صفحه نمایش یکی از بخشهای اصلی و مهم گوشی است. بدون صفحه نمایش سالم عملا نمیتوانیم از گوشی استفاده کنیم. برخی اوقات صفحه نمایش گوشی دچار مشکل میشود. صفحه لمسی کار نمیکند. میلرزد. نور رنگی روی آن میبینیم یا اینکه آسیب میبیند و میشکند. مشکلات صفحه نمایش گوشی بعضی اوقات با اجرای چند مرحله ساده و اعمال کردن تنظیمات مختلف حل میشوند. برخی اوقات هم مجبور میشوید که به متخصص و تعمیرکار مراجعه کنید.
مشکلاتی مثل آسیب دیدن صفحه نمایش گوشی، شکستن آن و یا سوختن صفحه فقط با تعمیر وتعویض قابل حل هستند. اما برخی مشکلات با اعمال برخی تنظیمات حل میشوند.
در این آموزش قصد داریم مشکلات صفحه LCD گوشی را بررسی کنیم. مشکلات رایجی که اکثر ما با آنها درگیر هستیم. اگر چنین مشکلاتی دارید این آموزش به شما میکند:
پس از امتحان کردن همه راهحلهای پیشنهادی، بررسی کنید و ببینید آیا مشکل برطرف شده است یا نه.
مشکل از کار افتادن تاچ گوشی بدون اینکه ضربهای به آن خورده باشد قطعا به دلیل مسائل نرمافزاری است. این مراحل را نجام دهید.
قبل از اینکه وارد مرحله رفع مشکل از کار افتادن تاچ گوشی شوید آن را ریاستارت کنید. این کار باعث میشود تا گوشی مجددا برخی مشکلات و باگهای ناگهانی را شناسایی کند و وقتی که مجددا راهاندازی میشود معمولا بسیاری از این باگها برطرف میشوند. دکمه Power را نگه دارید تا زمانی که صفحه گوشی کاملا خاموش شود. بعد از یک دقیقه یا بیشتر گوشی را مجددا راهاندازی کنید.
گاهی اوقات مموری کارت و سیم کارت گوشی چنین مشکلاتی ایجاد میکند. بهتر است گوشی را خاموش کنید و سیمکارت و مموری را خارج کنید. اگر باتری گوشی شما جدا میشود باتری را هم برای مدتی از گوشی جدا کنید و گوشی را بدون مموری و سیمکارت روشن کنید و ببینید که آیا مشکل حل شده است یا نه.
گاهی اوقات برخی بدافزارها و یا نرمافزارهای بیکیفیت باعث ایجاد مشکل در سیستم عامل گوشی میشوند و یا اصطلاحا گوشی را ویروسی میکنند. در این حالت میتوانید گوشی را به صورت Safe Mode یا امن بالا بیاورید. یعنی تمام نرمافزارهایی که نصب کردهاید در حالت غیرفعال قرار میگیرند و فقط نرمافزارهای سیستمی فعال میمانند. برای روشن کردن گوشی در حالت امن:
البته اگر صفحه نمایش از کار افتاده باشد این روش جواب نمیدهد.
خراب شدن ال سی دی گوشی نشانه های مختلفی دارد و از آن جایی که نمایش گر گوشی بخش اصلی از گوشی است که کاربر با آن کار میکند و آن را میبیند به سرعت متوجه کم ترین اختلال و ایراد در عمل کرد آن می شود. با این وجود خراب شدن تاچ و ال سی دی موبایل ها نشانه های خاصی دارد که آگاهی از ان ها به کاربران کمک می کند تا اگر مشکلی هست زود تر متوجه آن بشوند.
در صورتی مانند قبل دستورهای لمسی را اجرا نمی کند و در عمل کردش تاخیر بیش از حد یا اختلال وجود دارد احتمالا تاچ آن به درستی کار نمی کند و خراب شده است.
از جمله مواردی که باعث روشن نشدن نمایش گر گوشی می شود:
اشکال در برد گوشی و مدار های آن ، اختلال در مدارهای شارژی و برقی گوشی و باتری ، سوختن ال سی دی یا خرابی آن.
در صورتی که ترک ایجاد شده روی نمایش گر مربوط به گلس نیست و نمایش گر خود گوشی ترک خورده است در عمل کرد آن مشکل ایجاد می شود و بسته به شدت آن به تعمیر یا تعویض قطعه نیاز خواهد بود.
روشن نشدن صفحه نمایش گوشی همیشه صد در صد دلیلی مبنی بر خراب شدن تاچ ال سی دی نخواهد بود و در برخی شرایط میتواند ناشی از بروز اختلال در عملکرد قطعات برد و مدارهای آن، مدار پاور و شارژ، باتری و غیره باشد اما در خیلی از مواقع هم روشن نشدن صفحه ناشی ناشی از سوختن ال سی دی دستگاه بوده و در این حالت کاربر ملزم به تعویض کامل مجموعه تاچ ال سی دی میشود.
از نشانه های سوختن ال سی دی گوشی، سیاه شدن صفحه نمایش است. سیاه شدن بخشی از صفحه نمایش نشان میدهد که این بخش از ال سی دی گوشی سوخته و نمیتواند محتوای لازم را ارائه کند. در اینگونه شرایط هم تنها راه حلی که پیش رویتان قرار میگیرد تعویض کامل تاچ ال سی دی خواهد بود. پس سیاه شدن صفحه نمایش را هم به عنوان یکی دیگر از نشانه ها و علایم خرابی ال سی دی آیفون و دیگر اسمارتفون ها به خاطر داشته باشید.
سو سو زدن صفحه نمایش عموما در گوشی های شرکت سامسونگ رخ میدهد اما در گوشی های اپل و آیفون های این شرکت هم این مشکل دیده شده است. سو سو زدن صفحه نمایش ممکن است در عملکرد و استفاده شما از گوشی اختلالی ایجاد نکند اما یکی از اصلی ترین نشانه های خراب شدن ال سی دی گوشی خواهد بود. زمانی که این حالت در صفحه نمایش گوشی رخ میدهد ممکن است هر لحظه ال سی دی آن بسوزد، پس این مسئله را به عنوان یکی دیگر از نشانه های اصلی معیوب بودن ال سی دی گوشی در نظر بگیرید.
متاسفانه این مشکل هم در گوشی های شرکت سامسونگ خیلی رایج است. به موجب این پدیده روی صفحه نمایش گوشی هاله های رنگی عجیب یا خطوط رنگی ایجاد میشود که متاسفانه به هیچ عنوان قابل از بین بردن نیستند! تنها راه حلی که در این شرایط برای از بین بردن هاله یا خطوط رنگی نام برده شده پیش رویتان قرار میگیرد مربوط به تعویض کامل تاچ ال سی دی میشود.
کلام آخر :
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی چند مشکل ال سی دی گوشی های موبایل پرداخته و روش تعمیر و رفع آن ها را هم شرح دادیم. چنانچه در رابطه با هر یک از مراحل شرح داده شده سوالی داشتید، میتوانید ضمن تماس با کارشناسان واحد پشتیبانی ما از آن ها راهنمایی دقیق تری بخواهید.
دیدگاه شما