعث استهلاک شارژر می شود که در نتیجه باعث کاهش عمر شارژر به میزان خیلی کم و شرایط خراب شدن آن را در طولانی مدت به وجود می آورد.
سوئیچینگ که در شارژرهای جدید به عنوان منبع تغذیه مورد استفاده قرار گرفته از چند بخش تشکیل شده است که عبارتند از:
برخی از قطعاتی که در سوئیچینگ استفاده شده اند چنانچه شارژر به برق متصل باشد و حتی دستگاهی به شارژر متصل نشده باشد نیز اقدام به انجام امور محوله خود می نمایند. از جمله بخش هایی که این قابلیت را دارا می باشد می توان به یکسو کننده ولتاژ اشاره کرد که با اتصال شارژر به پریز برق کار تبدیل ولتاژ متناوب ۲۲۰ به ولتاژ مستقیم یا همان DC را انجام می دهد. برای یکسو کننده ولتاژ مهم نیست که دستگاهی به شارژر متصل شده باشد یا خیر و در صورت اتصال به پریز برق شروع به انجام کار تبدیل ولتاژ می نماید. این موضوع به این معنی است که در صورت اتصال شارژر به پریز برق کار تبدیل ولتاژ در شارژ شروع می شود.
علاوه بر این شارژر های جدید که مجهز به منبع تغذیه سوئیچینگ هستند دارای یک مصرف کننده کوچک در قسمت خروجی هستند که این مصرفکننده منجر به وجود آمدن مقداری جریان دائمی در شارژ می شود. این موضوع به این معنی است که با وجود این مصرف کننده هنگامی که دستگاه به دستگاه شارژر متصل شود، شاهد ایجاد جریان ۱۰۰ میلی آمپر در مدار خواهیم بود. اما این عدد در صورت عدم اتصال دستگاه به شارژر ۵ میلی آمپر خواهد بود. دلیل این امر هم این است که وجود این جریان سبب حفظ تعادل در کارکرد منابع تغذیه سوئیچینگ میگردد.
کلام آخر
بطور کلی جای شارژرها روی پریز برق نیست و رها کردن شارژر در پریز برق بدون آنکه دستگاهی به آن متصل باشد توصیه نمیشود. به دلایل مختلف این کار علاوه بر مصرف برق باعث آسیب رساندن به خود شارژر و به طبع آن به دستگاه شما خواهد شد. لذا از امروز این عادت خود را محدود کنید و سعی کنید بعد از صد درصد شدن شارژ گوشی، حتیالمقدور شارژر آن را هم از پریز برق جدا کنید و در جای مخصوص خود قرار دهید. به مرور زمان اینکار هم تبدیل به یک عادت خوب میشود و هم با مصرف کمتر برق و استهلاک کمتر شارژر به سود شما تمام خواهد شد.
پارس ارتباط نمایندگی تعمیرات تخصصی موبایل در سرتاسر ایران میباشد. شما نیز می توانید به صورت آنلاین درخواست تعمیر موبایل خود راثبت کنید. پارس ارتباط مرکز معتبر آموزش تعمیرات موبایل است که متخصصین ما تمامی نکات مقدماتی و پیشرفته را به صورت حرفه ای و پیشرفته به کاراموزان آموزش میدهد.برای مشاوره تعمیرات موبایل در زمینه تعمیرات موبایل کرج از همکاران ما و ثبت نام در دوره های آموزشی میتوانید با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.
پانوشت: برای خرید انواع آی سیهارد b309 ( آی سی هارد b309) به فروشگاه آی سی ما مراجعه نمایید
دیدگاه شما